Voytec 2 761 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Flash to spopularyzowana technologia ale tez bardzo niedopracowana i dla ktorej optymalizacja to odlegle pojecie. Apple wspiera HMTL5 i taka jest jego polityka. Mozesz psioczyc, narzekac ale tego nie zmienisz. Kto ma w tym cel, nigdy nie bedzie zgubny. Ja ciesze sie z braku flasha. Pierwsze co w na komputerze z nim walcze w wiekszosci a w swoich przenosnych urzadzeniach jestem rad, ze go nie mam. Tego by brakowalo, zeby wszystkie adblocki trzeba bylo instalowac, wyskakujace okienka gdzie X pipier.dala po calym ekranie. Nagle jakas reklama ryknie, nie wiesz w ktorym oknie tudziez zakladce. Uzywalem flasha przy JB i nie chce do tego wracac. Przy 3G bateria starczy na pol dnia maks. Uzywasz przegladarki, patrzysz sie na procentowy licznik baterii i procenty doslownie znikaja. Poza tym, Apple to specyficzna firma - mozna ja kochac albo nienawidzic. Nie da sie im jednak zarzucic, ze ich polityka jest bledna czy tez zgubna. Ale patrzac na ich wyniki to raczej ludzie ich kochaja. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Jaki program jest mi potrzebny do polskich znaków? Ogladam filmy przezz OPlayer HD i nie wyswietlajma mi sie tam polskie znaki jak ogladam z napisami. Co sciagnac albo poustawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeżeli napisy są w pliku .txt zmień kodowanie znaków na UTF-8 (do tego polecam świetnego, darmowego notepad++) - powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 No właśnie napisy są w .srt bo .txt w tym programie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 W takim razie jeżeli masz JB zrobiony to polecam darmowego XBMC, napisy łyka też w txt. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Oblukajcie - ciekaw jestem wykonania, ale taki line-up budzi wspomnienia... http://technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,10247069,Atari_2600_wraca_na_rynek_wraz_z_innym_gadzetem_dla.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Nie podoba mi sie ten duo powered, wyglada malo stabilnie + gała i przyciski to jakiś chinski noname =/ iCade już nieco lepiej, ale rozmiar + wykonanie, pewnie z lekkiego tworzywa.. nie bedzie zbyt stabilne. na filmiku z thinkgeek widać jak to wszystko chodzi mimo ostrego dociskania palcami do półki. Za to pomysł jest całkiem fajny, gdyby iCade byl z drewna.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Na engadget.com jest recenzja tego ustrojstwa, ponoć całkiem dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Pytanie stare jak swiat. najlepsza aplikacja do filmow to? I zeby lykala napisy najlepiej w txt ;] Moze byc platna Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Podtrzymuję to, co napisałem wcześniej: xbmc Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Ale to tylko pod JB? bo nie moge w itunes znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 no tak, tylko jb... Innych odtwarzaczy niestety nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ZeXoNeRoS 0 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Mam zamiar zakupić sobie ipada 2 i poprosić was o udzielenie rady odnośnie gier. Jakie najlepiej zakupić gry do 50 euro ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Aplikacja iMagazine dostępna w App Store! http://itunes.apple.com/pl/app/imagazine.pl/id471359317?mt=8 Wszystkich posiadaczy iPada zachęcam do ściągnięcia i zapoznania się z magazynem! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Spoko ale (pipi) 120mb ponad? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) Powie mi może ktoś jak szukać książki wg języka PL ? dziś kupiłem ipad2 i trochę się motam... Edytowane 17 Października 2011 przez balon1984 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Spoko ale (pipi) 120mb ponad? Tak, bo jest tam od razu najnowszy numer na start Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Pojawila sie juz moze jakas aplikacja, ktora odtwarza pliki wmv? Moze byc nawet platna, byle nie za droga Flex Player, OplayerHD. Edytowane 19 Października 2011 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 AvplayerHD odtwarza większość formatów w tym mkv, sam szukałem czegoś dobrego i ten jest za(pipi)isty. Bez problemów lyka napisy srt, czasem sie mota z txt, ale konwersja to chwila przecież. I oczywiście z polska czcionka :-) Kosztuje 2,39 albo 2,99 czyli tyle co nic. Testowalem wiele programów i ten najlepiej mi przypasowal Mam zamiar zakupić sobie ipada 2 i poprosić was o udzielenie rady odnośnie gier. Jakie najlepiej zakupić gry do 50 euro ? Do 50 euro?xd Angry birds, Cut the rope, sailboatPRO, settlers Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 macie jakiś program którym mógłbym przekonwertować film z płyty dvd na mp4 / avi żeby na ipadzie czytało menu jak na odbiorniku dvd / pc ? używam hardbrakera ale tam od razu odpala filmidło ? jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Spróbuj może MacX Video Converter Pro, do znalezienia w Mac AppStore. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Dodam że chodzi mi o te menu gdzie wybieramy ścieżki audio lub napisy. Thx Estel, tylko że on 35 euro kosztuje, a nie mam pewności... Może ktoś ma inne pomysły ? Edytowane 22 Października 2011 przez balon1984 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Eee, sorry, nie wiedziałem. Ja ściągnąłem za darmo. Widocznie była jakaś promocja. Ale tu i tak nie widzę takiej opcji o jaką Ci chodzi. Możesz wybrać plik i go przekonwertować jak ci się podoba, ale nie ma opcji wyboru płyty ;\ Nie mam pomysłu, ale w necie znalazłem: http://www.convertdvdtoipad.com/ http://www.dvdtoipad...vd-to-ipad.html http://www.dvdtoipad.com/ zerknąłem też na jakieś forum i mówią, żeby używać Handbrake'a. Może pogrzeb w ustawieniach to Ci nie będzie odpalać od razu filmiku. Edytowane 22 Października 2011 przez estel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 macie jakiś program którym mógłbym przekonwertować film z płyty dvd na mp4 / avi żeby na ipadzie czytało menu jak na odbiorniku dvd / pc ? używam hardbrakera ale tam od razu odpala filmidło ? jakieś rady ? Nie ma takiej możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) macie jakiś program którym mógłbym przekonwertować film z płyty dvd na mp4 / avi żeby na ipadzie czytało menu jak na odbiorniku dvd / pc ? używam hardbrakera ale tam od razu odpala filmidło ? jakieś rady ? Nie ma takiej możliwości. W takim razie, po proszę o polecenie jakiegoś programu co czyta divx / avi z napisami w formacie txt / sub dvd lub jakimś innym który można przekonwertować. Przeczesałem ten wątek z tym, że je mam Ios 5 i nie mam przeróbki. edit: Ewentualnie orientujecie się jakie dopasować napisy do zkonwertowanej oryginalnej płyty DVD na np mp4 lub avi ? metodą prób i błędów ? Edytowane 23 Października 2011 przez balon1984 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi