Skocz do zawartości

iPad

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Planuję kupić Ipada mini głownie w celu uczenia się z niego języków i innych rzeczy z pdf w drodze do pracy. Pytanie: czy nie będzie problemów z "transportem" plików pdf i innych na to urządzenie z laptopa na przykład? Ipada chcę kupić gdyż jakoś nie mam przekonanai do Androida... kojarzy mi się z systemem który "zamula";P

Opublikowano

Szybki import to wystarczy przecież sobie zamailować plik i potem go otworzyć w dogodnym programie. Albo nawet przez maila w formie podglądu. Nie potrzeba specjalnej aplikacji, wystarczy iBooks. No jeszcze przez Dropbox/Gdrive/Copy można szybko przerzucić.

Opublikowano

Ale to rozumiem, że odpada po prostu na przyklad podpięcie pendrive'a i zrzucenie z niego plików? Jak tak to lipa trochę, bo chciałoby się też czasem jakiś film zrzucic itd

Opublikowano (edytowane)

Dużo złego slyszalem o tym itunes;P Ale jakoś tak ciągnie mnie mimo to do Ipada bo po prostu nasłuchalem się jaki to ten system Apple'a jest cudowny i w ogóle... no i mam awersję do Androida;)

Mam nadzieję, że bez tego usb ale z itunes ten transfer plików idzie w miarę szybko... Poza tym zastanawiam się czy warto dopłacać do wersji z 3g aż 500zł? Pewnie wziąłbym bardziej zwyklego Ipada z retiną ale jego rozmiar go dyskwalifikuje.  Chcę mieć coś poręcznego i mobilnego a nie wielkiego kloca targać;P

Edytowane przez Ceglash
Opublikowano

Ja mam tego zwykłego iPada, bez 3G i za każdym razem kiedy potrzebuje połączenia z siecią, robię sobie hot-spot z telefonu i to mi wystarcza. Szkoda dopłacać 5 stów, jeżeli jesteś w stanie "znosić" takie utrudnienie ;)

Opublikowano

Wiele aplikacji jak iFiles, Gplayer, AV Player HD obsługują wysyłanie plików przez wi-fi, poprzez wpisanie IP w przeglądarce internetowej, więc plik z/do iPada możesz przesłać z każdego komputera, nawet bez iTunes. No i Dropbox.

Opublikowano

Jeśli masz zsynchronizowane z Google Contacts to tak. Wszystkie zmiany się odbywają na wszystkich urządzeniach. Nie szybciej było samemu sprawdzić, niż pytać?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega zapisał się na prenumeratę jakiegoś czasopisma i co miesiąc pobiera mu kilka euro, a już tego nie czyta i chciałby się wypisać. Mówi, że z poziomu aplikacji nie może znaleźć opcji wypisania się z subskrypcji. Można to zrobić z poziomu iTunes?

Opublikowano

A ja z kolei bym zakupil jakies growe pisemko, tak na pol roku, na probe. Ale cholera nie wiem ktore bedzie ok, bo nie widze zadnych numerow za free. Chcialbym miec cos excluzywnego, z interaktywna zawartoscia, jakies filmiki, dzwieki itp. Chce zobaczyc ta nowoczesna prase XXI wieku :), cos polecacie?

Opublikowano

Panowie używałem strumienia zdjęć w moim iPadzie. Wszystko działało ok. Wklejałem na PC tam zdjęcie, pojawiało się za chwilę na iPadzie. Jednak nagle przestało działać!  Jakieś pomysły dlaczego ? nic nie przestawiałem itp.

Opublikowano

Ale co ci nie działa? Bo strumień zdjęć działa tak, że po zrobieniu zdjęcia jednym urządzeniem masz je od razu na innych jabłkach. Nie tak, że wklejasz do katalogu na PC. No i pewnie problemem jest PC z Windowsem, bo mi też na Windzie przestało działać samo z siebie, tak samo jak synchronizacja z iTunes po WIFI.

Opublikowano

No dokładnie, chodzi o PC. Wcześniej wklejałem w katalogu na PC i pojawiało się na iPadzie i iPhonie. Od jakiegoś czasu "samo się popsuło" :)  Dodaję zdjęcia na PC i nic. Znowu trzeba łączyć się z iTunes żeby zgrać kilka fotek. Lyyyyyyyyyyyyypa