Q-Jot 321 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Kupiłem mini z retina. 16gb za 1200 wiec chyba dość spoko z tego co pacze na necie. Rewelacja, bałem się, ze do komiksów i książek będzie za mały ale okazał się w sam raz. Gdzie za tyle? Też kupię. Cytuj
Ölschmitz 1 522 Opublikowano 17 sierpnia 2014 Opublikowano 17 sierpnia 2014 media expert. mialem 100 zl karte + jakas tam promocja u nich byla. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Też wziąłem Mini. Bardzo fajny. 300g mniej robi swoje. Co do wielkości ekranu, to nie widzę większej różnicy w komforcie użytkowania. Lekki, z szybciej ładującą się baterią, mniej się grzejący. Jest ok. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Bateria to największa bolączka iPada 3. Z 6h to (pipi) się ładuje. Ile wziąłeś za swojego? Może też puszczę, jak wyjdą nowe Miniaczki, bo dużego już nie chcę. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Wystawiłem od 700, miałem kilka cebulakowych ofert w stylu "400zł i już do pana jadę!!!!1", aukcję obserwowało klika osób, a i tak iPada oddałem matce, bo tak się do niego przyzwyczaiła, że aż szkoda było zabierać xD. Tyle, że mój miał sporo rys, pęknięcie w rogu, 16gb i wersja WiFi. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Jak sie sprawdza ipad mini do czytania książek ? Bo na swojej 4 często czytam, a kusi mnie zeby zamienić na mini ze względu na większa mobilność i ciężar z drugiej strony juz ipad air jest mega lekki Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 (edytowane) Lepiej niż na iP3, pewnie tak samo dobrze jak na Air. To nie jest jakoś strasznie mniejszy ekran. Edytowane 27 sierpnia 2014 przez ragus Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Dokładnie, sporo mniejsze ramki są niż np. w IP3 i 4. Czytałem z kolei że ponoć Mini Retina ma w testach najgorsze odwzorowanie barw ze wszystkich ipadów ale... ja tam w sklepie tego nie widzę, a nie bawiłem się Mini z Retiną samemu, ja nie kupiłem sobie a wszyscy znajomi mają Mini 1. Może trochę ceny używek zjadą to też wezmę do czytania tylko z modemem, czasem się przydaje, mam jakiś pakiet kart więc powinno być ok. Ile wytrzymuje przy włączonym ekranie i powiedzmy 50% jasności? Tak na oko oczywiście, z Waszego doświadczenia. Nie gram więc praktycznie tylko net w wyrze, może trochę muzy ze spotify i ebooki + pdfy z dokumentacją. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 (edytowane) Kolory są trochę mniej nasycone niż w iPadzie 3 czy 5s, to fakt. Kolory są trochę bardziej zimne.Ale zauważam to tylko jak po przeczytaniu czegoś na iPadzie sięgam po iPhone'a. Ile wytrzymuje przy włączonym ekranie i powiedzmy 50% jasności? Tak na oko oczywiście, z Waszego doświadczenia. Przy 75% podświetlenia wytrzymuje około 10h. Składa się na to trochę pdf'ów, Safari, Twitter, Spotify, kilka filmików na Youtube i 30 minut streamowania obrazu z PC za pomocą Splashtopa. Edytowane 28 sierpnia 2014 przez ragus Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Mini nawet do 20h przy RSSach i Safari wytrzymuje na 50% jasności. Użytku. To odwzorowanie palety RGB to fakt, ale kogo to obchodzi. Dopóki nie zajmujesz się fotografią jest to nieistotne, a jeśli się zajmujesz to i tak wolisz to robić na iPadzie Air. Samsungi mają tragiczne odwzorowanie RGB, HTC chyba lepiej to przędzie, co jest istotne, bo oni chyba robią nowego Nexusa dla Google. Ja czekam na odświeżenie iPadów Mini i też wymieniam swoją trójkę, bo za duży i za ciężki. Mój szef ma miniaka i to jest to czego mi trzeba do moich zastsosowań, mimo że dość często oglądam na dużym filmy i seriale. Tego będzie mi brakowało. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Ile xD? Nawet na oficjalnej tyle nie podają. Bez screenshota nie uwierzę. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Na oficjalnej zawsze podają mniej. Podają ok 10h a ja schodziłem do tylu jak grałem, czy oglądałem ciągle filmy. Używam swojego iPada 3 na 40% podświetlenia do RSSów, pocketa, Safari i maila i mam często ponad 20h na wifi. Mój szef kupił Miniaka i pisze na nim tylko maile i używa Safari i mówi że ładuje raz na 3 dni a czas użytku mu pokazuje od 18-20h. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Potwierdzam, w moim mini 1 bateria to potwór jeszcze nie miałem żadnego urządzenia przenośnego które by tak dobrze trzymało. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Bateria to nie potwór, raczej optymalizacja i brak możliwości odpalenia procesów przez zewnętrzne aplikacje daje dobre efekty jeśli chodzi o baterię. Oczywiście dla szarego człowieka to nie ma znaczenia, ale jakby zrobili tam większą baterię kosztem grubości to pewnie wielu ludzi by się dało namówić. Dla mnie wyznacznikiem jest jeden dzień, za to nienawidziłem IP4 - przy moim użytkowaniu nie trzymał mi dnia co mnie permanentnie vcoorviało. Widzę, że opinie ma dobre. Samsung nie "przesycone" kolory przy czym ma profile, często da się dobrać profil który lepiej odpowiada naszym wymaganiom. Poza tym "Samsung" to ciężko się domyślić o czym piszesz, zakładam że o AMOLED a Samsung ma też LCD w produkcjach, nie wszystko ma AMOLEDy u nich. Zaletą AMOLEDów jest czarny który jest CZARNY, nie ma za nim światła, pixele gasną. W LCD mnie to drażni (w TV bardzo to widać). Mam plazmę i na niej tez czarny jest cholera czarny a nie czarny ale z żarówką z tyłu ;-) Ale przyznam, ze na małym ekranie rzadko to widać. Chyba tak jak tutaj niektórzy, poczekam co wyjdzie i kupię używkę Mini 2, nówka mi nie potrzebna, przydałoby się coś do czytania w chacie czy w podróżach. No i po ciemku nie trzeba włączać lampki, kobita doceni że jej nie będę budzić. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Dostałem w końcu ipada mini i nie mogę się nim nacieszyć. Rewelacyjne urządzenie, zanim wszedłem w jego posiadanie rozważałem sprzedaż, ale teraz nie ma o tym mowy. To co miałem za niego dostać zwróci mi się podczas czytania elektronicznych wydań gazet Polecacie jakąś aplikację do komiksów? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 (edytowane) ComicFlow jest ok. Mozna zrzucać zeszyty przez wifi. Edytowane 30 sierpnia 2014 przez ragus Cytuj
Ore 188 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Dobra, jest ComicRack, którego używam (używałem) na kompie. Thx anyway. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 (edytowane) Mocno irytuje mnie, że safari samo odświeża mi karty, czasami nawet przy tylko 2 kartach. Wczoraj pisałem długiego posta, przełączyłem na moment na drugą kartę, wracam, a tu strona się odświeżyła i posta nie ma. It just works ku,rwa. Edytowane 1 września 2014 przez ragus Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Jest to denerwujące, sam się na to wkurzalem. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 (edytowane) W poniedziałek zobaczymy chyba nowe iPady w tegorocznym formfactor. To niesamowite, że Apple wydało setki milionów dolarów na utworzenie fabryk do ścinania tych ostrych krawędzi sprzętów i szlifowania ich, by po 2 latach zupełnie porzucić technologię na rzecz diametralnie innej. Książę dobrze mówił by się wstrzymać, gdy Olszmitz swojego kupował. #jestęanalitykę Edytowane 4 września 2014 przez Q-Jot Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 TouchID to super sprawa, ale na tablecie jakoś bez tego się obędę. Co innego na telefonie. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 Ale pomyśl o profilach użytkownika. Dotykasz i pojawiają się twoje pulpity, ustawienia i appki. Twój chłopak dotyka i pokazują sie jego pulpity. How fucking cool, revolutionary and magical is that shit, huh? 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 A karty w Safari dalej się będą same odświeżać? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 to jest najbardziej zalosna rzecz w ipadzie poki co. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 Bo ogólnie ten sprzęt to czysty seks, z moim Mini śpię, bo z kimś trzeba spać, ale odświeżanie to jest ostre cięcie w chu,ja. Ramu za mało czy co? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi