Godot 416 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Moje etui do ipada air 2 się zniszczyło. Polećcie coś fajnego i eleganckiego Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Wstałem dzisiaj rano i pomyślałem sobie, że mam ochotę kupić sobie tablet, najlepiej coś od niezbyt szanowanego przeze mnie Apple. Padło na iPad Air 2 w wersji 32GB, jutro idę do sklepu go zamówić. Jakieś opinie? Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Dosyć szybki, ma 2GB ramu ( to dużo jak na Apl) gnie się jak cholera więc na niego uważaj, jak pęknie szyba to naprawa 999999$, bo jest łączona z LCD.-ale tablet zdecydowanie spoko. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Jakieś opinie? Jest to tablet, nie na androidzie, działa. Ja bym brał. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 tip-wskazówka : jak będziesz na iOS 9 to lepiej go na tym systemie zostawić Cytuj
Godot 416 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 U mnie w domu są trzy takie, więc podpowiem. Po pierwsze bierz model z kartą sim. Ja wiem, udostępnianie netu, wifi wszędzie i tak dalej. Ale uwierz mi, jest to absolutnie niezbędne. Karta z Play kosztuje 9 zeta, za rejestrację masz 100gb neta na miesiąc. Za miesiąc do kosza, wyrejestrowujesz i kupujesz nową, 10 min roboty. Miałem bez karty sim wcześniej czwórkę i pierwszego Air, teraz nie wyobrażam sobie nie być online na iPadzie. Dalej, ekran się łatwo rysuje, więc idź tam gdzie robią szkło ochronne i kup. Wymiana pękniętego ekranu to 1000 zł około, bo w tym modelu nie ma wymiennej szyby, musisz od razu ekran. Nie oszczędzaj na etui. Kupisz (pipi)owe, nie będzie Ci dobrze trzymało i pewnego pięknego dnia po prostu Ci wypadnie rozpieprzając się, a w najlepszym razie wgniatając. Tyle narazie przychodzi mi do głowy, jak coś to pisz Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 (edytowane) nie bzdura, a prawda. na nowym systemie ten iPad zwolni , prędzej czy później - możesz mi zaufać na słowo lub nie, ale mam wyjątkowo duże doświadczenie w tej dziedzinie jest to dosyć oczywiste, bo Apple swoim supportem strzela sobie w stopę - mogliby aktualizować dalej 4Sa, uzyskując na nim niezłą płynność, a telefon został dosłownie uśmiercony. podobnie jest teraz z układami A6 (zależnie od daty produkcji, niektóre 5C / 5 wręcz nie nadają się do użytkowania).iOS 10 jest średnio udany i ma stosunkowo niski wskaźnik przyjęcia wśród użytkowników, wprowadza wiele pierdół, no i w sumie tyle.Aplikacje są nadal kompatybilne z systemem 9 - jeśli ktoś może na nim pozostać, to czemu nie. Edytowane 20 listopada 2016 przez II Noxx II Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Z tego co mi wiadomo, to tablet sprzedawany jest z iOS8, więc nie wiem jak to wygląda z aktualizacjami. Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Ano tak, że jak masz stary to przy aktywacji i tak musisz podnieść do najnowszego. A nawet jak nie, to podpis Apple dostaje 1-2 ostatnie softy więc nawet jak ściągniesz soft 9 to nie zrobisz upgrade'u jeśli sprzęt nie ma jaila. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 no niestety, 9 nie wrzucisz, od razu pójdzie iOS10 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 na Mini 3 ios10 działa dobrze jakby co Cytuj
Whisker 1 453 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 nie bzdura, a prawda. na nowym systemie ten iPad zwolni , prędzej czy później - możesz mi zaufać na słowo lub nie, ale mam wyjątkowo duże doświadczenie w tej dziedzinie jest to dosyć oczywiste, bo Apple swoim supportem strzela sobie w stopę - mogliby aktualizować dalej 4Sa, uzyskując na nim niezłą płynność, a telefon został dosłownie uśmiercony. podobnie jest teraz z układami A6 (zależnie od daty produkcji, niektóre 5C / 5 wręcz nie nadają się do użytkowania). iOS 10 jest średnio udany i ma stosunkowo niski wskaźnik przyjęcia wśród użytkowników, wprowadza wiele pierdół, no i w sumie tyle. Aplikacje są nadal kompatybilne z systemem 9 - jeśli ktoś może na nim pozostać, to czemu nie. A pierdzielisz głupoty, nie każdy ios jest dostępny do zainstalowania w starszych sprzętach, ja mam ipada 3 i nie mam dostępu do najnowszego softu bo wiadomo, że by spowolnił. Apple dochodzi do optymalnego momentu w sprzetach i o ile nie są zamulone jeżeli chodzi o pamięć to w miarę dobrze sobie radzą do tego granicznego softu. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 Nie, Apple nie dochodzi do optymalnego momentu. Optymalnym softem jest jeden/dwa wyżej od tego z którym urządzenie miało premierę. iPad 2/3, iPhone 4S ( A5 ) został iOSem 9 uśmiercony.rekordem był update iPhone 4 do iOS7 - lagował tak, że nie dało się zadzwonić, a telefon wyszedł z softem 5 i był r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-y.od siódemki w górę nie ma wielkich zmian, istotną funkcją nowego systemu jest natomiast wyrzucanie z obiegu starszych urządzeń, to jest postarzanie produktu. producent mówi :-zaktualizuj-zaktualizuj-zaktualizujzaktualizowałeś i zaczęło się zacinać ? -sam tego chciałeś-kup nowegomiałem 4S- działał do ósemki, później z fajnego telefoniku zrobił się ociężały, mozolny, zepsuty klocekmiałem też np. dwa iPhone 6, począwszy od systemu 8 - oba doczekały się dziewiątki - zwolniły. mój iPad mini Retina tydzień temu z dfu wszedł na iOS10 - już mi się nie chce z tego urządzenia korzystać. jeśli to jest "optimum" osiągnięte poprzez zacinanie animacji maksymalizacji ikon systemowych, rwanie ruchomych elementów systemu, digitizer reagujący z 1-sekundowym opóźnieniem, to ja tego nie kupuję. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 17 grudnia 2016 Opublikowano 17 grudnia 2016 Ploty są, że nowe iPady mają być w okolicach marca. Chce mini sobie kupić. Wstrzymam się nie? Wiadomo co tam ma byc w tych nowych? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 17 grudnia 2016 Opublikowano 17 grudnia 2016 (edytowane) Pewnie to co zawsze, chudszy, mocniejszy, lżejszy no i pewnie zostanie pozbawiony jacka Chyba ze pokusza sie o zrobienie go splash proof Edytowane 17 grudnia 2016 przez kubson Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 17 grudnia 2016 Opublikowano 17 grudnia 2016 Ploty są, że mini zostanie ten sam. Już sam nie wiem, czy brać teraz, czy czekać. Nie pali mi sie w sumie. Cytuj
Mustang 1 752 Opublikowano 18 grudnia 2016 Opublikowano 18 grudnia 2016 Jeszcze mogą dołożyć nowy i zostawić równocześnie stary ze sporo niższą ceną. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 Zaktualizowalem iPada2 do ostatniego dostepnego softu. Na iP dostalem powiadomienie ze jakies urzadzenie chce sie zalogowac, potwierdzilem OK, wpisalem kod, podaje haslo do Icloud. I dostaje komunikat ze mam podac kod do Iphona bo iCloud jest chroniony tym haslem a haslo jest szyfrowane i apple nie moze go odczytac. Co to znaczy? Kod blokady? Nie dziala. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Czy ktoś zamiawiał nowego iPada? Bo dostaje dość sprzeczne informacje ze strony Apple. Na ich stronie infomacja ze paczak a)dojdzie między 13-15 b)dojdzie 12 c) jest w drodze Jak to wygląda z dostawą ze strony Apple? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Bezsprzecznie jest to niesamowite doświadczenie. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 Ipad pro 9,7' czy ten zwykły 'nowy' 9,7'? Czym to się różni tak na serio? Jeden dziala szybko drugi nie? Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 9 maja 2017 Opublikowano 9 maja 2017 Pro 9,7 wcale nie jest takim kozakiem jak ten wielki. Ma 2 GB RAMu ( a nie 4 ). Płacisz w Pro za mocniejszego A9X i ekran true tone Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi