MichAelis 5 596 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ipad 3 ma retine Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Nie napisałem, że nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Panowie, skasowali mnie za prenumeratę Wyborczej, mimo, że usunałem program i anulowałem subskrypcję. Mam zaraportować problem, czy gdzie indziej się pisze o refunda? Jaka jest szansa, że mi to uznają? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zależy z czego będzie korzystać, ale wydaje mi się, że bez problemu powinno wystarczyć, dzieląc ipada (16GB) z dziećmi moje aplikację zajmują może 20%, reszta jest dzieciaków. Filmy streamuję przez xbmc z PC, muzyki nie mam, zdjęcia wrzucam sporadycznie jak muszę komuś pokazać. Masz JB jeśli korzystasz z XBMC. Na nowych iPadach nie ma tego dobrodziejstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Ano mam. Nie było nwspomniane jaka wersja ipada, więc równie dobrze kolega mógłby chcieć kupić nową dwójkę małżonce Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Dobra panowie mam ipada. Ale coś mi nie gra, bo to chyba jakaś wersja sklepowa z zainstalowanymi syfami typu osoby w kontaktach, kalendarze wypełnione, muza jakaś, czy programy/gry. No właśnie nie mogę tego skasować trzymając palucha na ikonie nic się nie dzieje. Zrobiłem "odtwórz iPada" i trochę syfu się skasowało, ale dalej mam jakieś kontakty, czy coś. W kiosku wylądował mi magazyn Play, chciałbym go skasować (za drogie) i nie mogę. Jeszcze raz mam odtworzyć? :| Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wejdź na AppStore - featured - AppleID - view AppleID. Będziesz miał zakładkę subscriptions. Anuluj wszystkie jakich nie chcesz. A gazety z kiosku pokasuj Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Dobra panowie mam ipada. Ale coś mi nie gra, bo to chyba jakaś wersja sklepowa z zainstalowanymi syfami typu osoby w kontaktach, kalendarze wypełnione, muza jakaś, czy programy/gry. No właśnie nie mogę tego skasować trzymając palucha na ikonie nic się nie dzieje. Zrobiłem "odtwórz iPada" i trochę syfu się skasowało, ale dalej mam jakieś kontakty, czy coś. W kiosku wylądował mi magazyn Play, chciałbym go skasować (za drogie) i nie mogę. Jeszcze raz mam odtworzyć? :| Proszę o pomoc. Konfigurowałeś w iTunes jako nowego iPada podczas odtwarzania? Edytowane 29 Grudnia 2012 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wydaje się, że ten iPad ma włączony tryb reklamowy. Udaj się z tym do sprzedawcy, niech to wyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) nie no tak za(pipi)iscie że głowa boli! Robiłem ponowne przywracanie, na koncu dostałem błąd i teraz w itunesie nie widać mojego ipada. Jak go przywrocic? bo na ekranie mam tylko ikonke itunesa i kabla usb... :| Texz: Tak, na pudełku widnieje wersja demo... to chyba dlatego, ale i czytam na forum to ludzie sobie jakoś poradzili. Zobaczymy po przywróceniu. ---- Dobra naprawiłem, nie mam już trybu sklepowego - wystarczyło drugi raz odtworzyć urządzenie. Uff, przez chwile myślałem że sprzęt mi padł bo program go nie wykrywał, ale jakoś się udało. No nic... to teraz zabieram się za pobieranie. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam to jeszcze raz ja Podoba mi się iPad, zwłaszcza te ceny na AppStore. Pokupowałem sporo gierek po 3 złote: GTA III, Dead Space, Plants vs Zombies... ten ostatni tytuł chciałem mieć na Vicie, ale tam kosztuje 40zł. Ceny są proporcjonalne do polskich zarobków. Ale ja nie o tym:), niektóre gry wymagają kupienia za prawdziwą kasę jakichś tam kryształów itp. Czy jak dam lasce do pracy tablet to ona przypadkiem mi zrobi rachunek na 99999999$? chodzi o to czy sprzęt zapyta hasło. Bo z tego co widzę, to czasem się pyta, czasem nie. No i jailbreak? Co to daje? Czy tylko dostęp do pirackich gierek czy może coś więcej (np. podłączenie pada z ps3??), wiem że temat kontrowersyjny, ale ciekawi mnie po co ludzie chcą mieć ten jailbreak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Instalous przestał istnieć, ekipa hackulo.us zwinęła biznes, szkoda, bo to była jedyna sensowna możliwość sprawdzenia gry przed zakupem, zwłaszcza że teraz nie wszystko działa na ipadzie 1... Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nie trzeba mieć installousa, żeby móc crackować gierki. Wystarczy użyć googla. Jailbreak to nie tylko piracenie. To też dostęp do sklepu Cydia, który umożliwia Ci zainstalowanie wielu ulepszeń systemu, na które Apple się nie zgodziło. Odnośnie wyłączenia in-appów, czyli "kryształków" to możesz to zrobić w Ustawienia -> Ogólne -> Ograniczenia -> Zakupy w programach (wyłącz). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 gierki sa na apptrackerze i mozna wgrywac ifunboxem. Cytuj Odnośnik do komentarza
szeni 114 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Co do platnosci. Polecam wyrobienie karty pre-paid, mozna wirtualna w BZ WBK bez wychodzenia z domu, i podpiecie tylko jej do konta/urzadzenia. Tyczy sie to tez telefonow. W razie W straty ograniczone do przedplaconej kwoty EDIT Oczywiscie przed wyborem warto sprawdzic czy karta z danego banku (nie chodzi tu o typ MasterCard czy Visa, tylko wlasnie o bank obslugujacy transakcje) obsluguje platnosci internetowe. Taki Pekao SA np. nie obsluguje Edytowane 30 Grudnia 2012 przez szeni Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Wejdź na AppStore - featured - AppleID - view AppleID. Będziesz miał zakładkę subscriptions. Anuluj wszystkie jakich nie chcesz. A gazety z kiosku pokasuj To ma być w iTunes na kompie czy w tablecie? Coś nie widzę :| Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Na tablecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Czy wszystkie ekstrawagancje stworzone na Pages/Keynote/Numbers na iPadzie bez problemu wyświetlają się w Office na Windowsie i odwrotnie? Pages kosztuje 10 dolków i jeśli będe się spuszczał pół dnia nad jakimś tekstem, żeby go ładnie odpędzlować, to wszystko przejdzie 1:1 na Worda, czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Przez pół roku nie miałem żadnego problemu z Pages i mam nadzieję, że tak zostanie. Co do Keynote/Numbersmto się nie wypowiem gdyż ich nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Czy wszystkie ekstrawagancje stworzone na Pages/Keynote/Numbers na iPadzie bez problemu wyświetlają się w Office na Windowsie i odwrotnie? Pages kosztuje 10 dolków i jeśli będe się spuszczał pół dnia nad jakimś tekstem, żeby go ładnie odpędzlować, to wszystko przejdzie 1:1 na Worda, czy niekoniecznie? A nie da się wypuścić jakiegoś uniwersalnego pliku wynikowego? PDFa? Bo z kompatybilnością z Office'ami to różnie bywa - widziałem problemy między Wordem na Macu i Windowsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 A nie da się wypuścić jakiegoś uniwersalnego pliku wynikowego? PDFa? Bo z kompatybilnością z Office'ami to różnie bywa - widziałem problemy między Wordem na Macu i Windowsie. Da się do PDFa od razu wyeksportować, ale PDF nie jest bezpośrednio edytowalny w Wordzie a na tym mi zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Działa bez problemu. W obydwie strony. Plik musisz zapisać odpowiednio (w sensie format officowski) i działa idealnie, bez przekłamań. Wiem, bo pracuję na tym niemal codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 To dziwne, bo jak pisałem dłuższą pracę naukową (60 stron) w Pages to przekłamania w formatowaniu w Wordzie były znaczne. Na tyle, że porzuciłem Pages i zainstalowałem pakiet Office dla Maca (świetnie zrobiony tak btw). Chyba lepiej będzie ściągnięcie jakiegoś pakietu Office dla iOS np. Office2 Plus był za darmo jakiś miesiąc/dwa temu. Pełno jest tego na AppStore. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Oczywiscie ze sa przeklamania, takze trzeba sie pilnowac Greg ma ipada o tygodnia i juz specjalista Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Z Wordem jeszcze nikt nie wygrał. Pages jest świetny gdy się kontaktujemy ze światem przesylajac zablokowane PDFy, a wewnątrz firmy obieg dokumentów opiera się na systemie Apple. W przeciwnym razie są jaja, oj są. Wszystko trzeba edytować na PC. Ale dla wspolpracy MAC - IPAD warto. edit: o Numbers nie wspominając, osobiście stawiam go wyżej niż skostniały Excel Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi