tomzacz 202 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mam Skyrima. Co mogę oczekiwać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Tego: tego oraz tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jak grasz na ps3 to właśnie tego, na x360 chodzi elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jak elegancko jak co 10 minut sejvowałem na wypadek gdyby gra zdecydowała się nagle wykrzaczyć do dasha? i ten (pipi)y quest dla bractwa kiedy do usranej smierci czekałbym zamknięty w trumnie z mumią gdybym po 15 minut nie przeczytał, że jest to bug i należy przeładować grę i spróbować ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dalej jestem zgorzkniały, bo gry nie skończyłem z powodu buga - a byłem bardzo bliski końca. Nie słuchaj kubsona fanboja, na Xboxie też jest słabo (ale lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Gry Bugfesty? Tylko na PC, przynajmniej w razie zbugowania się questa możesz go ręcznie z konsoli kopnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mam Skyrima. Co mogę oczekiwać? Po pierwsze - "czego" A oczekiwać możesz przepięknego, otwartego świata, z masą opcjonalnych lokacji, które skutecznie będą odrywać Cię od wątku głównego i powodować częste zbaczanie z obranej wcześniej trasy. Jak na Bethesdę, graficznie jest zaskakująco ładnie, urzekają zwłaszcza ośnieżone góry i wszelkiego rodzaju mokradła, przykryte delikatnym welonem utkanym z mgieł - cudny widok. Masa questów, tony książek do przeczytania, świetny system rozwoju postaci (nie słuchaj Yano, "króla sztyletów" ^_^ ) i epickie starcia ze smokami. Po wszelkich patchach spokojnie można grać, ja bez problemów wbiłem platynkę, więc jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Tez wbilem platynke i polecam. Ani razu gra mi sie nie zawiesila ale skoki animacji to byly czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Też grałem na PS3 i nie uświadczyłem jakiś mega-glitchy w stylu latającego smaku. Animacja czasem potrafi się zachłysnąć ale nie jest to uciążliwe na tyle, że uprzykrza granie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wredny z tym dobrym system rozwoju postaci to poleciałeś hehe, jest trochę bez sensu a przy okazji gra ma level scalling przeciwników co robi z gry trochę bezsensowne rpg. Co do epickich starć z smokami to w Dark Soulsie można powiedzieć, że takie są a nie Skyrimie gdzie polegają tylko na chaotycznym waleniu w smoka z łuku lub topora przy pomocy shouta przygwożdzającego. Gra jest spoko, ale jest duzo więcej dobrych gier rpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Umówmy się co do jednego - system walki w Skyrimie nie powala. Gdyby go zestawić z serią Souls to nie ma nawet czego porównywać. Z tym, że Soulsy opierają się bardziej na walce niż swobodnej eksploracji jak Skyrim. Dlatego najlepszy pod tym względem jest nasz Wiedźmin 3. I eksploracja i wciągająca walka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ale od kiedy elder scrolsy porównujemy do soulsów? W tej serii walka jest dosyć charakterystyczna i rzbudowywana z części na część. Ma swój własny styl a to czy będzie on epicki sami zdecydujemy bo i takie możliwości są, oczywiście w świecie Elder Scrolls Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Usprawniana jest, owszem. Porównuję do Soulsów bo to w końcu ten sam gatunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Jakieś rady dla początkującego w Skyrim? Gram Bretonem, póki co dwuręczną bronią, mam jakieś tam punkty do rozdysponowania ale nie wiem w co ładować. Gdzie najlepiej składować nadmiarowy loot? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Nadmiarowy loot sprzedawalem a czesc rzeczy skladowalem w szafce przy ognisku w domku w Whiterun bo blisko do kowala stamtad mialem. A sposob na gre najlepiej znalezc samemu i spedzic w niej przez to mase h. Tez popelnialem bledy ale przynajmniej jest satysfakcja konkretna. Ogolnie to Luk wymiata z czasem ale jak chcesz walczyc wrecz to spoko:) Wychodze z tematu bo juz zaczyna mnie kusic zeby zaczac grac XD Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Nabiłem ponad 65 h i jest świetnie. Wielki i piękny świat, mnóstwo lokacji i questów, wpadająca w ucho muzyka, satysfakcja z eksploracji i "to coś" co nie pozwala się oderwać od konsoli. Łuk jest faktycznie najlepszą bronią, czarów mało używam, a shouty ze dwa-trzy. Dodatki - Dawnguard taki sobie, wampiry coś nie wypaliły (jedyny plus to Serana jako kompan), ale Dragonborn ma ekstra klimat i wizyty w innym wymiarze zapadają w pamięci. Gra nie ma bugów, spadków animacji, nie tnie, dopracowany produkt i świetna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Gra nie ma bugów, spadków animacji, nie tnie, dopracowany produkt i świetna zabawa. Zabawny post chociaż może faktycznie tak jest, to ciężko uwierzyć aby gra od bethesdy była dopracowana. Chociaż w sumie minęlo 5 lat od premiery to może hehe. Edytowane 23 Lutego 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Animacja chrupie miejscami az milo jak mozna tego nie widziec. Bugow raczej nie ma oprocz martwego smoka, ktor czasem spada z nieba po wgraniu sejwa XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ja grałem na premiere na 360 i bugów mialem od skur.wysyna filmików o nich to jest w necie na tony, większość rozpier.dala xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Na PS3 grając na premierę przeżywałem wszystkie katusze. Znikające save'wy, nieskończona książka dająca lvl , zawieszające cała grę pływanie itd. Może naprawili jakieś 90% ale boję się podejść do tego potworka na bliżej niż na kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No ja pierwszy raz dopiero gram, ominęło mnie to całe bagno popremierowe więc nie mam do czego porównać. Gra zawiesiła mi się tylko raz przy wgrywaniu sejwa, nigdzie się nie zaciąłem, questy działają, na siłę nie szukam dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak nie nabiles zbyt wielu godzin to mozesz miec wszystko ok jezeli chodzi o wydajnosc. Gierki bethesdy maja problem ze zwalnianiem pamieci i jak masz poodkrywane duzo miejscowek itd to wtedy gra potrafi mocno chrupac i dlugo sie wczytywac. Nawet na mocnych PC wystepuja te problemy, na szczescie jest troche modow, ktore to usprawniaja Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Bluber teraz na szczęście nie ma już taki kwiatków Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja także nie uświadczyłem jakiś rażących błędów. Pewnie było ich sporo przy premierze pod koniec 2011. Wiedźmin 3 miał przecież podobną sytuację. Teraz po tych przeszło 25 gb łatki coś tam usprawnili chociaż niektóre błędy wciąż są widoczne. Ale to post na inny temat. A w Skyrimie na premierę serio smoki w tył leciały czy to jakiś tani mit? Chodzi mi o wersje konsolowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jakkolwiek głupie by nie było cokolwiek, co byś wymyślił na temat Skyrim, to prawdopodobnie tak właśnie w grze się kiedyś działo - nie ma tu miejsca, by opisywać wszelkie śmiesznostki i bugi z gatunku bardziej wkoorviających. W każdym razie teraz już można grać w miarę komfortowo, ale na pewien czas po premierze musiałem odstawić grę, bo grać się nie dało (tragiczne spadki animacji - takie wręcz graniczące z freezem). Było, minęło, gra połatana, i choć nie jest tak różowo, jak stara się nam to przedstawić kolega Rudiok (choć grał wciąż niewiele, więc naiwność podyktowana jest brakiem doświadczenia), to na pewno z ostatnich gier Bethesdy (F3, F:NV, Skyrim) jest to najlepiej zoptymalizowany tytuł na PS3 - co prawda po wielu sporych łatkach, ale zawsze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi