adi 189 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Gdzie mogę spotkać postacie, które mogę chwilowo dołączyć do druzyny?Wiem, że można dołączyć na stałe tylko jedną postać (w moim przypadku to Lydia), ale zwiedzam świat jeszcze z pewnym księżulkiem, którego mam zaprowadzić niby na ofiarę . Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Mam problem z zaliczeniem questa „The Taste of Death”. Według wszystkich informacji wystarczy wejść do Silver-Blood Inn w Markarth i zagadać do Kleppra, który wspomina o problemach w Hall of Death. U mnie coś takiego nie ma miejsca. Jak idę do Hall of Death to obecny tam Verulus też nic nie robi tylko zagaduje na temat Arkay i nic więcej. Co się dzieje? Jak odpalić „The Taste of Death”? Potrzebuję to zaliczyć bo brakuje mi ostatniego Deadryckiego artefaktu, który dostanę za skończenie tego questa (Ring of Namira) i potem wpadnie platyna. Zastanawiałem się nad odpaleniem któregoś z wcześniejszych stanów gry, ale wtedy musiałbym zbierać wszystkie od nowa, a na to szkoda mi czasu. HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Nie rozumiem o co chodzi i jaki jest sens robienia skilli Legendary - skoro to resetuje drzewo i spada do 15. Z tego co tutaj napisali: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Thread:259039 wynika (a w każdym razie ja to tak rozumiem), że Legendary pozwalają nam levelować postać w nieskończoność, a w raz z kolejnym levelem dochodzą skill pointy. Czyli, ma to sens dopiero po wbiciu level cap i/lub wymaksowaniu na 100 każdej umiejętności. Dobrze rozumiem? Edytowane 29 Marca 2014 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Masz skill, którego dużo używasz np. one-handed. Ładujesz w niego punkty albo i nie. Wraz ze wzrostem skilla wzrasta doswiadczenie wymagane do levelowania. Jak już używany przez Ciebie one-handed wzrosnie do 100, resetujesz go i zaczynasz go levelować od nowa dzięki czemu ponownie zacznie też wzrastać doswiadczenie od Twojego najpopularniejszego skilla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Przyjąłem taktykę, że jak wymaksuję coś na 100/100 to zaczynam używać czego innego aby nowy wymaksować i w ten sposób mieć komplety 100/100. Zły pomysł? Edytowane 29 Marca 2014 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Jak wymaksujesz wszystko na 100 to przestaniesz levelować. Wtedy musisz zresetować, którys z uzywanych skilli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 A już teraz rozumiem jak to działa. Legendary doszły tylko po to, żeby można było wbijać levele - nie wiedziałem, że EXP jest tylko za uczenie się skilli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Po skończeniu wątku głównego w Downgard (u mnie jako ostatnie DLC) gra zaczęła mocno szarpać, loadingi wydłużyły się trzykrotnie (!), a czas oczekiwania na XMB z save/load trwa wieki. Save 17MB. O dziwo na 300h zawiesiła mi się tylko ~5 razy. Może dlatego, że uniemożliwili rozrost baz w nieskończoność (czyszczenie kontenerów po 6 growych dniach poza domem) i zwalniają pamięć. Tylko co z tego jak to dalej jest sp*e... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Nie grałem w Skyrima (jeszcze) ale skoro jest na enginie Fallout 3 to było wiadome że będzie się wieszać. Tak samo i Fallout new vegas się wiesza jak save urośnie, przed 20 levelem to jest jeszcze sporadyczne ale ponad ten 20 level to zaczynają się zwisy. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 To nie kwestia engnine, ta sama gra na Xbokise 360 śmiga jak złoto. Więc raczej programiści zwalili robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Też się wiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Grałem na X360 ze 100 godz i nic mi się nie wieszało. I na pewno nie występował problem "puchnącego" save. Powtarzam, to partactwo developerów, nie wina engine. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Koledze który ogrywał wersję na X360 też się wieszały (oba), więc to silnik. ;p http://s6.ifotos.pl/img/skyrimowy_enhqwaw.png http://s6.ifotos.pl/img/skyrimowy_enhqwas.png Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Hej pamięta ktoś czy do trofki Oblivion Walker czy jakoś tak trzeba mieć w skrzyni/przy sobie 15 itemy daedry? Problem w tym bo sprzedałem jeden item - Wabbajack i nie ma go już w sklepach, żeby odkupić XD A może wystarczy "być kiedyś" w posiadaniu danego itemu, żeby zaliczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Hej pamięta ktoś czy do trofki Oblivion Walker czy jakoś tak trzeba mieć w skrzyni/przy sobie 15 itemy daedry? Problem w tym bo sprzedałem jeden item - Wabbajack i nie ma go już w sklepach, żeby odkupić XD A może wystarczy "być kiedyś" w posiadaniu danego itemu, żeby zaliczyło?Na X nie trzeba było mieć wszystkich na raz w posiadaniu Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Grzegorzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 hej, W skyrima grałem na PC, kilkadziesiąt godzin, aczkolwiek głównego wątku nie ruszalem. Teraz sie zastanawiam nad legendary edition, 3 dodatki starczą na długo? Którą wersje wybrać? konsolową czy PC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 PC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 PC, cena mniejsza, a dochodzą ci jeszcze setki modów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 OK Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam pytanie odnośnie LEgendary Edition. Aktualnie mam podstawkę i jakbym kupił wersję rozszerzoną na ps3 to czy sejwy będą działać z poprzedniej? Siostrzeniec miał podobną sytuacje z Fallout i wszystko było ok to może i teraz też? W końcu jedno i drugie to Bethesda. edit. dobra dowiedziałem się, że powinno działać. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Powiedźcie mi czy oprócz praktycznie stałych 30 klatek na sekundę wersja na Xa ma jeszcze jakąś przewagę nad wersją PS3? Loadingi itd? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Na PS3 sa bardziej rozmyte tekstury. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A ja właśnie ogrywam Skyrima na PS3 i wcale nie jest aż tak źle. Grunt, że da się grać a sam design i możliwości wciąż powodują, że gra pochłania bez reszty. Zwłaszcza że ja sam nigdy wcześniej nie miałem styczności z tą serią tak na poważnie. Co prawda grałem kiedyś przez chwilę w Obliviona a dawniej w Morrowinda ale dopiero przy Skyrim wsiąkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Mnie cały czas czeka powrót do Skyrim. Tyle grania w podstawke, platyna wbita i potem wyczekiwania na DLC. A kiedy wyszły to je kupiłem day 1 ale do dzisiaj ich nie ograłem Będzie już około dwóch lat Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Ja może jak już się nagram w podstawkę to sięgnę po Legendarną Edycję ze wszystkimi DLC. Ale teraz odstawiam Skyrima na rzecz REmastera. Edytowane 15 Marca 2015 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi