Skocz do zawartości

Elder Scrolls V: Skyrim

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ma swój własny sklepik obok normalnego sklepu z dobrami wszelakimi - zaraz przy pierwszym placyku ze straganami (na wprost głównej bramy). Arcade jej chyba na imię, czy jakoś tak.

Chyba że pytasz o dragon armor ;-)

Edytowane przez K@t
Opublikowano

Ogólnie spotkał się ktoś, żeby Daedryki były do kupienia np u kowala/żony czy gdzieś w miastach? Zastanawia mnie to, bo mój Epic Dwarven Bow + Daedric Arrow = smok ubity w 2 minuty.

Opublikowano (edytowane)

I jeśli nie ma to poczekaj 24h bo sklepy wtedy resetują asortyment, widziałem to u niej na 100%

W dniu 17.11.2011 o 22:50, winner napisał(a):

Ogólnie spotkał się ktoś, żeby Daedryki były do kupienia np u kowala/żony czy gdzieś w miastach? Zastanawia mnie to, bo mój Epic Dwarven Bow + Daedric Arrow = smok ubity w 2 minuty.

Dude, mój dual wield i smok leży w 10 sekund. 2 minuty to bardzo słaby wynik.

Edytowane przez dżar
Opublikowano (edytowane)

No to chyba w miare normalne. Osobiście mam 29 lvl postacil, blisko 90 lvl w one - hand i przy dualowaniu smok jak już osiądzie na ziemi, to nie wzleci. A wcale jakichś kosmicznie epickich broni nie mam.

Wykonałem właśnie zadania dla złodziei. Świetne zakończenie, najbardziej klimatyczne ze wszystkich trzech "gildii".

Kilka razy już zdarzyła mi się zwiecha gry podczas ładowania - sejwy ważą już 10MB;/

Edit: Ciągle mam nadzieję, że wkrótce wyjdzie jakiś patch. Bethesda ma co łatać.

Edytowane przez Humulin
Opublikowano
  W dniu 17.11.2011 o 22:51, dżar napisał(a):

Dude, mój dual wield i smok leży w 10 sekund. 2 minuty to bardzo słaby wynik.

Dude, rozumiem, że nie masz na myśli poziomu ekspert (aż takim hardcorem, żeby grać na Master nie jestem).

Opublikowano
  W dniu 17.11.2011 o 09:16, K@t napisał(a):
  Cytat
No moze szkola magi (zapomnialem nazwy) gdzie mozna rzucac na siebie jakies wzmocnienia czy magiczne tarcze - no ale do tej pory jakos moglem sie bez tego obyc.

Czyli restoration. Ja właściwie kompletnie olewam tę dziedzinę. Okazjonalnie stosuję na sobie fast healing i healing hands na towarzyszach, bo mają debilny zwyczaj pchania się na sam środek i zbierania największych cięgów.

Nie Restoration tylko Alteration. Opłaca się w to pakować jeżeli zajmujesz się tylko magią. Są zaklęcia, które dodają armora no i za(pipi)isty paraliż + jego masowa wersja.

W dniu 17.11.2011 o 22:06, winner napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

47 lvl i znalazłem dopiero 1 daedryczny przedmiot.

Jestem zaskoczony, że aż tak dużo osób wpakowało perki w Smithing, żeby sobie wykuwać zbroje. Ja mam nadzieję, że coś znajdę, bo perków mi szkoda. Mam jeszcze jakieś 12 do wydania, ale planuję lekko przemienić mojego czystego maga na mago-wojownika. Heavy armor i one-handed + destruction w drugiej łapie i heja. Głównie dlatego, że na wyższych poziomach zaklęć są cholerne problemy z magią, mimo że mam jej około 700 i +200% do szybkości regeneracji. Nowej postaci nie chce mi się póki co zakładać.

No i nie radzę skupiać się na więcej niż jednym żywiole w Destruction. Stracone perki IMO. Cały czas cisnę ogniem, bo jest po prostu najlepszy - najmniej many zabiera i zadaje najwięcej dmg. Błyskawicy użyję raz na ruski rok, lodu praktycznie w ogóle. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej ;)

Panowie, a jak walczycie jakąś bronią jednoręczną to często brakuje wam staminy? Bo nie wiem, czy kupować perka odnawiającego staminę przy zaklęciach z Restoration.

Opublikowano (edytowane)

mam 2 pytania:

1. Dlaczego jak walcze ze smokiem to moja Magicka restoruje się 2 razy wolniej niż normalnie?

2.czy misje Deadryczne zaczynają się od Azuras coś tam(chyba Heart)?

W dniu 17.11.2011 o 23:52, estel napisał(a):
  W dniu 17.11.2011 o 09:16, K@t napisał(a):
  Cytat
No moze szkola magi (zapomnialem nazwy) gdzie mozna rzucac na siebie jakies wzmocnienia czy magiczne tarcze - no ale do tej pory jakos moglem sie bez tego obyc.

Czyli restoration. Ja właściwie kompletnie olewam tę dziedzinę. Okazjonalnie stosuję na sobie fast healing i healing hands na towarzyszach, bo mają debilny zwyczaj pchania się na sam środek i zbierania największych cięgów.

Nie Restoration tylko Alteration. Opłaca się w to pakować jeżeli zajmujesz się tylko magią. Są zaklęcia, które dodają armora no i za(pipi)isty paraliż + jego masowa wersja.

W dniu 17.11.2011 o 22:06, winner napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

47 lvl i znalazłem dopiero 1 daedryczny przedmiot.

Jestem zaskoczony, że aż tak dużo osób wpakowało perki w Smithing, żeby sobie wykuwać zbroje. Ja mam nadzieję, że coś znajdę, bo perków mi szkoda. Mam jeszcze jakieś 12 do wydania, ale planuję lekko przemienić mojego czystego maga na mago-wojownika. Heavy armor i one-handed + destruction w drugiej łapie i heja. Głównie dlatego, że na wyższych poziomach zaklęć są cholerne problemy z magią, mimo że mam jej około 700 i +200% do szybkości regeneracji. Nowej postaci nie chce mi się póki co zakładać.

No i nie radzę skupiać się na więcej niż jednym żywiole w Destruction. Stracone perki IMO. Cały czas cisnę ogniem, bo jest po prostu najlepszy - najmniej many zabiera i zadaje najwięcej dmg. Błyskawicy użyję raz na ruski rok, lodu praktycznie w ogóle. Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej ;)

Panowie, a jak walczycie jakąś bronią jednoręczną to często brakuje wam staminy? Bo nie wiem, czy kupować perka odnawiającego staminę przy zaklęciach z Restoration.

stary w jaki sposób masz 700 Magicka? chcesz powiedzieć ze ładowałeś ulepszenia tylko w Magicka czy może pożniej podnosi się ona o wiecej niż 10? No ja mam narazie 31lvl i staram się mniej wiecej po rowno rozdzielać pomiędzy magią staminą i health.

Oraz jak to masz +200% do regeneration Magica?

Edytowane przez QTF
Opublikowano

Zapewne zenchancił zbroję i biżuterię.

@estel:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ładowałem tylko w Magicke, bo grałem czystym magiem. Teraz będę miał problem, bo zdrowie mam bardzo niskie (tylko 120). +200% mam z Archmage's Robes (100%) i maski Morokei (100%). Nie enchantowałem biżuterii regeneracją magii, bo mam tylko 5x enchantingu i maksymalnie co mogę osiągnąć to jakieś 20% wzrostu regeneracji. Bardziej opłaca się wpakować Fortify Destruction i zmniejszych koszt zaklęć.

I trochę się przeliczyłem mam 650, ale zawsze noszę Gauldur Amulet, który daje +30 do magicki, zdrowia i staminy.

@winner

Pokaż ukrytą zawartość

Aha i zrób quest dla tego Mory. Dostaje się książkę, która daje +10 czy +5 do skillów z jednej "klasy" (warrior, thief albo mage).

Opublikowano
  W dniu 18.11.2011 o 00:16, estel napisał(a):

Aha i zrób quest dla tego Mory. Dostaje się książkę, która daje +10 czy +5 do skillów z jednej "klasy" (warrior, thief albo mage).

FFFfffffffffff a ja mu kazałem żreć gruz ; < Szlag.

Opublikowano
  W dniu 17.11.2011 o 23:52, estel napisał(a):

Odkąd odblokowałem perk o który pytasz życie mojego norda stało się o wiele prostsze. Walczę głównie bronią jednoręczną, w drugą łapę zależnie od sytuacji heal, fire lub broń. Musze zacząc pakować nieco w stamine, gdyż dualowanie broni jest bardzo staminożerne, a dotychczas wolałem zapoatrzyc moją postać w zapas hp oraz many, gdyz nawet przy braku staminy zadawane obrażenia i tak są mocne.

Opublikowano (edytowane)

Aha, ta książka od Mory pozwala na wykonanie glitcha, dzięki któremu możemy zlevelować postać do 81 poziomu w około 20 minut.

Opis

Szkoda, że swoją już dawno wykorzystałem ;\

Edit: Sprawdziłem i rzeczywiście działa. Ostatniego save'a z książka mam 20 godzin temu, więc ja osobiście odpuszczam. Może przy następnej postaci. Miłej zabawy ;)

Edytowane przez estel
Opublikowano
  W dniu 18.11.2011 o 01:28, estel napisał(a):

Aha, ta książka od Mory pozwala na wykonanie glitcha, dzięki któremu możemy zlevelować postać do 81 poziomu w około 20 minut.

Opis

Szkoda, że swoją już dawno wykorzystałem ;\

Edit: Sprawdziłem i rzeczywiście działa. Ostatniego save'a z książka mam 20 godzin temu, więc ja osobiście odpuszczam. Może przy następnej postaci. Miłej zabawy ;)

wowowowo!!! niezle... własnie skończyłem grać. Mógłbyś konkretnie napisac co to za quest i gzie się go zaczyna/uruchamia?

Opublikowano (edytowane)

Krzyknij randomowo unrelenting forcem w balkon z tyłu posiadłości(gdzie ten gość waruje) i zrobi się przejście

Sry misje mi się powaliły xD Poszukaj "dziwnego" regału, pojawi się opcja odsunięcia go i będzie przejście.

skończyłem swoją drogą główny wątek i ostatni boss był tak śmiesznie łatwy,że dajcie spokój. 1 on 1 ogarnąłbym ale to było 4 vs 1 (ja + 3 do pomocy). Liczyłem na epic nawalenie z famfarami etc. a tu meh.

Edytowane przez dżar
Opublikowano

Czyli zapewne podobnie będzie u mnie. Lvl, sposób gry i poziom trudności ten sam. O ile dotrwam nerwowo przez te zawiechy podczas ładowania! Średnio trafiają mi się dwie na 3 lub 4h posiedzenia przed grą. Wyłączyłem autosejwy, może nieco spowolni przybieraniu wagi plików, które i tak waża już 10 MB. Ciekawe, czy to naprawią jakoś...

Opublikowano

Ktoś z Was czyta te wszystkie książki zawarte w grze? Jest kilka fajnych komediowych historyjek ale ogólnie to straszna nuda. W tych wszystkich książkach historycznych i mitologicznych opisujących dzieje i legendy Tamriel jest tyle nazw własnych, że nie wiadomo kto jest kim. Już sam nie wiem kto był królem a kto jakimś daedrycznym bóstwem i za co był odpowiedzialny.

Opublikowano
  Cytat
' timestamp='1321643898' post='2511350']

Mam pytanie - czy na PieCu też są trofea/osiągnięcia? Można np. powiązać konto na microshitowym Live i nabija je wtedy na zarejestrowany gamertag?

Skyrim jest powiązany ze steamem, tam są osiągnięcia więc z Live raczej nie powiążesz.