waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 macie jakiś program którym mógłbym przekonwertować film z płyty dvd na mp4 / avi żeby na ipadzie czytało menu jak na odbiorniku dvd / pc ? używam hardbrakera ale tam od razu odpala filmidło ? jakieś rady ? Nie ma takiej możliwości. W takim razie, po proszę o polecenie jakiegoś programu co czyta divx / avi z napisami w formacie txt / sub dvd lub jakimś innym który można przekonwertować. Przeczesałem ten wątek z tym, że je mam Ios 5 i nie mam przeróbki. edit: Ewentualnie orientujecie się jakie dopasować napisy do zkonwertowanej oryginalnej płyty DVD na np mp4 lub avi ? metodą prób i błędów ? Ja korzystam z AVPlayer HD pod iOS5 i działa. Na pytanie drugie nie znam odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 edit: Ewentualnie orientujecie się jakie dopasować napisy do zkonwertowanej oryginalnej płyty DVD na np mp4 lub avi ? metodą prób i błędów ? Jeżeli posiadasz daną płytę napisy możesz sam wyciągnąć, poszukaj na cdrinfo.pl tutoriala. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jak jest z kompatybilnoscia plików stworzonych w excelu w numbers? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jest dobrze zasadniczo. Przy większych kosmosach i dokumentach Office'a 2010 mogą być uproszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ZeXoNeRoS 0 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ktoś może mi polecić sennheisery cx 500 do ipada ? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja mogę. Polecam sennheisery cx 500 do ipada. Tak dobrze? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja równiez polecam sennheisery cx 500 do ipada. Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Wspominałem już o polecanych przeze mnie sennheiserach cx 500 specjalnie do ipada? Cytuj Odnośnik do komentarza
ZeXoNeRoS 0 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
poli_x 1 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Zobaczcie sobie panowie odtwarzacz AcePlayer,jest darmowy,fajny interfejs,i jak dla mnie to moze konkurowac smialo z Avplayeremhd. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Panowie jestem dość świeżym posiadaczem iPada. Sprzęt i ego funkcjonalność mnie mega sponiewierała. Jednak irytuje mnie pewna sprawa. Cała ta synchronizacja programów przez iTunes. Rzadko kiedy podłączam iPada pod PC, ale gdy już to zrobię, np zgranie filmu, wskakuje mi na PC dziesiątki aplikacji, które ściągnąłem z App Store. Da się to jakoś wyłączyć aby nie było to automatyczne ? Chodzi mi przede wszystkim o aplikacje . Pewno nie:) Jak coś mam nie przerobionego i ni interesuje mnie jego przerabianie. z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza
ZeXoNeRoS 0 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Co myslicie o nich ? http://allegro.pl/sluchawki-apple-oryginalne-iphone-4-pilot-mikrofon-i1862357572.html Edytowane 5 Listopada 2011 przez ZeXoNeRoS Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Są gówniane, na tyle gówniane że jak je wyprałem któregoś razu ze spodniami to wydawało mi się że grają lepiej, ale i tak na tyle źle, że skończyły w koszu. Używam otwartych AKG, bo ten shit nadaje się jedynie co by poszpanować, że się ma ajfona lub ajpoda. Edytowane 5 Listopada 2011 przez whitesand 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Całkowicie się zgadzam z poprzednikiem. Myślałem, że skoro tyle osób łazi z tymi słuchawkami na uszach to coś one sobą prezentują, a tutaj po kilku sekundach wiedziałem, że mam do czynienia z jakimś shitem nie wartym 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Panowie jestem dość świeżym posiadaczem iPada. Sprzęt i ego funkcjonalność mnie mega sponiewierała. Jednak irytuje mnie pewna sprawa. Cała ta synchronizacja programów przez iTunes. Rzadko kiedy podłączam iPada pod PC, ale gdy już to zrobię, np zgranie filmu, wskakuje mi na PC dziesiątki aplikacji, które ściągnąłem z App Store. Da się to jakoś wyłączyć aby nie było to automatyczne ? Chodzi mi przede wszystkim o aplikacje . Pewno nie:) Jak coś mam nie przerobionego i ni interesuje mnie jego przerabianie. z góry dzięki za odp. Po prostu kliknij ze nie chcesz przenosic zawartosci ipada do itunes jak ci wyskoczy komunikat. Tak swoja droga to nie wiem dlaczego nie chcesz miec backupu na kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Panowie jestem dość świeżym posiadaczem iPada. Sprzęt i ego funkcjonalność mnie mega sponiewierała. Jednak irytuje mnie pewna sprawa. Cała ta synchronizacja programów przez iTunes. Rzadko kiedy podłączam iPada pod PC, ale gdy już to zrobię, np zgranie filmu, wskakuje mi na PC dziesiątki aplikacji, które ściągnąłem z App Store. Da się to jakoś wyłączyć aby nie było to automatyczne ? Chodzi mi przede wszystkim o aplikacje . Pewno nie:) Jak coś mam nie przerobionego i ni interesuje mnie jego przerabianie. z góry dzięki za odp. Po prostu kliknij ze nie chcesz przenosic zawartosci ipada do itunes jak ci wyskoczy komunikat. Tak swoja droga to nie wiem dlaczego nie chcesz miec backupu na kompie. Z tym, że on mnie nie pyta automatycznie synchronizuje. No ale wtedy jak ich nie przeniosę, a jak np będę za jakiś czas film zgrywał, to mi chyba i tak wali te programy z iPada jak ich nie będzie na kompie, dobrze mówię ? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Spróbuj wyłączyć w ustawieniach ipada,automatyczne pobieranie na innych urządzeniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 kurde chyba jestem ślepy ale nie widzę takiej opcji. Jak coś mam iPada 2 z iOS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ustawienia > Store > pobieranie automatyczne :-) To samo o ile sie nie mylę musisz wyłączyć w iTunes w preferencjach i powinno być git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A ja mam pytanko ja w Safari wyłączyć te chore propozycję zastąpienia słów. Czyli że np. piszę słowo z błędem i pokazuję mi jak napisać poprawnie, z tym że jak piszę słowo którego nie ma w słowniku to zamiast niego wskakuję mi na jego miejsce zupełnie inne, wzięte z pupy słówko. Ciągłe klikanie tego maleńkiego X jest trochę w(pipi)iające. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ustawienia > ogólne > klawiatura Wyłącz autokorekte i sprawdzanie pisowni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Widzę ze opłatami jesteście w temacie to pytanie się jeszcze o safari. Da radę jakoś otworzyć w przeglądarce filmowi na www uzywajace silverlight? Np Ugotowani z TVN. No i co ze stronam kiedy wyskakuje info, ze jest za dużo przekierowan. Można coś na to poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 iOS nie obsluguje ani flasha ani silverlight. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 @Yacek ma rację, dlatego ja korzystam np. Z iSwifter (ogladam seriale na iitv) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A coś żeby aplikację wymagającą Silverlight odpaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi