YETI 10 944 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Spoko, przy najbliższej okazji powiem jej o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Też ją uwielbiam . Do tego ćwiczy TKD <3 Technika przysiadu oczywiście poprawna, zgodna z regułami obowiązującymi w trójboju Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 czemu w troboju robia niepoprawnie przysiady? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Oj nie wiem. Może dlatego, że taka pozycja jest najefektywniejsza i pozwala zejść do przepisowej wysokości bez wy(pipi)enia się na matę lub niepotrzebnego przeciążania kolan. Takie tam detale. Spróbuj poprzysiadać pod okiem trójboisty z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli ty masz kolana wąsko i schodzisz pośladami niżej niż kolana, kolana nie wychodzą Ci poza obrys stóp i wybijasz się z pięt bez utraty równowagi + trzymasz proste plecy to nagraj filmik, chętnie zobaczę ten ewenement a przy okazji dokształcisz wszystkich nieuświadomionych trójboistów. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Sebas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Już 2mln wyświetleń tego świetnego filmiku z tej okazji warto go przypomnieć, bo może ktoś nie widział. http://www.youtube.com/watch?v=LzR7O8Doq7g Plus Edytowane 13 Czerwca 2012 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Oj nie wiem. Może dlatego, że taka pozycja jest najefektywniejsza i pozwala zejść do przepisowej wysokości bez wy(pipi)enia się na matę lub niepotrzebnego przeciążania kolan. Takie tam detale. Spróbuj poprzysiadać pod okiem trójboisty z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli ty masz kolana wąsko i schodzisz pośladami niżej niż kolana, kolana nie wychodzą Ci poza obrys stóp i wybijasz się z pięt bez utraty równowagi + trzymasz proste plecy to nagraj filmik, chętnie zobaczę ten ewenement a przy okazji dokształcisz wszystkich nieuświadomionych trójboistów. Moze zakladasz za duzy ciezar i dlatego nie ogarniasz techniki i rownowagi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 To ty wypisujesz bzdury odnosząc się do poprawnie wykonywanych przysiadów. Jeżeli masz wężej kolana a ćwiczysz siłowo robisz sobie krzywdę. Troszkę więcej pokory Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kolana to mnie bolaly jak robilem do polowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Co do przepisów w trójboju to one nie regulują szerokości roztawu nóg. Regulują natomiast 'głębokość' przysiadu. A trójbości tak jak wspomniał Sebas, siadają w ten sposób ponieważ jest to najefektywniejsze (pozwala najwięcej podnieść). Technika jest całkiem inna od przysiadu zwanego powszechnie "olimpijskim". Jeśli nie jesteś trójboistą siady olimpijskie są preferowaną formą. Jeśli mowa o tylnich. A to, że kolana cię bolały od robienia pół przysiadów to nic dziwnego. W tym położeniu staw kolanowy jest najsłabiej chroniony. A skoro twierdzisz, że Sebas źle robi siady, to może wytłumaczysz jak powinien wyglądać prawidłowy przysiad tylny ? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Szukam filmiku z cyklu motywacyjnych, kilku czarnych ćwiczy na placu zabaw,na sadisticu widziałem, ale odkopać mi ńie idzie, ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ja mam z białymi. PS. Sprawdź ten kanał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) ostatnio interesuje się troche calisthenics i ogladam sporo tych filmików, swietnie motywują, od siebie polecam tez sprawdzic kanal Officialbarstarzz albo barbrothers no i oczywiscie hannibal for king Edytowane 16 Czerwca 2012 przez Pawel_S5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki YETI, Pawel_S5 o to chodziło. Edytowane 16 Czerwca 2012 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 to jest siła, i to mnie motywuje 100 razy bardziej niż cutler na bombie po której normalny człowiek zszedłby z tego świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=Yj1HstxiO6o&feature=fvwrel Edytowane 22 Czerwca 2012 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zayebisty mistrz i kozacka nuta: http://www.youtube.com/watch?v=-jh6sZmD9HY&feature=related 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 0:53 to jest na nogi czy grzbiet? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 ja bym powiedział że na grzbiet, bo nogi nie robią za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Nie wiem jak was, ale mnie za cholerę nie motywują filmy jak ten dwa posty wyżej. Zdaję sobie sprawę, że taki trening wymaga niesamowitych wyrzeczeń itd, ale mimo wszystko to nie trafia do mnie. Ruszają mnie klipy ludzi, który na przekór wszystkim i wszystkiemu potrafią dokonać rzeczy praktycznie niemożliwych. Niedawno właśnie po obejrzeniu takiego filmu zastanowiłem się nad sobą i stwierdziłem, że praca i małe dzieciaki nie są przeszkodą do tego, by w końcu wziąć się za siebie - nie czekam z treningiem na zaśnięcie maluchów, a ćwiczę podczas zabawy z nimi(czasami nawet wykorzystując ich jako obciążenia ), w ten sposób mam wolny wieczór na inne sprawy (m.in. granie ) - i wilk syty i owca cala jak to mawiają. Dodatkowo strasznie mnie umotywował szwagier, który po wypadku (wybity i pęknięty krąg) rowerowym musiał leżeć dwa miesiące w łóżku, a już pary tygodniach właśnie leżąc zaczął rehabilitację/treningi wzmacniające we własnym (w granicach rozsądku) zakresie; podniósł się z łóżka szybciej niż zakładano, teraz zabrał się za systematyczne, porządne treningi wzmacniające podparte odpowiednią dietą, na rowerze też już śmiga (co prawda jeszcze nie downhill) w specjalnej konstrukcji usztywniającej całe plecy. Niesamowita determinacja i chęć powrotu do zdrowia - nie każdego na to stać niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 na mnie zrobił wrażenie ten filmik: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Właśnie o tym pisałem - olbrzymi szacunek dla takich ludzi się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Kiedyś ten filmik tu był, ale ta wersja jest z polskimi napisami. http://www.youtube.com/watch?v=wH2FgNIwK9Y&feature=g-hist Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=reiepxxc3Cg Edytowane 4 Lipca 2012 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 niezła babka, pewnie by naje.bała masie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi