Bartolinsky 1 796 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 W ponad 10 calowych urządzeniach te wcięcie to będzie jakaś kpina. Wolałbym już szersze ramki o kilka milimetrów i standardowe miejsce na kamerę kosztem rozmiaru niż takie rozwiązanie. Jeszcze jak X to telefon i można to wytłumaczyć tak w Ipadach to będzie żart. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Hmm, tak z innej beczki, to normalne, że mój Ipad po wyjęciu z pudła miał ok 50% baterii? Nie powinien być rozładowany? Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Sprzęty elektroniczne zawsze są do pewnego poziomu baterii naładowane, nigdy nie są "trupami" 1 Cytuj
NemoKOF 678 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Najzdrowiej jak się nie używa, żeby bateria była naładowana pomiędzy 30% a 70%. Po wyprodukowaniu nie wiadomo ile będzie leżało albo szło w transporcie. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Pojutrze dostawa tego nowego iPada Na A10 to musi być niezły kocur, nie pogardziłbym laminowanym ekranem, czteroma głośnikami i większą ilością RAM-u, ale urządzenie jest ponad 2x tańsze. Narzekać chyba nie będę. Jakieś fajne covery/etui polecacie? To oryginalne od Apple nie dość, że drogie, to jeszcze nie chroni pleców. Na dobrą sprawę potrzebuję jakiejś skarpety do podróży i czegoś do stawiania ekranu w pionie jak chcę coś oglądać przy stole. Poza tym lubię trzymać w rękach gołe urządzenie, więc jakieś plastikowe covery w które wsadza się tego iPada odpadają. Chce ktoś kupić iPada Mini 2 xd? Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 (edytowane) Fajnie, ze wypuscili budzetowego iPada z dosyc dobrymi bebechami i mozliwoscia uzywania apple pencil. Ja na razie jestem zadowolony z dzialania Pro 10.5. 120hz w tym ipadzie jest takie plynne, ze nie moglbym wrocic do zwyklego modelu. Sa szanse, ze na tegorocznym WWDC zapowiedza nowa wersje Pro? Edytowane 4 kwietnia 2018 przez Mroku Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Przecież jesteś zadowolony ze swojego Pro, po co więc nowy model? Cytuj
Whisker 1 453 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Ten sam model mam i sprawuje się niesamowicie! Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 10 minut temu, raven_raven napisał: Przecież jesteś zadowolony ze swojego Pro, po co więc nowy model? W nastepnym roku dopiero zamierzam kupic nowa wersje iPada. Tak tylko z ciekawosci zapytalem. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Ja to bym chciał nowego Mini, ale dłużej już mi się nie chciało czekać ;/. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Raczej juz chyba 9.7 calowe iPady zastapily serie Mini. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 No dlatego też właśnie jeden do mnie już jest w drodze Pro to świetne urządzenia, nie wątpię, ale wiele z ich bajerów mi nie jest potrzebne do oglądania serialu w podróżach, czytania stron w Internecie i przeglądania PDF-ów. Dobrze więc, że jest chociaż różnorodność i jest urządzenie droższe i wypasione, oraz średnio drogie i trochę gorsze, ale wciąż świetne. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 ja wlasnie sie bije z myslami co zrobic czy wziac tego nowego iPada czy czekac na nowa wersje Pro, wiadomo iPad to glownie net, serial pdf i jakies gierki na bank Heroes 3 itp ale z drugiej strony lubie miec swiadomosc mocnego sprzetu xD Cytuj
Mustang 1 752 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Jak wam starcza aktualny, to może lepiej poczekać aż zmienią design? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 5 kwietnia 2018 Opublikowano 5 kwietnia 2018 ja nabyłem z miesiąc temu jeszcze wersje ipada z 2017r w cebula deal i jestem zachwycony, do neta i hearthstona mega, w weekend obadam jak lata fortnite, co do etui to juz miesiąc leci mi z gearbestu, mam nadzieje, że na dniach wpadnie Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 5 kwietnia 2018 Opublikowano 5 kwietnia 2018 Jasna cholera, ale ten 9,7-calowy to jest wielki potwór xd. Mini trzymałem normalnie w jednej ręce, tutaj no nie ma łatwo. No nic, spróbuję się przyzwyczaić w ciągu następnych dni. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 8 kwietnia 2018 Opublikowano 8 kwietnia 2018 Używam juz parę dni tego 9,7-calowego iPada i chyba się powoli przyzwyczajam. Rozmiarowo faktycznie jest duży i nie da się go już tak łatwo trzymać jedną ręką. Ale ma to swoje zalety, lepiej się ogląda materiały wideo czy czyta PDF-y (jak chociażby PE). Jest jedna ogromna zaleta - na klawiaturze można pisać dwoma rękoma jak na normalnej O_o. Z początku trzeba się przyzwyczaić trochę, będzie sporo błędów, ale jak flow wjedzie to jest to jakoś tak w 80% szybkie jak normalna klawiatura. Nie powiem, bardzo mi się to podoba. Dotychczas na iPadzie tylko czytałem forumka np., bo nie bardzo mi się chciało coś dłuższego pisać (już wygodniej na telefonie mi było coś napisać), a teraz smażę posty jeden za drugim. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 9 kwietnia 2018 Opublikowano 9 kwietnia 2018 Proszę wyjaśnijcie mi jedno - zapisuje pliki w "PLIKI" (chociaż napisane jest raz idrive a raz pliki) i tam mam status tych plików "czeka na wysłanie". Nic nie mogę zrobić, a widzę, ze internet "muli". Czekam i plików nie ma na komputerze na stronie icloud. Ogólnie nigdy nie używałem maca i ciężko mi się w tym połapać. Miejsca na idrive mam 5 gb, zostało 2gb i zaraz będzie klops. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Opublikowano 10 kwietnia 2018 Mam jeszcze problem z pobieraniem z IDrive, może to internet, może to cos innego - plik 128 mb, pobiera do 19 mb i się zatrzymuje. W domu mam pc i macbook pro, można to jakoś tradycyjnie kabelkiem podłączyć i zrzucić? Cytuj
Xord 50 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Nie długo stane się szczęśliwym posiadaczem nowego ipad. Biorę wersje obecnie za 1600 zł głównie do sieciowania a mam pytanie jak ów gadżet spisuje się w praktyce? Jabłszko mnie uzależnia heh Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Bardzo dobrze się sprawuje, coś konkretniej byś chciał wiedzieć? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 (edytowane) Każdy iPad był dla mnie najmniej użytecznym gadżetem, ale zawsze gdy się go pozbywałem, to potem mi go brakowało. Edytowane 15 kwietnia 2018 przez ragus Cytuj
Xord 50 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Dla mnie będzie służył do pidżamowego gmerania po sieci zastąpi komputer który upodobałem sobie za dnia. Za 4 dni odezwę się po co ważniejsze niuanse obsługi. Czuje moc ... Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Dla mnie super sprawa. Oglądam różne gów,na jak zmywam/gotuję/rozwieszam pranie, forumka w łóżku w weekend przeglądam, w podróżach oglądam filmy i gram, jak muszę pracować poza domem robi mi za drugi monitor. Bardzo użyteczny w moim przypadku, a teraz jeszcze na A10 zamiast na starutkim A7 zapie,rdala 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Urządzenie do mnie leci jutro powinno być dystans ledwo 100 km. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi