kubson 3 189 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 kusi ten iPad kusi, ale z drugiej strony do tego czego uzywam iPad 2018 nadaje sie w 100%, cieakwe czy i kiedy odswieza kazda linie ipadow? no i do konca nie jestem przekonany co do usb-c bo teraz jadac gdzies bedzie trzeba brac dwie ladowarki ;/ Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Co do Twojego obecnego ipada to wszystko jest lepiej, odświeżony w 100%, a ładowarka...ta sama co do switcha :) Cytuj
Di 844 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Drogi Forumku, chyba chciałbym się w końcu pobawić iPadem. Chciałbym go używać głównie do pisania - zarówno na klawiaturze, jak i pisakiem - ale też do czytania PDF-ów i okazjonalnego oglądania seriali. Czy warto zatem, żebym zainwestował w iPada 2018? Wersja 32GB? (ile jest realnie wolnego miejsca?) Czy 9,7 cala nada się do czytania PDF-ów formatu A4? Z jakiej klawiatury korzystacie? (rozważam zakup Microsoft Wedge Mobile) Cytuj
Di 844 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Tylko że w tej sytuacji koszt wzrasta gdzieś o 1000 zł :(. Może ktoś rozważa wymianę starego na nowy i chciałby sprzedać? Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Zastanów się też nad surface pro albo go. Ja się przesiadlem z iPada i jestem zadowolony tyle, że na iPadzie brakowało mi kilku funkcji które są może tobie zbędne. 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 @di imo nie ma sensu brać pro bo do tego czego potrzebujesz wystarczy w zupełności iPad 2018 1 Cytuj
Di 844 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Chyba zdecyduję się na zwykłego 2018, o ile faktycznie się zdecyduję... Smart Keyboard za kilkaset złotych? Chyba muszę przemyśleć życiowe decyzje... Cytuj
Gość Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 1 godzinę temu, Frost napisał: Jest wogole roznica miedzy iPadem 2018 a Pro w czyms poza ekranem i predkoscia dzialania? Jest. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 W głównej mierze chodzi o aspekty techniczne. Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Nie bierz 32 GB. Za malo miejsca. Sam mam iPada Pro 9.7 czyli to jest chyba 2016 rok. Wystarczy mi do wszystkiego. 128 GB - miejsca wystarczajaco duzo zeby miec kilka filmow/seriali/anime na dysku urzadzenia. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 grudnia 2018 Opublikowano 13 grudnia 2018 To zależy do czego się używa, mi 32gb styka, ale większość rzeczy strimuje, jeżeli jadę gdzieś na weekend i wiem ze z netem będzie kiepsko to wtedy zarzucam filmy i tyle. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 Zesral mi sie ekran w ipadzie pro z zeszlego roku. Wiadomka apple daje rok, husaria dwa. Zadzwonilem do appla wszysko bangla idz panie do cortlanda bo rok minal, ale odpowiedzialnosc sprzedawcy jest. Ale... skumalem, ze bralem fakture na firme. Firme mozna wsadzic w cudzyslow, bo dla beki wpisalem nip, chcac cos sprawdzic. Na firme jest rok, bo taka mam fakture, ktorej nigdy nie uzylem w US. Przepadla gwarancja? @ragus misiu co sadzisz? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 (edytowane) Odpowiedzialność z tytułu gwarancji (czyli ta od Apple) odpada, bo minął rok, więc zostaje odpowiedzialność z tytułu rękojmi (czyli ta od Cortlanda). Więc zostaje rękojmia. Domyślnie rękojmia przy przedsiębiorcy obowiązuje przez 2 lata, tak samo jak u konsumenta. Z tym tylko zastrzeżeniem, że umową można tę odpowiedzialność ograniczyć/rozszerzyć/wyłączyć. JEŻELI Cortland ograniczył ci rękojmię do roku, to nic nie zrobisz. Jeżeli nie ograniczył, to możesz reklamować z rękojmi, ale sytuacja i tak jest wtedy nie za ciekawa, bo na tobie ciąży obowiązek udowodnienia, że wada/przyczyna wystąpienia wady istniała w chwili zakupu. W praktyce Cortland może ci powiedzieć, że rękojmi nie uznają, a tobie nie pozostanie nic innego jak proces cywilny i konieczność brania biegłego (koszty, zawsze jakieś tam ryzyko przegranej). Niestety rękojmia brzmi fantastycznie tylko na papierze, bo ciężar dowodowy, że wada istniała w chwili zakupu spoczywa na sprzedawcy tylko przez pierwszy rok w przypadku konsumenta, a w ogóle nie ma takiego udogodnienia w przypadku przedsiębiorcy. Edytowane 8 stycznia 2019 przez ragus Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 Bralem na apple online store. Tylko kazali isc do autoryzowanego serwisu we Wro. Jakie organiczenie masz na mysli? Jak kiedys istniala Odpowiedzialnosc sprzedawcy, to tez byl zapis o udowodnieniu wady w chwili zakupu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 (edytowane) Ograniczyć można w różny sposób, np. kompletnie wyłączyć rękojmię. Jeżeli nie masz żadnego ograniczenia na umowie sprzedaży/załącznikach do tejże umowy, to masz normalnie 2 lata, tyle że na tobie spoczywa ciężar udowodnienia jak się będą czepiać. Z drugiej strony, jako że to Apple, to może nie będą robić cyrków i wymienią bez gadania. Cytat Jak kiedys istniala Odpowiedzialnosc sprzedawcy, to tez byl zapis o udowodnieniu wady w chwili zakupu. Od 2015 r. jest trochę inaczej.. W przypadku konsumenta przez pierwszy rok musi udowodnić sprzedawca, w przypadku przedsiębiorcy ciężar spoczywa na kupującym przez cały okres rękojmi. Edytowane 8 stycznia 2019 przez ragus Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 Od aplikacji HBO GO czasem zawiesza mi się cały tablet - aplikacja działa, ale przycisk "home" czy jak on się zwie, ten zewnętrzny jak i blokada i te za dźwięk odpowiedzialne - zablokowane. Tym samym muszę resetować tablet. Ktoś miał podobnie? PS: nie mam aktualizacji systemu. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 W dniu 8.01.2019 o 18:15, ragus napisał: Ograniczyć można w różny sposób, np. kompletnie wyłączyć rękojmię. Jeżeli nie masz żadnego ograniczenia na umowie sprzedaży/załącznikach do tejże umowy, to masz normalnie 2 lata, tyle że na tobie spoczywa ciężar udowodnienia jak się będą czepiać. Z drugiej strony, jako że to Apple, to może nie będą robić cyrków i wymienią bez gadania. Od 2015 r. jest trochę inaczej.. W przypadku konsumenta przez pierwszy rok musi udowodnić sprzedawca, w przypadku przedsiębiorcy ciężar spoczywa na kupującym przez cały okres rękojmi. Wymienili mi na nowy i roczna gwarancja apple. Jak tu ich nie kochać. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 Na ipadzie pro 10.5 po roku poltora uzywania pojawia sie biala plama jakies 4-5cm powyzej home button. Pelno tego jest w necie. No i tez to mialem. Apple oficjalnie tego nie uznalo, ale widac wymienia. Cytuj
Di 844 Opublikowano 4 marca 2019 Opublikowano 4 marca 2019 Jednak zdecydowałem się na ubiegłorocznego iPada (zwykłego 9,7, nie Pro). Teraz jeszcze muszę dokupić etui oraz rysik. Czy ktoś z Was ma "tanie" etui tego typu? Jak wypada? https://allegro.pl/oferta/etui-esr-apple-ipad-9-7-2018-smart-apple-pencil-7610356955 Czy warto inwestować w nieoryginalny pencil? https://allegro.pl/oferta/rysik-wiwu-stylus-pencil-do-ipad-mini-air-pro-7731017029 Cytuj
sprite 1 793 Opublikowano 4 marca 2019 Opublikowano 4 marca 2019 Pencil tylko oryginalny. Etui te co wrzuciłeś może być. 1 Cytuj
sprite 1 793 Opublikowano 4 marca 2019 Opublikowano 4 marca 2019 (edytowane) W sklepach widzę, że najtaniej 417zł(morele). Ale też znalazłem w idealnym stanie za 270 na olx. Możesz się zainteresować(akurat z Wawy jesteś) https://www.olx.pl/oferta/apple-pencil-do-ipad-CID99-IDyTmn6.html#9aa1b69c6d Edytowane 4 marca 2019 przez sprite 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi