_Shaman_ 868 Opublikowano 3 stycznia 2015 Opublikowano 3 stycznia 2015 Mam taki problem: siora ma ipoda, ale by pobierać okładki w iTunes, trza mieć konto apple id. Założyłem jej to konto, ale wyobrażcie sobie, że Apple wymaga podania karty kredytowej. Wpisane z neta fejkowe karty, oznaczane są błędem, że karta nie jest z Polski. Hm, nie wiem czy pisać tu, czy w innej pomocy, ale potrzebuję danych karty kredytowej, która zadziała z tym durnym Apple ID na Polskę. Teoretycznie powinna być możliwość założenia konta bez podawania danych karty kredytowej: http://support.apple.com/pl-pl/HT2534 1 Cytuj
sprite 1 793 Opublikowano 3 stycznia 2015 Opublikowano 3 stycznia 2015 Mam taki problem: siora ma ipoda, ale by pobierać okładki w iTunes, trza mieć konto apple id. Założyłem jej to konto, ale wyobrażcie sobie, że Apple wymaga podania karty kredytowej. Wpisane z neta fejkowe karty, oznaczane są błędem, że karta nie jest z Polski. Hm, nie wiem czy pisać tu, czy w innej pomocy, ale potrzebuję danych karty kredytowej, która zadziała z tym durnym Apple ID na Polskę. Niech sobie założy darmową kartę internetową. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 3 stycznia 2015 Opublikowano 3 stycznia 2015 (edytowane) Nie no, do pobrania okładek albumów w iTunes, nie będzie podawała danych karty, nawet tej niby darmowej. Konto utworzone, ale by dokonać "zakupów" okładek, trza dodać kartę. Trochę biednei to u niej wygląda, chciałem by miała w playerze okładki, a tu jak zwykle mnóstwo pierdzielenia, rejestracja i podawanie danych.edycja:Szaman: faktycznie, można to usunąć, dzięki za link Edytowane 3 stycznia 2015 przez grzybiarz Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 pany gdzie kupic ipada mini 2 32gb bez cellulara? na necie nigdzie nie moge go dorwac, w salonach nie ma Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 z innej beczki znajomy dostał ipada od swojego banku - jakaś tam nagroda za coś po włączeniu ma info - to urządzenie jest przypisane do apple id 4****@gg.com i ni cholery nie da się tego urządzenia uruchomić dalej no kurczę, sprzęt nowy a tu takie jaja Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 A niech podłączy pod kompa, odpali iTunes i zrobi przywrócenie systemu. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 e tam, odpala itunes a tam na dzień dobry: proszę podać nr. karty kredytowej Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 1. Numer karty kredytowej nie jest potrzebny do założenia apple ID (patrz na mój link kilka postów wyżej). 2. iPad ma prawdopodobnie blokadę aktywacji (jeśli jest na iOSie 7 lub wyżej) i przywrócenie nic nie pomoże bo jest to zabezpieczenie przed kradzieżą, po prostu poprzedni właściciel musi wpisać hasło, albo usunąć urządzenie z iClouda. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 ok, do założenia nie ale po zalogowaniu się do itunes od razu krzyczy o kartę, nieważne znajomek odnosi sprzęt do banku niech oni to załatwiają - pewnie jakiś janusz po kryjomu odpalał sprzęt (zobaczymy czy działa) i wyszła lipa Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 Pewnie tak, muszą ci dać działający i tyle. W MM i Saturnie trafiały się takie jaja, telefon zapakowany a na nim 100 zdjęć gdy był na wystawie ;-) Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 5 stycznia 2015 Opublikowano 5 stycznia 2015 (edytowane) No właśnie, co do Saturna/Media, ostatnio tak oglądałem jakieś śmieszne filmiki i ten stary filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Uu9tg4oHNBM To czyli ktoś tam nagrywa sobie klientów i ich rozmowy. A klienci na pewno o tym nie wiedzą. Edytowane 5 stycznia 2015 przez grzybiarz Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 stycznia 2015 Opublikowano 6 stycznia 2015 Przecież typ na pewno sam się nagrał po prostu. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 pytanko. czy da radę udostępnić pliki (mp3, avi, mp4) na notebooku z windowsem tak aby dało się je odpalać na iPadzie? abym mógł na ipadzie ogladac filmy z dysku komputera Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Jail jest? Jak jest to XBMC i udostępniach katalog. Jak nie to pewnie też się da ale pewnie jakimś programem który dekoduje w locie (chyba ktoś tu takie coś wklejał). Ja używam na Air2 XBMC i streamuje sobie z Ubuntu po udziale SMB (czyli takim jak robi windows). Wszystko śmiga. Mam wszystko w 1 miejscu a streamuje na 4 źródła (2 TV z Raspberry i XBMC i na iPada oraz Androida). Świetna sprawa. Teraz XBMC zmieniło nazwę na Kodi. To tak dla zainteresowanych. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Może coś z tego? http://techpp.com/2013/04/09/apps-stream-files-iphone-ipad-windows/ 1 Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 (edytowane) AirVideo polecam. Opisywałem już gdzieś tu. Edytowane 5 marca 2015 przez Q-Jot Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 No tak coś kojarzyłem że pisałeś o tym. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 (edytowane) wygląda też sensownie, a dasz sobie uciąć... rękę, że jak dam za to 3 dolce to będzie działać? edit: tonido pierwsza appka sprawdzona - nie działa, lecę dalej Edytowane 5 marca 2015 przez Szejdj Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 5 marca 2015 Opublikowano 5 marca 2015 Ty, no ja tego używam i działa. Jak ci nie podpasuje, to przecież możesz zwrócić aplikację w ciągu 14 dni. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 (edytowane) Kupiłem sobie iPada Air 2, pierwszy raz w życiu mam kontakt ze sprzętem Apple, nie licząc zabawy w MM czy chwilę u kumpla iPhonem, w związku z czym mam 2 pytania. Jak wygląda sprawa gier a dokładnie czy działają one w natywnej rozdzielczości tabletu i obraz jest żyleta czy (pipi) rozmazane? i druga sprawa, kupiłem jakąś gierkę za 0.99 ojro, ale skroiło mi z konta 8.50zł, skąd taki z dupy przelicznik, to jest kwestia banku czy jak? Pytam o tą cenę bo trochę strach kupić takie np. Baldur's Gate za 10 euro bo mnie skroją z 80zł Edytowane 6 marca 2015 przez Wooyek Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 zależy od gry czy ma obsluge natywnej rozdzielczosci, niektore są tylko skalowane Cytuj
elvis004 303 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 (edytowane) Kupiłem sobie iPada Air 2, pierwszy raz w życiu mam kontakt ze sprzętem Apple, nie licząc zabawy w MM czy chwilę u kumpla iPhonem, w związku z czym mam 2 pytania. Jak wygląda sprawa gier a dokładnie czy działają one w natywnej rozdzielczości tabletu i obraz jest żyleta czy (pipi) rozmazane? i druga sprawa, kupiłem jakąś gierkę za 0.99 ojro, ale skroiło mi z konta 8.50zł, skąd taki z dupy przelicznik, to jest kwestia banku czy jak? Pytam o tą cenę bo trochę strach kupić takie np. Baldur's Gate za 10 euro bo mnie skroją z 80zł Jesli byly to Twoje pierwsze zakupy w app store, to przy dodawaniu karty przy zakladaniu konta apple id blokuje Ci srodki na koncie na czas ok 24-48h zeby sprawdzic czy wszystko smiga dobrze w platnosciach i czy dane karty sie zgadzaja - w skrocie czy Twoja karta dziala Po tym czasie srdoki powinny wrocic na Twoje konto, ofkors pomijajac te 0,99e. Zaloguj sie na swoje konto bankowe przez www, w zablokowanych srodkach powinienes widziec kwote o ktorej piszesz minus 0,99e za gre, ktora kupiles czyli ~ jakies 4,XX zl powinienes miec zablokowane. Edytowane 6 marca 2015 przez elvis004 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 6 marca 2015 Opublikowano 6 marca 2015 Zakupy w Appstore to były moje pierwsze, ale nic takiego o czym piszesz na stronie banku nie widzę, jest tylko 8,50 za gierkę. Konto mam w mBanku i mam tam ekarte, doładowałem sobie ją na 30zł, kupiłem grę i zostało na niej 21,50, nic nie widzę żeby było coś zablokowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi