Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Nie przesadzajmy. Jedynka 16gb kosztuje 1,5, to nie jest cena z kosmosu. easye masz jedynke czy dwojke ? Korci mnie co kilka dni, bralbym nawet jedynke- do netu itp styka, ale mialem okazje bawic sie dwojka.... ekran ten sam a wydaje sie byc mniejszy i lepiej jakos lezy dwojka w rece- mniej o te kilkadziesiat gram robi swoje.2049zl.... Chociaz za ta cene mozna miec teraz chyba 32giga 3g jedynke, a 3g nie powiem kusi, wtedy mialbym neta wszedzie poza domem.
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Mam dwojke, tez sie zastanawialem nad 1dynka, ale wlasnie ta lekkosc przewazyla! Niby tez jest szybsza, ale musialbym dluzej bawic sie 1dynka by to zauwazyc. I dla mnie bierz z 3G, kupisz sobie jakis futeral ksiazkowy i bedziesz mial internet zawsze i wszedzie! Ja za karte 2GB place chyba 29 zl miesiecznie, wiec naprawde warto!
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Masz 3g? ile giga posiadasz? 16 3g Ok juz wiem. Cortland czeka na dostawe i nikt nic nie wie... Edytowane 25 kwietnia 201113 l przez luck1985
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l A ja kupiłem Jedynkę 3G 16GB za 1500 zł i jest majonez. Chiałbym by choć 25% gier wykorzystywało możliwości graficzne... Jedynki... Dlatego dwójkę kupię sobie przed wyjściem iPada 3. Po co przepłacać?
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Wyjdzie Ci tyle samo, jak nie wiecej, jedynki wtedy juz za tyle nie sprzedasz, a dwojka do ponizej 1000 i tak nie stanieje...
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Oczywiście, że nie sprzedam za 1500, ale i tak dobrze sprzedam - widać, że masz zerowe pojęcie nt. sprzętów Apple'a Ja mogę nawet mojego 10 letniego iMaca "lampkę" wciąż pogonić za kilka stów Edytowane 25 kwietnia 201113 l przez Maiden
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Ipad 2 16gb 3g- 2499zl. Ipad 32gb 3g -2499 ;] Kusi mnie zabawka, lubie te zabawki apple. Ale mam macbooka 13 unibody. Wydac 2 klocki zeby pomacac ekran 5 minut przed snem...Kupie modem Huwei+karte prepaid i tez bede mial neta Maiden-lampka, to lampa. Klasyk,mistrzostwo wzornictwa i jest nawet w muzeum wystawione. A na ipadzie raczej nie zarobisz Nowe wersja beda wychodzic z wieksza cyfra + dodadza (pipi)e oznajmiajac jaki wypas dorzucili i warto wymienic na nowy model- a przy Ipadzie 6 i tak technologicznie nie bedzie szalu i wszystko co dorzuca przez ten czas powinno byc w 1 wersji ipada Edytowane 25 kwietnia 201113 l przez luck1985
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Dokladnie. Ja bym bral 16 z 3G, jezdzisz komunikacja miejska, pociagami, w podroze jakies? Zawsze wygodniej wyjac ipada niz nawet 13 calowego notebooka.
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l W gruncie rzeczy moj net poza domm ograniczal by sie do sezonu letniego jak siedze na wszelkiej masci dzialkach-siora,rodzice. U siory szwagier ma lapa z netem firmowym, wiec max predkosc za free. Wiec na upartego 16 do chaty bez 3g. A teraz pytanie- sens wydawac 1,5-2 klocki zeby przed snem macac ekran? Gdybym nie mial lapka tylko kompa stacjonarnego, to juz bym mial dawno ipada... Sprzedalem imaca na rzecz mobilnosc- czasem na wyrze urzeduje z macbookiem.
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Oczywiście, że nie zarobię na iPadzie - nikt nie jest w stanie zarobić na elektronice. Ale, nie będę też mieć problemów z jego sprzedażą. Za rok Co do Twojej sprawy Luck: Moim zdaniem warto - sam mam MacBooka unibody, iMaca i iPada. I nie masz co porównywać mobilności MacBooka do iPada. MacBook jest większy, cięższy, trzeba z nim trzaskać wcale nie najmniejszą ładowarkę. Na iPadzie bardzo fajnie oglądą się filmy, np. w pociągu, czyta PDFy itp. Bateria trzyma prawie dwukrotnie dłużej i przede wszystkim jest bardzo fajną konsolką do gier No i na klopika można go zabierać
Opublikowano 25 kwietnia 201113 l Jak wyglada doladowanie kart sim? Czy jakos inaczej korzystanie z neta 3g?
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Chlopaki, iPada mozna ladowac w kazdej chwili, czy raczej czekac na jego rozladowanie? Nigdzie nie moge znalezc informacji o baterii jaka posiada.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Na głównej stronie Apple są specyfikacje. A ładujesz gnoja jak chcesz.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Nauczony doświadczeniem z użytkowania mojego MacBooka Pro i "supportem" Apple odnośnie kalibracji baterii, po której spadło mi około 6% pojemności (nówka komputer), olałem temat i po prostu używam tak jak chcę. iPhone'a też mam już chyba 3 lata, baterię często ładuję przy różnych pojemnościach i po tym czasie jeszcze trzyma. Olej te wszystkie porady i po prostu używaj.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Podpinam się pod słowa Estela. W PowerBooku też dbałem o baterię, jakieś cuda, potrójne wyładowania, rozładowywania, i wyszedłem na tym dobrze. MacBooka ładuję jak chcę, kiedy chcę, a bateria trzyma więcej niż dobrze
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Chlopaki, iPada mozna ladowac w kazdej chwili, czy raczej czekac na jego rozladowanie? Nigdzie nie moge znalezc informacji o baterii jaka posiada. Ladowac wtedy kiedy potrzebujesz, zadnego czekania. To nie te czasy juz. Zeby nie bylo wiecej niedomowien: nic juz nie kalibrujemy, nie formujemy, nie "formatujemy' jesli chodzi o baterie. Teraz sa akumulatory Li-Ion albo Li-Poly i one nie lubia rozladowywania na maksa. Poprostu je doladowywac, obojetnie jak maja 90% czy 20% - doladowywac wtedy kiedy ktos ma taka potrzebe.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Dzięki chlopaki. Ktos widzial moze aplikacje z kalendarzem, z zaznaczonymi swientami ?
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Chlopaki, iPada mozna ladowac w kazdej chwili, czy raczej czekac na jego rozladowanie? Nigdzie nie moge znalezc informacji o baterii jaka posiada. Ladowac wtedy kiedy potrzebujesz, zadnego czekania. To nie te czasy juz. Zeby nie bylo wiecej niedomowien: nic juz nie kalibrujemy, nie formujemy, nie "formatujemy' jesli chodzi o baterie. Teraz sa akumulatory Li-Ion albo Li-Poly i one nie lubia rozladowywania na maksa. Poprostu je doladowywac, obojetnie jak maja 90% czy 20% - doladowywac wtedy kiedy ktos ma taka potrzebe. Tak jak mówisz. Teraz są inne technologie baterii, ale mimo to Apple nadal zaleca kalibrację w laptopach KLIK. Osobiście odradzam.
Opublikowano 26 kwietnia 201113 l Dzieki za odpowiedzi. Dzisiaj odkrylem Springpad - czyli szybkie notatki, zadania, ktore szybko mozna wykreslac, tablica pomyslow. Moze sie sprawdzic, duzy plus, ze synchronizuje wszystko online ale i na androidzie, wiec nawet jak zapomnimy iPada, bedziemy mieli liste zadan w komorce. http://springpadit.com/home Edytowane 26 kwietnia 201113 l przez easye
Opublikowano 29 kwietnia 201113 l Autor ja z powodzeniem używam Google Kalendarz zsynchronizowany poprzez Exchange (serwer IMAP). W ustawieniach na iPadzie oczywiście włączony PUSH i wtedy każdy mail który przyjdzie natychmiast pojawia się na iPadzie i iPhone. Jak coś wyślę z ipada to oczywiście jest w folderze wysłanych na wszystkich urządzeniach, do tego jak dopiszę coś do kalendarza na ipadzie to wtedy widzę to w telefonie, komputerze i gdzie chcę (i na odwrót) wpisuję tak spotkania, listy zadań, a nawet listy zakupowe do sklepu :-)
Opublikowano 4 maja 201113 l Mialem dzis w rece karton Ipada2 16gb- bez 3g i cena wynosila 2199zl w poznanskim MM. Juz mialem brac, olewajac kwestie 3g i kolor bialy ( MM mialo czarnego) Ale cos mi mowilo, ze troche szkoda kasy i lepiej kupic o 700zl tanszego ipada1... Tak sie motajac myslami i zamiarem kupna wpadl mi ipad 1 generacji z pamiecia 32gb z 3g(plus karta micro oragne) za 1700zl ;] IMO dobry deal. Fejs tajmy mnie nie interesuja itp. A to ze aplikacja bedzie sie wgrywac 2 s dluzej.... ale nie o to chodzi. Kupilem glownie do lajtownego uzytkowania neta w chacie- 3g sie przyda poza chata i tutaj pytanie. Jak tankujecie konta kart prepaid ? Przelewem przez neta? Ma ktos orange ? Ile kosztuje jakas sensowana paczka ? I mniej wiecej jak to wyglada w praktyce ? W telefonie to wiem ,bo mam plusa i paczka 50mb styka na miesiac odbierania poczty,posiedzenia chwile na gg i przeczytania newsow.
Opublikowano 5 maja 201113 l Dajesz sie ruchac Od dawna wiadomo, ze najlepsze jest Orange Free. Ladujesz powiedzmy za 100 zl i masz 7GB na pol roku. Nie ma lepszej oferty. A karte sim kupujesz np na takiej aukcji http://allegro.pl/internet-7gb-orange-free-na-karte-150dni-3g-i1597495006.html i dostajesz 7gb transferu za 50 zl. Ludzie wygaduja złotowki, a zostaje transfer i sprzedaja go w dobrych cenach. W tym wypadku karte musisz wymienic w orange albo przyciac.
Opublikowano 5 maja 201113 l A co jeśli rzeczoną kartę Orange'a chciałbym umieścić w modemie który udostępniałby połączenie z netem za pomocą wifi i to nie tylko iPadowi, ale i innym urządzeniom ? Jaki modem wybrać ?