MEVEK 3 655 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Czekajcie... nikt jeszcze niczego nie wykryl. Po prostu badania z krwi wykazuja nieprawidlowosc tarczycy. Musze to jak najszybciej skonsultowac ze specjalista. A miedzy czasie juz sie przygotowywuje pod diete. Przeczuwam ze niewydolnosc tarczycy mam juz conajmnie ze 2 lata ale pewny byc nie moge. Ostatnie badania na krew mialem 12 lat temu. Moje zaniedbanie. Ale jaki jest faktyczny stan tego nie jestem w stanie powoedziec. Dopuszczalna norma przeciwcial Anti TPO przekroczona jest x 10 Zastanawiam sie czy to nie pomylka czasami? Cytuj
gtfan 3 363 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Jeśli chodzi o cholesterol to zanim wejdzie się w leki można spróbować wyciąg ze sfermentowanego czerwonego ryżu czy coś takiego (monakolina k), jest to sprzedawane jako suplement w aptekach. Sam od zawsze miałem cholesterol na górnej granicy normy, czasem minimalnie przekroczony, ale proporcje dobrego do złego były zaburzone, i nie ważne co z dietą robiłem to nic mi się nie zmieniało. Lekarz polecił żeby spróbować suplementacji i mocno mi się wyniki poprawiły, na tyle że już prawie mam wszystko w normie i idzie to w dobrym kierunku. Jeszcze taką sytuację z tym miałem że w aptece zapytałem o suplement który ma największą dawkę tej substancji, babka powiedziała że od dawna już nie ma wysokiego stężenia i wszyscy producenci oferują niską dawkę bo te suplementy tak dobrze działają że ludzie nie potrzebowali droższych leków. Zapytałem o to lekarza czy to prawda i czy w takim razie mogę brać podwójną dawkę, to powiedziała że trochę to prawda, i jak chcę to mogę brać większą dawkę tylko żeby uważać na skutki uboczne bo mogą pojawić się takie jak przy tych lekach na cholesterol. A dodam że lepsze wyniki miałem już na tej małej dawce, także mam nadzieję że na podwójnej będzie jeszcze lepiej. Edytowane 10 godzin temu przez gtfan Cytuj
kanabis 22 751 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jesli chodzi o choroby ukladu sercowego i profilaktyke to bardzo wazna jest ilosc zdrowego cholesterolu HDL. Jesc dużo ryb morskich, awokado, nasion. Ryz czerwony doskonale zbija zly cholesterol,spirulina. Sama ilosc cholesterolu calkowitego to raczej tylko dane dajace podstway do bardziej szczegolowej diagnostyki. Wazna jest ilosc ldl, hdl i triglicerydow. Troche szkoda jednak ze mevek nie wejdzie na ta diete kwasniewskiego z salcesonem i boczkiem bo chcialbym zobaczyc jakby mu wyjebal cholesterol do 400. No ale dziadzio A co do wyników mevka to nie sa takie zle. Wy chyba nie wiecie jakie ludzie maja wyniki cholesterolu 500-800. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi