Ceglash 16 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Witam! Planuję kupić Ipada mini głownie w celu uczenia się z niego języków i innych rzeczy z pdf w drodze do pracy. Pytanie: czy nie będzie problemów z "transportem" plików pdf i innych na to urządzenie z laptopa na przykład? Ipada chcę kupić gdyż jakoś nie mam przekonanai do Androida... kojarzy mi się z systemem który "zamula";P Cytuj
MichAelis 5 628 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Nie będzie. Najlepszym programem do plików jest GoodReader Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 MichAelis: uzywasz tego programiku do szybkiego importu? cholera, ja sie meczylem z rzucaniem plikow na swoj ftp i pobieralem go z poziomu przegladarki:) Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Szybki import to wystarczy przecież sobie zamailować plik i potem go otworzyć w dogodnym programie. Albo nawet przez maila w formie podglądu. Nie potrzeba specjalnej aplikacji, wystarczy iBooks. No jeszcze przez Dropbox/Gdrive/Copy można szybko przerzucić. Cytuj
Ceglash 16 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Ale to rozumiem, że odpada po prostu na przyklad podpięcie pendrive'a i zrzucenie z niego plików? Jak tak to lipa trochę, bo chciałoby się też czasem jakiś film zrzucic itd Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 (edytowane) Nie wiem jak w ipadzie mini, ale standardowych portow USB w sprzecie Apple raczej nie znajdziesz. Edytowane 6 maja 2013 przez grzybiarz Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Odpowiedni program i przez itunes wrzucasz film na zasadzie przeciagniecia myszka. Cytuj
Ceglash 16 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 (edytowane) Dużo złego slyszalem o tym itunes;P Ale jakoś tak ciągnie mnie mimo to do Ipada bo po prostu nasłuchalem się jaki to ten system Apple'a jest cudowny i w ogóle... no i mam awersję do Androida;) Mam nadzieję, że bez tego usb ale z itunes ten transfer plików idzie w miarę szybko... Poza tym zastanawiam się czy warto dopłacać do wersji z 3g aż 500zł? Pewnie wziąłbym bardziej zwyklego Ipada z retiną ale jego rozmiar go dyskwalifikuje. Chcę mieć coś poręcznego i mobilnego a nie wielkiego kloca targać;P Edytowane 6 maja 2013 przez Ceglash Cytuj
MatekDM 1 300 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Ja mam tego zwykłego iPada, bez 3G i za każdym razem kiedy potrzebuje połączenia z siecią, robię sobie hot-spot z telefonu i to mi wystarcza. Szkoda dopłacać 5 stów, jeżeli jesteś w stanie "znosić" takie utrudnienie Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 6 maja 2013 Opublikowano 6 maja 2013 Wiele aplikacji jak iFiles, Gplayer, AV Player HD obsługują wysyłanie plików przez wi-fi, poprzez wpisanie IP w przeglądarce internetowej, więc plik z/do iPada możesz przesłać z każdego komputera, nawet bez iTunes. No i Dropbox. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 8 maja 2013 Opublikowano 8 maja 2013 Da sie jakos latwo i szybko przerzucic kontakty z telefonu (sgs3) do tej ksiazki kontaktowej w iPadzie? Skoro juz jest moglbym tu miec te kontakty.. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 9 maja 2013 Opublikowano 9 maja 2013 Zsynchronizuj z kontem Google Contacts, albo Outlookiem. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 10 maja 2013 Opublikowano 10 maja 2013 dzieki, działa. czy teraz jak usune jakis kontakt z ksiazki na ipadzie to automatycznie zniknie z telefonu? Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 Jeśli masz zsynchronizowane z Google Contacts to tak. Wszystkie zmiany się odbywają na wszystkich urządzeniach. Nie szybciej było samemu sprawdzić, niż pytać? Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 11 maja 2013 Opublikowano 11 maja 2013 Juz sprawdzilem tylko nie zedytowalem poprzedniego posta. Sorki za fatyge i raz jeszcze dzieki. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 Kolega zapisał się na prenumeratę jakiegoś czasopisma i co miesiąc pobiera mu kilka euro, a już tego nie czyta i chciałby się wypisać. Mówi, że z poziomu aplikacji nie może znaleźć opcji wypisania się z subskrypcji. Można to zrobić z poziomu iTunes? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 A ja z kolei bym zakupil jakies growe pisemko, tak na pol roku, na probe. Ale cholera nie wiem ktore bedzie ok, bo nie widze zadnych numerow za free. Chcialbym miec cos excluzywnego, z interaktywna zawartoscia, jakies filmiki, dzwieki itp. Chce zobaczyc ta nowoczesna prase XXI wieku , cos polecacie? Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 EDGE wygląda za(pipi)iście i jakiś numer niedawno był darmowy. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 Przecież PSXextreme jest cyfrowe ;-) Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 30 maja 2013 Opublikowano 30 maja 2013 ... ale wyglada jak pdf, bez zadnych bajerow. q-jot: gdzies w itunes jest link "subsrybcje", czy cos takiego. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 30 maja 2013 Opublikowano 30 maja 2013 Młody technik jest za darmo Naprawdę dorze wykonane. Cytuj
balon 5 375 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 Panowie używałem strumienia zdjęć w moim iPadzie. Wszystko działało ok. Wklejałem na PC tam zdjęcie, pojawiało się za chwilę na iPadzie. Jednak nagle przestało działać! Jakieś pomysły dlaczego ? nic nie przestawiałem itp. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 Ale co ci nie działa? Bo strumień zdjęć działa tak, że po zrobieniu zdjęcia jednym urządzeniem masz je od razu na innych jabłkach. Nie tak, że wklejasz do katalogu na PC. No i pewnie problemem jest PC z Windowsem, bo mi też na Windzie przestało działać samo z siebie, tak samo jak synchronizacja z iTunes po WIFI. Cytuj
balon 5 375 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 No dokładnie, chodzi o PC. Wcześniej wklejałem w katalogu na PC i pojawiało się na iPadzie i iPhonie. Od jakiegoś czasu "samo się popsuło" Dodaję zdjęcia na PC i nic. Znowu trzeba łączyć się z iTunes żeby zgrać kilka fotek. Lyyyyyyyyyyyyypa Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 No to wrzuć te zdjęcia w Dropbox/Gdrive, albo prześlij sobie maile. Nie wiem w czym problem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi