Gość Maiden Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Skąd czerpiecie info nt promocji gier/applikacji na appstore? Appshoper jest świetny, ale jest "zawalony" informacjami nt. gier które nie zawsze są ciekawe. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Ustaw sobie Appshoppera na "Popular". Jasne, że jest zawalony pierdołami, ale wystarczy wbijać codziennie żeby się w tym wszystkim połapać. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Niemniej jednak jakby Ci się chciało aktualizować temat w wypadku konkretnych promocji, to myślę, że nie tylko ja będę wdzięczny World of Goo - genialna gra Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Ja starałem się pisać o promocjach. Ale gdy zaproponowałem by jednemu z forowiczów za zaangażowanie w tej kwestii wystawić plusika i dostałem za to kilka minusów to strzeliłem focha. Oddając sprawiedliwość dodam tylko, że to było w temacie o iPhonie. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Bubble Harp jest za darmo tylko jeden dzień. Warto brać? Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 Rozdam wszystkie swoje dzienne plusiki za ciekawe updaty nt. gier na ipada 1 Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Osmos HD http://www.youtube.com/watch?v=U67Wrg0W-eE Jestem zauroczony <3. Czy są poza mną, jacyś inni fani tej gierki? Jak dla mnie powinna być rozdawana dzieciakom w gimnazjum na lekcjach fizyki. Zasady są proste - jesteśmy czymś na kształt gwiazdy, naszym zadaniem jest połykanie mniejszych gwiazd aby stać się większymi ciałami, i... połykać gwiazdy które kilka chwil temu były od nas większe Do tego dochodzą różne wariacje, wpływające na naszą, i nie tylko, trajektorie gwiazd-olbrzymów, czarne dziury itp. Brzmi prosto, ale jest mega grywalne, i mega miodne. Syndrom "jeszcze jednej partyjki" - obecny. Zgrabna grafika, świetny soundtrach, 4 ojro. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Gdzies mozna kupic iPada2 bez problemu ? Allegro odpada, Polska odpada bo nikt nie ma, a u Niemcow jak albo u czechow ? Dokladnie rozchodzi sie o najdrozsza wersje. Cytuj
estel 806 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Najtaniej jest chyba w Hong-Kongu tylko nie wiem czy eskportują. Zawsze pozostaje eBay albo sklep w UK i jakiś znajomy. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Jeszcze Emiratu Arabskie i Katar. Tam sa bardzo niskie podatki. Z HK moze i eksportuja tyle ze zdarza sie, ze firmy mocno sie upieraja (na drodze sadowej) zeby tego nie robic. Np SONY i gry na PSP (w tej chwili nie mozna kupic nic na PSP, PS3 itp z wiekszosci sklepow azjatyckich, na Play-Asia jest napisane ze nie wysylaja do EU, Lichtensteinu itd). Takze sprawdz najpierw czy Apple tez tego nie zastrzegl. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 (edytowane) obecnie chce kupic iPAD'a i powiem wam szczerze, ze wole dolozyc i kupic 2ke juz przez sam fakt, ze jest lzejsza. Niby to 15% a czuc od razu roznice, ba - po dluzszej zabawie u kumpla nie wyobrazam sobie trzymania w lapach ipda 1 przez dluzszy czas... Edytowane 12 kwietnia 2011 przez easye Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 15 % ? Mnie waga jedynki nie przeszkadza, a dla kilkunastu procent i wyższej ceny nie opłaca mi się wymieniać, tym bardziej że mam najbiedniejszą wersję (przy bogatszej mógłbym ją sprzedać i kupić biedną 2). Cytuj
Gość szpic Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 pare pytan. Ipad ma cala funkcjonalnosc normalnego telefonu czy tez to wycieli? Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 12 kwietnia 2011 Opublikowano 12 kwietnia 2011 (edytowane) 15 % ? Mnie waga jedynki nie przeszkadza, a dla kilkunastu procent i wyższej ceny nie opłaca mi się wymieniać, tym bardziej że mam najbiedniejszą wersję (przy bogatszej mógłbym ją sprzedać i kupić biedną 2). No i tez Ci sie nie dziwie. Sam takze bym nie wymienial, rada skierowana bardziej do tych ktorzy sa przed zakupem i sie zastanawiaja nad tansza 1 dynka. EDIT: czy 16GB pamieci starcza, jezeli jedyne co mam zamiar tam trzymać to najwyżej zdjęcia ? Edytowane 13 kwietnia 2011 przez easye Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Asphalt HD 6 za 0.79. W tej cenie warto łyknąć. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Najtaniej jest chyba w Hong-Kongu tylko nie wiem czy eskportują. Zawsze pozostaje eBay albo sklep w UK i jakiś znajomy. Jeszcze Emiratu Arabskie i Katar. Tam sa bardzo niskie podatki. Z HK moze i eksportuja tyle ze zdarza sie, ze firmy mocno sie upieraja (na drodze sadowej) zeby tego nie robic. Np SONY i gry na PSP (w tej chwili nie mozna kupic nic na PSP, PS3 itp z wiekszosci sklepow azjatyckich, na Play-Asia jest napisane ze nie wysylaja do EU, Lichtensteinu itd). Takze sprawdz najpierw czy Apple tez tego nie zastrzegl. Nie pytalem gdzie jest najtaniej tylko gdzie od reki kupie iPada 2. Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 (edytowane) EDIT: czy 16GB pamieci starcza, jezeli jedyne co mam zamiar tam trzymać to najwyżej zdjęcia ?Trudno powiedzieć, nie trzymam jotpegów w iPadzie, po prostu z żadnych nie jestem zadowolony na tyle by je oglądać. Po drugie iPad służy mi jako lepsza wersja netbooka i kolorowa wersja Kindle, więc internet + książki + gazety i jakaś mp3 przygrywająca do czytania to optimum. Do którego 16GB na razie wystarcza. Oczywiście nie pomogłem, ale chyba nawet się nie starałem. Edytowane 14 kwietnia 2011 przez whitesand Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 (edytowane) dzięki ! ale mniej więcej do tego samego będzie mi służył mój, poza muzyką, bo na bank z niego sluchac nie bede - do pracy np., zamiast notebooka bedę brał ipada, internet po 3G na wypadek podróży itp., problem w tym, że prawie nigdzie ich nie można kupić, a jak już są to przez 5 minut. <_< Edytowane 14 kwietnia 2011 przez easye Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Myślę, że przy racjonalnym gospodarowaniu pamięcią i nie traktowaniu iPada jako przenośnego nośnika pamięci, a wyłącznie jako narzędzia do pracy lub korzystania z neta te 16 GB spokojnie wystarczy. Tym bardziej, że tak naprawdę najwięcej miejsca zajmują aplikacje z AppStore . Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 15 kwietnia 2011 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Tak, ale zawsze można je sobie "przechowywać" w iTunes. Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Opublikowano 15 kwietnia 2011 W iTunes to ja przechowuję te które się nie spisały, a w iPadzie trzymam całą resztę, bo może akurat będzie któraś potrzebna . Cytuj
Texz 670 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Zawsze można sobie buforować bibliotekę iTunes z kompa, nie trzeba wszystkiego trzymać na iPadzie. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Opublikowano 15 kwietnia 2011 Poki co ipadow 2 brak, jak sa to po pare sztuk i zaraz ich nie ma, moze trzeba bedzie czekac tydzien, moze dwa, a moze miesiac - niezla premiera Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 16 kwietnia 2011 Opublikowano 16 kwietnia 2011 Ile waża srednio aplikacje/gry ? Policzylem, ze na moje multimedia wystarczy mi około 6-7 Gb pamieci ! Sorry, za post pod postem, ale jestem przed zakupem i może ktoś pomoże Wciąż po prostu waham się między 16tka, a 32ka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi