Lukas_AT 1 172 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Mam nadzieję, że będą chociaż napisy... Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Skoro potwierdzony jest brak lokalizacji, to i na napisy nie ma co liczyć. Zresztą znając Cenegę, to przy tak wielkiej grze mielibyśmy premierę opóźnioną o kilka miesięcy plus brak kompatybilności z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Zresztą znając Cenegę, to przy tak wielkiej grze mielibyśmy premierę opóźnioną o kilka miesięcy plus brak kompatybilności z dodatkami. Tak, tak, a przykład Deus Exa i Batmana tylko to potwierdza ... Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Ale Deus Ex i Batman to rozmiarowo nie są gry pokroju Skyrim, gdzie samych tekstów pisanych będzie pewnie co najmniej tyle ile w Oblivionie, a chyba wszyscy widzieli niedawne dokonania gościa, który postanowił wszystko wydać w formie niemałej przecież książki Pomijam już takie "szczegóły", jak dość rozbudowane i złożone tło historyczne, terminologia i na pewno charakterystyczny styl językowy. Ciekawy jestem jakiej jakości będzie zresztą tłumaczenie na PC, do Cenegi niestety nie mam zaufania. Edytowane 28 Września 2011 przez K@t Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Ok, dobra, ale skoro zdążą z pełnym dubbingiem na premierę, to nie wiem czemu nie mogliby dać samych napisów na konsolach (skoro i tak już mają wszystko przetłumaczone). A przykład Deus Exa pokazuje, że nie wiąże się to z opóźnioną premierą czy niekompatybilnymi DLC. Wiadomo, nie jest to gra wielkości Skyrim, ale też nie ma się czego wstydzić. W ogóle sam sukces sprzedaży Deus Exa na naszym rynku pokazuje, że już z punktu czysto finansowego opłaca się robić polonizację na wszystkich trzech platformach. Edytowane 28 Września 2011 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 255 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ale Deus Ex i Batman to rozmiarowo nie są gry pokroju Skyrim, gdzie samych tekstów pisanych będzie pewnie co najmniej tyle ile w Oblivionie, a chyba wszyscy widzieli niedawne dokonania gościa, który postanowił wszystko wydać w formie niemałej przecież książki Pomijam już takie "szczegóły", jak dość rozbudowane i złożone tło historyczne, terminologia i na pewno charakterystyczny styl językowy. Zresztą znając Cenegę, to przy tak wielkiej grze mielibyśmy premierę opóźnioną o kilka miesięcy No ale na PC się wyrobili. Na konsolach jakoś więcej tych tekstów jest że dodatkowe miesiące by potrzebowali? Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) No widać dla nich to jest problem, skoro po tylu latach nie potrafią porządnie tej gry zlokalizować. Zresztą kiedyś ktoś z Cenegi tłumaczył się mniej więcej tak, że na konsolach jest więcej problemów niż z lokalizacjami na PC. Ile w tym prawdy, nie wiem Edytowane 28 Września 2011 przez K@t Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Podobnie już było z New Vegas, tylko, że Scyrim to gra nastawiona na sukces. Jednakże mają już gotowy tekst na PC. Nie wiem jakie są koszty tłumaczenia tekstu na konsolach, ale na pewno go jest więcej niż w Batmanie i Deusie. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Tez liczylem na polonizacje, bo gra ma ogromna ilosc tekstu do przeczytania, ktory wkreca w swiat niesamowicie. Ale jak maja to spi.erdolic i z dlc maja byc klopoty, to moze niech zostawia tka jak jest. EA jakos potrafil zlokalizowac Dragon Age i nie bylo klopotyw z dlc, nie rozumiem w czym maja problem, tumany Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Szczerze mówiąc wolę, żeby w sklepach była tylko wersja angielska, niż tylko wersja polska (dubbing). Natomiast do opcjonalnych polskich napisów nic nie mam. Nawet więcej, uważam że byłoby to świetne rozwiązanie bo mimo wszystko gra jest ogromna i tekstu będzie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 To co, petycja ? Jakiś czas temu widziałem właśnie taką petycję (o napisy na konsolach), nie wiem skąd ta osoba już wtedy wiedziała, że nie będzie napisów, no ale zgadła. Ale w sumie już chyba trochę za późno na dodanie tego, w końcu za lekko ponad miesiąc już premiera. I trochę dziwię się Cenedze, że tak postępują, bo zrozumiałbym jak to byłaby jakaś mało znane ip albo nowa marka (typu Prey 2 czy Rage), ale wydaje mi się, że TES jest wystarczająco znaną serią, żeby w polonizjację zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Nie wiem jak Oblivion się sprzedał w Polsce na konsolach. Na pewno lepiej na PC, może stąd ta decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Gra jeszcze nie pojechała do stoczni (nie ma statusu Gold), więc wszystko jest możliwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Nie wiem jak Oblivion się sprzedał w Polsce na konsolach. Na pewno lepiej na PC, może stąd ta decyzja. Tylko od wyjścia Obliviona, konsole w naszym pięknym kraju stały się bardziej popularne i wydaje mi się, że część graczy która wcześniej grała na PC teraz przeniosła się konsole. I same piractwo, też nie jest jeszcze tak rozpowszechnione na konsolach (na pewno na PS3, nie wiem jak jest z 360), niż na nieszczęsnych pecetach. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Wydaje mnie się, że tutaj decydujące zdanie miała statystyka matematyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Gra jeszcze nie pojechała do stoczni Tloczni. Skyrim to nie statek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Haha. Dobre Myślałem o jednym, a napisałem drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) A ja to się nawet cieszę, że nie będzie. Otóż: 1. Znowu lokalizacja przypadłaby Cenedze, która najpewniej olałaby DLC. 2. Dodatki z innych gameid nie byłyby widziane przez grę. 3. Polski dubbing zwykle jest koszmarny. Edytowane 29 Września 2011 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) A ja jestem jakoś dziwnie spokojny o lokalizację tej gry... Naprawdę szkoda, że na konsolach nie usłyszymy tych wszystkich zacnych głosów, z tego też powodu zastanawiam się nad zakupem wersji PC. Mówiąc delikatnie, nie darzę sympatią Bethesdy (a trolla Todd'a wręcz nie cierpię), ale niezaprzeczalnym faktem jest, że Skyrim będzie nową jakością w znajdującym się w stagnacji gatunku RPG (pseudo Fallout'y i inne g*wna pokroju DA, kosztowały mnie dużo nerwów ). Czas na świeży tytuł, czas na ciekawą historię, czas na solidny system, czas na Skyrim! PS cieszy mnie niezmiernie, solidnie zrealizowany widok TPP Edytowane 30 Września 2011 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 PS cieszy mnie niezmiernie, solidnie zrealizowany widok TPP ja sie troche obawiam, niewiele go widac na gameplayach ale tam gdzie mozna go zobaczyć to jest o wiele lepiej niż w falloutach ale nadal dosyc drętwo Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) Uwierz mi na słowo, że jest dobrze... Konik również zachowuje się lepiej niż w takim Oblivionie (choć do poziomu znanego z RDR, wiele brakuje): http://www.youtube.com/watch?v=AK0vPxHcFhk&feature=related Niby mała rzecz, a cieszy Edytowane 30 Września 2011 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) Szkoda tych napisów, naprawdę szkoda ;/ Dubbingu, że nie będzie ciesze się ale czemu poskąpili napisów nie mogę zrozumieć. Już chyba nigdy nie zrozumiem cenegi; najpierw dają w końcu udane i z działającym dlc napisy do DE. Potem zapowiadają polonizacje do takich gier jak Rage i Batman a do gry której najbardziej by się przydało tłumaczenie to olewają. WTF? Edytowane 30 Września 2011 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) Wytłumaczenie Cenegi na temat braku lokalizacji na konsolach: Bardzo nas boli brak wersji PL na konsolach tak wielkiej gry jak Skyrim, zwłaszcza przy ponoszonych kosztach (i że sami chcielibyśmy zagrać po polsku na konsolach:)), ale do jej wykonania potrzebna jest wola kilku stron, nie tylko naszej. Proces lokalizacji konsol jest o wiele bardziej złożonym niż się powszechnie wydaje, że to "tylko wrzucić lokalizacje z pc na konsole i gotowe". W tym roku wydaliśmy/wydamy najwięcej gier lokalizowanych w historii naszej firmy, czyli Fear 3, Deus Ex: Bunt Ludzkości, a za chwilę Batman: Arkham City, Lego Harry Potter: Lata 5-7 oraz Władca Pierścieni Wojna na Północy. Chciałbym podkreślić, że tam gdzie jest możliwe zrobienie lokalizacji, oczywiście ją robimy, gdyż jesteśmy przekonani iż jest to korzystne dla polskich graczy. W przyszłym roku również nie raz i nie dwa zaskoczymy graczy konsolowych. Oczywiście pozytywnie. Poly @Słupek - Rage będzie PL?! Z tego co mi wiadomo to nawet na PC nie będzie napisów. Edytowane 30 Września 2011 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 @Słupek - Rage będzie PL?! Z tego co mi wiadomo to nawet na PC nie będzie napisów. Też będzie tylko na pc PL... byłem na 100% pewien, że i na konsolach dali PL. Pies ich $2$#2% Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Pomimo poprawionego widoku z trzeciej osoby, Skyrim tak samo jak wszystkie poprzednie części TESów to gry, w które gra się głównie w pierwszej osobie. Taki urok serii. Mi to nie przeszkadza, a nawet pomaga w imersji ze światem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi