Q-Jot 321 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Gwarancja na sprzęt Apple jest ogólnoświatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Mam pytanie - chce kupić córce ipada mini i jeśli użyje na nim swojego konta ze swojego ipada to czy Appki kupione na moim będzie można wykorzystać na drugim? Co jak usune Appke z jednego urządzenia? Zostanie skasowana na 2 gim? Edytowane 18 Marca 2013 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Tak, możesz je wykorzystać na drugim (swoje konto). Jak usuniesz z jednego, to na drugim zostanie. Wiem, bo tak koledze GTA pożyczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Szukam aplikacji, która pozwoli mi zgrywać ekran iPada, także jak gram w gry. Da się bez jailbreaka? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) niestety wtedy tylko opcja 3: (bez jb) http://www.labnol.org/software/record-screencasts-on-ipad-iphone/20958/ Edytowane 20 Marca 2013 przez waldusthecyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 oplaca sie jeszcze kupic ipada 1 kiedy zalezy mi tylko na internecie/mailu/fb/pdf? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie. Przynajmniej 2, bo retina. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dwójka nie ma retiny, dopiero trójka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 oplaca sie jeszcze kupic ipada 1 kiedy zalezy mi tylko na internecie/mailu/fb/pdf? Jasne, ze tak. Ja mam jedynke i jestem zadowolony. Problem z nia jest taki, ze po najnowszych update'ach crashuja sie czasami apki, ale mail, internet, fb i pdf idealnie sie sprawdza. Retina jest dopiero od trojki, pierwsze 2 iPady maja "zwykle" ekrany. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 z ekranem to wiem, chodzi mi o, w miarę, bezawaryjne działanie w budżetowe tablety na androidzie nie chce sie pakować. jeszcze bede sie rozgladac za ipad2, tylko obawiam się, ze wersji 3g nie dostane w okolicach 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 niestety wtedy tylko opcja 3: (bez jb) http://www.labnol.org/software/record-screencasts-on-ipad-iphone/20958/ A opcji 6 nie da się zrobić na Windowsie? Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 niestety wtedy tylko opcja 3: (bez jb) http://www.labnol.org/software/record-screencasts-on-ipad-iphone/20958/ A opcji 6 nie da się zrobić na Windowsie? Nie mam pojęcia - korzystam a Maca. Patrzyłes w Google ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 No właśnie nie patrzyłem, a na Maca jeszcze mnie nie stać. Masz mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Mam pytanie, mam ipada 3 , od jakiegos tygodnia przy korzystaniu intensywnym tzn 4-5h non stop na pelnych obrotach ipad strasznie sie grzeje wczesniej tego nie mialem, to niejest na tyle dokuczliwe ze dotknąc sie nie da z gorąca ale widze ze juz nie zdrowo trzymac go na blacie biurka bo z goraca odkleila sie naklejka (klej puscil) i troche mnie to niepokoi. Tez tak macie? Wczesniej sie grzal co prawda jak kazde urzadzenie elekrtoniczne ale nie az tak jak teraz. Edytowane 23 Marca 2013 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Też mam iPada 3 i nie mam tego problemu. Może nie używam 4, czy 5h iPada non stop, ale jak gram w Real Racing 3 z 2h a iPada trzymam surowego to nic mi nie grzeje tak, żeby zwrócić na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 No to podejde do ispota dzisiaj, pewnie powiedzą panie tak jest i juz. Zobaczymy jak pokazowki sie grzeja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) iPady 3 i 4 na standach są gorące jak s(pipi)esyn. 2 raczej chłodne. Grzanie się modeli z retiną jest normalne, ale nie na tyle, żeby powodowało dyskomfort. Jak ci przeszkadza to zadzwoń do Apple bo iSpot to dziady i w najlepszym wypadku powiedzą ci, żebyś (pipi)ł. Edytowane 23 Marca 2013 przez Q-Jot Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Mam pytanie, mam ipada 3 , od jakiegos tygodnia przy korzystaniu intensywnym tzn 4-5h non stop na pelnych obrotach ipad strasznie sie grzeje wczesniej tego nie mialem, to niejest na tyle dokuczliwe ze dotknąc sie nie da z gorąca ale widze ze juz nie zdrowo trzymac go na blacie biurka bo z goraca odkleila sie naklejka (klej puscil) i troche mnie to niepokoi. Tez tak macie? Wczesniej sie grzal co prawda jak kazde urzadzenie elekrtoniczne ale nie az tak jak teraz. Norma. Kup sobie jakiś porządny futerał z PURO czy innego dziadostwa (oryginalne od Apple omijaj szerokim łukiem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Jak wygląda sprawa odtwarzania filmów na iPadach? iOS łyknie wszystkie formaty tak jak Android czy trzeba kombinować? Zastanawiam się nad iPadem Mini ale jak trzeba się cokolwiek babrać z tym to raczej poczekam na Note 8.0. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Kupujesz za dwa euro czy coś takiego AVHDPlayer z AppStore'a i odtwarza wszystko. Chciałbym jeszcze dodać, że AV Player HD ma problemy z mkvami z napisami w formacie aas (albo ass, nie pamiętam), czyli z najpopularniejszym formatem dla anime. Gubi napisy. Teraz testuję XMBC i póki co świetnie to działa, mimo że nie jest zbytnio intuicyjne w obsłudze. Tylko do XMBC trzeba mieć jailbreaka. Edytowane 25 Marca 2013 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 właśnie zdałem sobie sprawę, że założyłem ten temat 3 lata i 3 miesiące temu. Po praktycznie samodzielnym pisaniu (dołączył też Texz) dowiedziałem się, że wszystko fajnie, ale powinienem się przenieść na myapple bo na PSX iPad pewnie długo nie będzie tolerowany. Tymczasem 3 lata później iPad oraz jego konkurencja - pisząc ogólnie: tablety - stały się czymś codziennym, naturalnym, wygodnym, radosnym i znanym. A to tylko 3 lata grubo czas idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) No tablety tak zmieniły rynek, że głowa mała. Tablety stały się chyba standardem i obiektem pożądania wśród młodszych graczy, jak niegdyś laptopy. Gram już w gierki ze 20 lat i jestem nieco znudzony niektórymi tytułami. Ok, to dział iPada więc fani Kratosa pewnie mnie nie zlinczują, ale... wyczekiwałem nowego GoW'a - grając w demo zdałem sobie sprawę że to znowu to samo. Chodzenie po liniowych planszach z backtrakingiem + naparzanie trójkąt, kwadrat. To już było, ale co nowego można wymyślić? Jestem już znudzony, albo przesycony grami. Ale nie na tablecie... sprzęt Apple chodzi bez zarzutu (iPad3). Włączam tablet i gram po paru sekundach, zmieniam grę na inną też w kilka sekund. Ale nie na PS3... zanim włączę TV, konsolę, grę, to mija sporo. Teraz gram z laską w pewną odmianę farmy na tablecie, sama powiedziała, że gdyby to było na PS3, to by jej nie chciało się tak odpalać. A tak gramy przed pracą, po pracy, baaa nawet w łóżku "po", lub "przed"... (sic!)Tysiące aplikacji na sklepie iTunes, gry freemium, gry za jeden euro. Nieźle to zmienia obecne gry. Ale nie sklepik PS Store, gdzie starocia z PSXa kosztują po 36 złotych i mają archaiczny gameplay.Znajdą się narzekacze którzy stwierdzą, że "granie na tablecie paluchem to nie to co granie padem". Ale wręcz tablet jest stworzony do innych gier - przygodówki, logiczne, tower defensy. Są i gry bardziej skomplikowane (Dead Space, GTA, czy jakieś tam exclusive'y), ale to właśnie w takie gry jak wymieniłem na początku, gra się najprzyjemniej i kosztują one albo grosze, albo są za free. Dla zainteresowanych: http://www.mogaanywhere.com/, urządzonko które zmieni Twój tel./tablet w konsolę przenośną.Po co teraz handheldy? Ok, GameBoy był niegdyś królem i każdy maniak chciał go mieć, ale nie było wtedy telefonów (albo pojawiały się pierwsze telefony podobne do cegły. BTW. zwróćcie uwagę jak dążono niegdyś do miniaturyzacji telefonów, a teraz jaka jest wojna m.in. o to, kto ma większy ekran - tym samym większy tel. ). Teraz mamy smartfony, po co mi 3DS czy Vita. Żeby kupować gierki za 200zł? Wolałbym tysiące małych indie produkcji za 4 złote. Vita to dla mnie epic fail i gdyby nie abonament PSPlus, pewnie dawno już bym ją spylił. Gram na niej tylko w robocie i to z nudów.Nie wiem, może tak narzekam bo mam i konsolę stacjonarną i smartfona i handhelda i tablet, a wiadomo że co za dużo to i świnia ... Edytowane 25 Marca 2013 przez grzybiarz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Testowania ciag dalszy. Teraz sciagnalem HD Player i wykupilem upgrade do wersji pro. Odtwarza wszystkie mkvy niezaleznie od wielkosci bez zacinki i do tego nie gubi zadnych napisow. Jest tez tanszy (1,79€). Ogolnie poki co chyba najlepszy programik. Szkoda tylko ze zamiast folderow sa playlisty przez co jest to troche mniej wygodne w uzytkowaniu. Cos w tym jest, ze iPad jest swietna platforma do grania. Mimo, ze np mam Bastion na Xie to nie chcialo mi sie go odpalac. Kupilem sobie wersje na iPada i od razu wsiaklem na kilka ladnych godzin. Nawet filmy sobie na nim ogladam, mimo ze mam kompa polaczonego z telewizorem. Po prostu ta mobilnosc jest mega plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jakiś darmowy odtwarzacz godny polecenia? Generalnie na ipadzie w jakim formacie najlepiej ogladac filmy? głównie chodzi mi o stosunek jakość/wielkość pliku Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jakiś darmowy odtwarzacz godny polecenia? Generalnie na ipadzie w jakim formacie najlepiej ogladac filmy? głównie chodzi mi o stosunek jakość/wielkość pliku GPlayer jest najlepszy, normalnie kosztuje ok. Dolca, ale bardzo często jest w promocji za darmo. Jest z nim tylko jeden problem, nie obsługuje kodeka od dźwięku AC3, na który AV Player HD ma wyłączność, a to kodek który jest w większości plików mkv. Format nie ma znaczenia, chyba że chcesz wrzucać przez iTunes, żeby filmy mieć w Wideo, zamiast w aplikacji, wtedy mp4. Jak masz iPada z retiną, to wrzucaj minimum 720p. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi