waldusthecyc 4 767 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 @easye i wszyscy podróżni - na stronie głównej AppStore jest baner dla wszystkich "outdoorowców" - zebrane w jednym miejscy apy dla mobilnych. ja odkryłem i polecam fajny soft do gwiazd - uruchamiasz kamerę w iPadzie, kieruje go w niebo a soft opisuje jakie gwiazdy (satelity itp.) widać. najs Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 taki o to news http://www.tvn24.pl/-1,1703791,0,1,kroliczki-playboya-na-ipadzie-bez-cenzury,wiadomosc.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jakie fajne gierki na ipoda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Sentinel 3 i NBA Jam dziś w promocji - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 tez macie problemy z zaktualizowaniem iPada 2 ? Dostalem informacje, ze jest juz dostepne oprogramowanie 4.3.3, ale przy koncowce mam informacje, ze wystapil blad podczas pobierania pliku... Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 antywirus Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Dzieki. Wpadlem na to dopiero za 3 razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Coś mnie za raz trafi. Bawiłem się regionami i klawiatura w iPadzie straciła literkę ą. Nawet zmiana na polską pro nic nie daje. Pomocy bo będę zmuszony pisać po slonsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Napisz ja,e masz ustawienia- region, kraj i klawiatura. Btw, czy przez przypadek nie zmieniales regionu w iTunes? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Polska, polski, klawiatura Polski Pro. iTunes mam na polski AppStore, nic nie zmieniałem. Na iPadzie ino język z Polskiego na Angielski i na odwrót, ale czemu mi to zamieszało - nie wiem. edit: zadziałało przez brutalne wyrzucenie angielskiej klawiatury i zostawienie tylko polskiej, nie wiem dlaczego nie mogą być dwie obok siebie... Edytowane 15 Czerwca 2011 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) jejku, jak aktualizacja ipada mnie wqrwia. Wiecznie sa jakies problemy. Teraz mam blad -3259, polaczenie sieciowe przekroczylo limit czasu. I za kazdym razem pobieranie tego samego. Szlag mnie trafia ! Mozna jakos aktualizowac go z pliku pobranego offline ? Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ok kupilem ipada 2 i mam kilka pytan. Nie jestem w temacie ipadow zielony, tylko conanwyzej zielonkawy wiec wybaczcie moja niewiedze 1. Jak odtwarzac filmy i jak wrzucac je na ipada? Wiem ze musza byc one w formacie mp4 zeby wszystko dzilalo ale da sie to jakos wrzucac bezkonwertowania? 2. Jak wrzucac... zdjecia na ipada? 3. Jesli wchodze na strone vod.onet.pl i stamtad chce obejrzec jakis film/serial to jest to mozliwe? Trzeba sciagnac chyba jakies wtyczki..no nie wiem.. Bardzo bym prosil o odpowiedzi jak cos jeszcze przyjdzie mi do glowy to dam znac. Mozecie tez podac jakas liste gier/aplikacji najlepiej darmowych ktore sa przydatne na start z gory dzieki. Pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Pomoze ktos? Chociaz na te dwa pierwsze pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 1. Przez iTunes. 2. Przez iPhoto 3. Jeżeli jest w HTML5 to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soq 226 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 3. Jesli wchodze na strone vod.onet.pl i stamtad chce obejrzec jakis film/serial to jest to mozliwe? Trzeba sciagnac chyba jakies wtyczki..no nie wiem.. VoD Onet do poprawnego działania wymaga flasha, więc nic nie obejrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Da sie jakos odznaczyc wszystkie jako przeczytane w mailu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Sie ne da Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Tylko po JB. Zasadniczo wiele rzeczy się bez tego nie da a brak flasha to już w ogóle na wesoło. To tak jak produkować samochody tylko z silnikiem diesla twierdząc, że benzyna jest zła lub na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No nie do konca, Jobs wyjasnial wiele razy ze powod dla ktorego ich mobilne urzadzenia nie posiadaja flash-a to zbyt wysoki pobor mocy tego plugin-a. Apple przez bardzo dlugi czas prowadzilo rozmowy z adobe, aby Ci poprawili flasha i zrobili tak aby plugin nie pobieral tyle energi ale panowie z adobe mieli apple w (pipi)e wiec apple sie na nich wypielo. Podobno przeprowadzali testy z uwczesnie dostepnym flashem i zywotnosc bateri spadla o ok 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No, i tym samym mam telefon bez flasha, ktory i tak trzyma 2 dni tak jak SGS. Juz pomijam fakt, ze mam flasha zainstalowanego po JB i ogladajac reklamy lub nawet cale site w stylu 2advanced.com nie widze tego zuzycia baterii. No ale mozna dalej sobie sadzic, ze Adobe jest be. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Używam iPada już ponad rok, wcześniej iPod Touch chyba z 3 lata i na prawdę przez ten okres czasu nie odczułem dyskomfortu przez brak tych wszystkich wyskakujących krzykaczy na stronach gazeta.pl, onet.pl czy wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Od niedawna mam iPada 2 i zastanawiam się nad wgraniem Jailbreaka Jest jakiś poradnik, jakaś strona gdzie dokładnie tłumaczą jak to zrobić? Jakie płyną z tego główne korzyści, co stracę? Będę miał gwarancję czy przepadnie? Jak jest to niezgodne z regulaminem to podeślijcie linka na PW No i czy można odinstalować JB w każdej chwili? Sorry za te lamerski pytania ale nie jestem w temacie Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez schab0795 Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Gwarancji nie tracisz, JB jest ulotne bo gdy wgrasz aktualizacje iOS lub odtworzysz soft fabryczny to JB znika... Inną sprawą jest to że oile mi wiadomo to boot rom iPad-a 2 nie został złamany! i jedynym dostępnym JB jest JB tethered a to znaczy że za każdym razem gdy padnie ci bateria lbu będziesz musiał zresetować urządzenie musisz je podłączać do kompa aby aktywować JB!!! bardzo to niewygodne i czasochłonna a w podróży niewykonalne zazwyczaj ps. unikaj aktualizacji iOS rób ją tylko wtedy gdy jesteś pewien że na tą wersję jest już dostępny JB. Jeśli masz iPada w wersji 3G to tym bardziej nie wgrywaj aktualizacji od Apple jedynie te zmodyfikowane (w nowy soft wgrywany jest stary złamany sterownik modemu) bo inaczej nie będziesz mógł zdjąć simlocka... Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 ... Juz pomijam fakt, ze mam flasha zainstalowanego po JB i ogladajac reklamy lub nawet cale site w stylu 2advanced.com nie widze tego zuzycia baterii... Jakos Ci nie wierze, zreszta nie o to chodzi, poczytaj to: http://www.zdnet.com/blog/hardware/steve-jobs-adobes-flash-has-major-technical-drawbacks/8179 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) ... Juz pomijam fakt, ze mam flasha zainstalowanego po JB i ogladajac reklamy lub nawet cale site w stylu 2advanced.com nie widze tego zuzycia baterii... Jakos Ci nie wierze, zreszta nie o to chodzi, poczytaj to: http://www.zdnet.com...-drawbacks/8179 Ciekawy artykul osoby, ktora specjalnie zwolala konferencje aby oglosic calemu swiatu, ze zle trzymaja telefon, ale nie o to chodzi. Wszyscy dookola maja flasha i telefony jakos potrafia trzymac te baterie, jedne krocej, inne dluzej ale sie da. Tylko w apple sie nie da. Tak samo jak Bluetooth. Tylko apple ma bluetootha, ktorego nie ma. Nie wierzysz mi ? To najlepiej sam sprawdz bo ja korzystam z internetu codziennie na swoim iP4 z flashem w safari. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi