Papaj 465 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Zaoszczędziłbyś trochę i kupił tego nowego 9,7 ale sam fakt, że Apple nie zmieniło ekranu od wersji z 2012 roku, jest bardzo słabe. Mój stary iPad i tak już nie domaga, wiec będe sie musiał zdecydować albo na tego nowego albo Pro 10,5. Pro jest mi w sumie zbędny ale ten ekran i cztery głośniki... Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Godzinę temu, Xord napisał: Urządzenie do mnie leci jutro powinno być dystans ledwo 100 km. Ja to miałem w jeden dzień. Zamówiłem w środę w niemieckim Apple Store i to wcale nie na początku dnia, miało być w piątek, a było w czwartek popołudniu :D. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Nie wiem jak oni to robia, ale zamawiając ipada pro na premierę maiłem go dostac w innej paczce niz pokrowiec a przyszly oba dzien przed terminem. Iphone to samo, też przed premierą. Z innej, właściwej beczki kusi mnie wymiana mojego 10,5 pro na to co teraz wyjdzie. Cudowny sprzet dla mnie iPad>iPhone jeśli chodzi o wynalazek. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 (edytowane) Niestety nie dostałem dziś a już za późno na dostawę. Po Mac Booku mam tylko same superlatywy dotyczące ich sprzętu. Tego samego oczekuje po ipad. Napewno zastąpi leciwy telefon przy nocnych posiadówkach. Jakie ma zalety trzymanie ipada i MacBook Air bo taki mam w jednym środowisku domowym? Mam tu na myśli coś jak iphone i Mac sms i połączenia telefoniczne z poziomu komputera itd Jak tu nie lubić 21 wieku. Edit: Najnowszy ipad wylądował u mnie w domu. Dziś będę miał przy nim dłuższą posiedzenie ale po pierwszych emocjach i aktywowaniu jestem bardzo na tak. Zapyta ktoś o cenę i nie była zbyt zaporowa raptem 1700 z etui. Za jakiś czas po obcowaniu będę wiedział czy warto było na razie jest bardzo ok. Przyzwyczajenie do andka robi swoje tu muszę poznać gesty gdzie co jest i tak dalej. Prosze zaznajomionych w ios 11 o pro tipy wspomagające użytkowanie. Edytowane 18 kwietnia 2018 przez Xord Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Przejrzyj sobie aplikacje Porady czy coś takiego, na stronce Apple też są różne pomoce dotyczące gestów i obsługi różnych funkcji jak Split View np. Nikt lepiej tego nie tłumaczy jak samo Apple Cytuj
Xord 50 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Nie wiedziałem że Retina to taki geniusz hehe. To co mam na urządzeniu wypaliło mi umysł i wszystko jest brzydkie teraz. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 To Ty nie miałeś od długiego czasu do czynienia z żadnym tabletem . No retinka wyglada wspaniale, ostatnio w pracy dorwałem pierwszego iPada i o kurde, ale ten ekran był pikselowaty. Może na Internet z 2010 roku wystarczyło, ale na dłuższą metę to sie tak nie dało. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Jakby nie było to mój pierwszy tablet w życiu. Jestem cholernie zadowolony design wykonanie funkcjonalność i ios dodają pieprzu. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Ipad kalendarz + Google kalendarz. Chciałbym, aby rzeczy, które wpisuję w kalendarz na ipad/na kompie się synchronizowały, a wygląda na to, że jedynie działa to w jedna stronę. To, co wpisuję na ipadzie, nie pojawia sie na Googlach. Co trzeba zrobić? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Zapisuj w kalendarzu gmailowym, nie systemowym. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 14 godzin temu, raven_raven napisał: Zapisuj w kalendarzu gmailowym, nie systemowym. mówisz o Ipadzie, tak? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Tak, musisz się upewnić przy tworzeniu wydarzenia, że tworzysz go w gmailowym kalendarzu. I nie chodzi mi o aplikację, a o ustawienie "Kalendarz" przy tworzeniu wydarzenia. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Super. Szkoda tylko, że trzeba to każdorazowo przestawiać? Ale się nauczę. Dzięki. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Ustawienia (systemowe) -> Kalendarz -> Kalendarz domyślny 1 Cytuj
Godot 416 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 Aktualizacja zepsuła mi iPada. Nie da się włączyć wifi ani bluetootha, przyciski są zacienione. Na infolinii powiedzieli, że do serwisu. Oczywiście płatnego, bo po gwarancji. Na moje pytanie dlaczego mam płacić skoro to ich wina, miła Pani powiedziała, że zgodziłem się na warunki aktualizacji, a tam jest napisane, że oni za to nie odpowiadają. Magia Apple 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 (edytowane) @Godot Co to znaczy zacienione? Wrzuć screena. Edytowane 17 maja 2018 przez sprite Cytuj
Godot 416 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 To znaczy przycisk jest tak jakby szary i nie reaguje na dotyk. Byłem w serwisie, zresetowali, ale bez rezultatu. Infolinia ma to w dupie, bo po gwarancji, a warunki update mówią, że wszystko może się s(pipi)ić. Serwis nie naprawia, mogą wymienić na nowe. 1360 zł. Koszt update do 11.3.1. Magia Apple 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 10 godzin temu, Godot napisał: Aktualizacja zepsuła mi iPada. Nie da się włączyć wifi ani bluetootha, przyciski są zacienione. Na infolinii powiedzieli, że do serwisu. Oczywiście płatnego, bo po gwarancji. Na moje pytanie dlaczego mam płacić skoro to ich wina, miła Pani powiedziała, że zgodziłem się na warunki aktualizacji, a tam jest napisane, że oni za to nie odpowiadają. Magia Apple No i chyba się na to nie zgodziłeś? Wiesz, że w umowie licencyjnej nie może być zapisów niezgodnych z prawem, a zapis mówiący o tym, że oni nie odpowiadają za szkody w wyniku aktualizacji to moga sobie w du,pę wsadzić a nie go egzekwować? Jeśli masz gwarancję to wymagasz gwarancji, jak się skończyła to z tytułu rękojmi. Masz prawnika to się spytaj, jak nie to są darmowe drogi dowiadywania się swoich praw konsumenckich. Śmierdzi wałem na kilometr, nie odpuszczaj. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 Jak po 2 latach to chyba i rękojmia nie działa. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 Tak, oczywiście. Rękojmia obowiązuje dwa lata. Przy czym nadal nie wydaje mi się, by psujące urządzenie aktualizacje były czymś zgodnym z prawem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 maja 2018 Opublikowano 17 maja 2018 odszkodowanie na zasadach ogólnych z 471 kc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi