Skocz do zawartości

iPad

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W historii sprawdź ale ja też pamiętam że 1 euro mi skroiło na tydzień, potem oddali.

Gierki często są skasowane lub mają paski jakieś dziwne, teraz gram w Ace attorney i tam właśnie mam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rozumiem, że na iPada można obecnie normalnie wrzucić filmy z PC i oglądać z napisami, np. przez Infuse 3, czy co tam jeszcze może być lepsze? I oczywiście mini 2 spokojnie ogarnie 1080p w takich plikach, także na zewnętrznym HDMI?

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, te appki chyba sporo ułatwiły sprawę w porównaniu do sytuacji jakiś czas temu.

Może skusze się na mini 2 32GB. Jak na sprzęt Apple ma niezły stosunek ceny do jakości i jest znacznie tańszy od mini 3 64GB, który nie różni się i tak prawie niczym.

Edytowane przez Mustang
Opublikowano

No dokładnie. Mini jest bardzo wygodne jako czytniczek, bardzo lekki. Mini 3 ma praktycznie te same bebechy, troszeczkę lepszy ekran i chyba czytnik linii papilarnych. Nie wiem jaka jest różnica w cenie, ale ja bym dopłacił z 200 zł max za te bajery, jak jest droższy to mini 2 będzie cool :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie, czy w ios8 da się zrobć przeźroczysty pasek dolny? (Dock), mam ipada 3, denerwuje mnie że na tym docku jest szary pasek a dopiero wyżej tapeta.

Bez jailbreak'a nie da rady. Apple takie dobre.

Opublikowano

Wiem co czujesz. Wprowadzili to chyba w ios7. Przez pol roku plulem sobie w brode ze zrobilem update systemu. Od tego czasu nie upgrade'uje juz ich srodowsik , dzialam tylko na fabrycznych. Designersko Apple od 2-3 lat to rownia pochyla.

Opublikowano

bookbook od twelve south. Uzytkowalem jeden do ipada przez 3 lata, teraz korzystam z wersji do mini od roku. Moge sie o nich wypowiadac praktycznie w samych superlatywach. Jedynym minusem jest slaby dostep do tylnej kamery.

Opublikowano

Tylko Smart Cover lub Smart Case oryginalny.

Jeśli chodzi o dock to nie jest on szary. To mleczno półprzeźroczysty element i przybiera kolor odpowiedni do tapety. Jest szary gdy w opcjach dostępności wyłączy się przezroczystości

Opublikowano

2mpeezs.jpg

Finalnie zdecydowałem się na mini 2, 32GB, w kolorze czarnym (biały jest piękny, ale odciąga uwagę od ekranu, więc IMO lepiej zostawić go dla telefonów). Miałem okazję sprawdzić dwie inne okładki, ale w każdej coś mi nie pasowało; wybrałem wobec tego Smart Case (też czarną, ponieważ z tego co widziałem inne szybko się przebarwiają). Nie jest to mój pierwszy sprzęt Apple, bo w 2008 sprawiłem sobie iPoda touch, z którego korzystałem całkiem sporo do momentu kiedy kupiłem lepszy telefon i laptopa.

Tablet sprawia bardzo dobre wrażenie i mam nadzieję, że będzie mi dobrze służył, głównie do oglądania filmów, ale też jako konsola przenośna i czytnik czasopism.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja dziwnym trafem i na przeciw wszystkim, którzy mi doradzali zamieniłem IPada mini wifi na iPada 3 wifi+cellular. Wiadomo, mobilność mniejsza, waga trochę daje po łapach ale retina mi to wszystko wynagradza. Serio nie ma porównania co do jakości wyświetlacza a i mam dziwne wrażenie, że działa znacznie płynniej i szybciej od mini.

Gość ragus
Opublikowano

W takim razie strach pomyśleć jak ci działał piewszy mini, skoro trójka działa ci lepiej.

Opublikowano

Trójka ma lepsze bebechy niż mini(który jest małą dwójką) mini 2 to mały odpowiednik air na A7.

Tylko grafika jest szybsza, procesor jest ten sam co w 2 i jest 4 razy więcej pikseli do wyświetlenia i dlatego często iPad 3 jest wolniejszy od 2.

Opublikowano

Ktoś posiada może otterbox defender do ipada? Etui te ma od razu szybę ochronna (tworzywo sztuczne, nie szklo), zastanawia mkie trwałość takiego rozwiązania. Mam otterboxa do jedynki i sprawdza się znakomicie, jest to jednak zupełnie inne rozwiązanie.

Opublikowano

W takim razie strach pomyśleć jak ci działał piewszy mini, skoro trójka działa ci lepiej.

No właśnie co dziwne to porównywałem je obok siebie i 3 była szybsza od miniacza. Nie interesują mnie żadne bebechy, procesor niby ten sam co w mini ale grafika lepsza (2 kontra 4 rdzenie). Największą różnicę robi tutaj chyba 2x więcej ramu (512mb vs 1gb). Poza tym tak jak pisałem, na co dzień korzystam z HTC m8 i jak brałem mini bez retiny do ręki to od razu miałem odruch wymiotny. Retina jednak tutaj jest niezbędna i nie ma co się pchać w sprzęt bez niej.

• 4 tygodnie później...