Skocz do zawartości

Gaming World

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odpowiedź UbiSoft na temat okrojonej grafiki W_D i obecności oryginalnych plików i ustawień na PC - http://watchdogs.ubi.com/watchdogs/en-us/news/index.aspx

Drodzy gracze, weźcie przestańcie kupować szroty tej firmy w dniu premiery, skuszeni fałszywymi materiałami promocyjnymi i stertą przekłamań. Zacznijcie myśleć i "głosować portfelem", gdyż ewidentnie tworzy nam się tu kolejne EA czy kolejne Activision. Nie mówię tu tylko o tej kontrowersji z grafiką, ale ogólnie, o ich praktykach z wyciąganiem kasy konsumentów przy jak najmniejszym nakładzie pracy.

Może jestem w mniejszości, ale po tych ostatnich cyrkach (downgrade Watch_Dogs, pierdyliard edycji kolekcjonerskich z pierdyliardem DLC, brak grywalnych kobiet w Asasynie i FarCry, UPlay i ukrywanie jego wymagania na Steam, oraz generalnie bezczelności firmy jeśli chodzi o PR), to aż wstyd by mi było cokolwiek od nich kupować.

Edytowane przez Suavek
  • 2 tygodnie później...
Gość ragus
Opublikowano

Trochę się naczekaliśmy na nową odsłonę Sequelitis Egoraptora, no ale wreszcie jest.

Opublikowano

Podoba mi się fragment gdy autor filmiku opisuje zachowanie wrogów jako iluzję wyższego poziomu trudności. Doskonale widać, że niezależnie od typu przeciwnika ich zachowanie jest identyczne - kręcą się wokół postaci i blokują ataki bardzo rzadko wdając się w walkę. Ale to algorytmy nienajgorsze jak na standardy '98. Poza tym Zelda i tak rządzi xD

Opublikowano

Pierwsza Zelda w jaką grałem to właśnie Ocarina of Time. Była to zarazem jedyna i ostatnia Zelda w jaką grałem, gdyż za cholerę nie mogłem pojąć co ludzie w tym widzą. Aż bym rzucił kilkoma niezbyt pochlebnymi wyrażeniami, ale obawiam się, że posypią się minusy od miłośników serii...

Niemniej jednak po tym filmiku zaintrygował mnie A Link to the Past. Może kiedyś dam grze szansę.

Opublikowano
  W dniu 2.07.2014 o 22:48, Suavek napisał(a):

Pierwsza Zelda w jaką grałem to właśnie Ocarina of Time. Była to zarazem jedyna i ostatnia Zelda w jaką grałem, gdyż za cholerę nie mogłem pojąć co ludzie w tym widzą. Aż bym rzucił kilkoma niezbyt pochlebnymi wyrażeniami, ale obawiam się, że posypią się minusy od miłośników serii...

Niemniej jednak po tym filmiku zaintrygował mnie A Link to the Past. Może kiedyś dam grze szansę.

ale tu chodzi o to żebyś zagrał w pierwszą :/

Gość _Be_
Opublikowano (edytowane)

ten superman na n64 :teehee:

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 20.06.2014 o 11:46, Suavek napisał(a):

Odpowiedź UbiSoft na temat okrojonej grafiki W_D i obecności oryginalnych plików i ustawień na PC - http://watchdogs.ubi.com/watchdogs/en-us/news/index.aspx

Drodzy gracze, weźcie przestańcie kupować szroty tej firmy w dniu premiery, skuszeni fałszywymi materiałami promocyjnymi i stertą przekłamań. Zacznijcie myśleć i "głosować portfelem", gdyż ewidentnie tworzy nam się tu kolejne EA czy kolejne Activision. Nie mówię tu tylko o tej kontrowersji z grafiką, ale ogólnie, o ich praktykach z wyciąganiem kasy konsumentów przy jak najmniejszym nakładzie pracy.

Może jestem w mniejszości, ale po tych ostatnich cyrkach (downgrade Watch_Dogs, pierdyliard edycji kolekcjonerskich z pierdyliardem DLC, brak grywalnych kobiet w Asasynie i FarCry, UPlay i ukrywanie jego wymagania na Steam, oraz generalnie bezczelności firmy jeśli chodzi o PR), to aż wstyd by mi było cokolwiek od nich kupować.

widze Suavku ze podzielamy to podejscie wobec zjawisk takich jak hype czy pre-ordering. Pisalem to wiele razy, ale z checia skrobne to bardzo subiektywne wrazenie jeszcze raz: rynek gier upada. Licencje staly sie produktami popkultury masowej. Sa splycane, smarowane brokatem i dla osoby ktora poza praca i rodzina rozwija jakies wlasne zainteresowania i byc moze chce poglebiac swoj swiatopoglad dzieki sztuce jaka powinny byc gry nie sa w stanie nic zaoferowac. 

Gry staly sie biznesem i to bardzo oplacalnym. Wystarczy odgrzac kotleta po raz 8 jak Activision i hajs sie zgadza. Ja sie zastanawiam jak musza czuc sie sami tworcy tych gier, ktorzy maja narzucone granice w ktorych maja stworzyc kolejna czesc. Kolejna, ktora nic nie wnosi. Dla mnie to totalny cios dla ambicji. to jak skladanie czegos na tasmociagu w kolko i w kolko do konca zycia bez perspektyw na wyrwanie sie z trybow ogolacania graczy z pieniedzy. To nieetyczne. Zawsze uwazalem ze w tej materii pewnego rodzaju ostroznosc jest niekorzystna. kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa. kto stoi w miejscu ten sie cofa. ile ludzi w branzy musi miec bol dupy, gdy znowu GTA okazalo sie jedna z najlepszych gier generacji. Ta gra jest zawsze inna, niektorym sie moga zmiany nie podobac, ale innym tak, przez co seria lowi NOWYCH fanow. Jaka liczba NOWYCH fanow moze poszczycic sie COD? AC? Dla mnie te gry to uposledzone dzieci pod calodoba opieka. albo moze inaczej - wyprane z wlasnych pogladow ubezwlasnowolnione istoty ktore zyja w piwnicy "chronione" przed "zlem" tego co jest na zewnatrz i jest nieznane. I przede wszystkim skazane na tych co juz grali i gra im podeszla za pierwszym razem na tyle, by kupowac wciaz to samo. 

Wyrobilem sobie bardzo niesprawiedliwa opinie o AC, ale z pewnych powodow uwazam ze mam do tego prawo. Rozumiem ze nowoscia sa statki, wczesniej zwierzyna i jeszcze wczesniej multiplayer i to ok, ale to za malo, by kazda osobna czesc byla traktowana inaczej niz "duze DLC". Nie rozumiem dlaczego scenariusze sa sztampowe i hollywoodzkie. Nie rozumiem dlaczego kazdy Asasyn nadawalby sie na okladke dla Bravo Girls. Kogos jara watek milosny rodem z "Milosci na bogato" w takich grach? Jakos Naughty Dog pozwolilo sobie na usrednienie bohaterow The Last of Us. Nie sa przekoksowani, ale maja za to cos czego brakuje grom od Ubisoftu- wiarygodnosc. normalnosc. indywidualnosc. Bohaterowie od Ubi to dla mnie manekiny z najbardziej wyekploatowanych szufladek.

Nie rozumiem tej ostroznosci. Wszak wszelkie zapowiedzi wita sie z otwartymi ramionami, jesli widac ze seria zalicza spory progress, a tworcy maja odwage ba eksperyment. skoro sprzedaje sie non stop to samo (pipi), a mimo to nikt nie pochlebia odgrzewania kotletow, to czy niemozliwe jest wypromowanie ambitnego projektu, eksperymentu? Za kazdym sukcesem tasiemca stoi PR.

co do tego Vaasa v2 z FC 4- czy to jakis zart? Typ gada do swojego ziomka a potem go dziurawi kozikiem? Ma mi to zaimponowac czy jak? no nie bardzo. po takiej scenie wiem ze ta gra jest znowu plaska jak cycki 7 latki. Najgorsze co moze byc to nieudana, nieuzasadniona brutalnosc. mialo byc chyba badassowo. ale nie wyszlo, przykro mi.

edita: coz widze ze troche poplynalem w inna strone, ale strasznie boli mnie fakt, ze material jaki jest trzymany w rekach Ubisoftu jest za kazdym razem partaczony. a AC niewatpliwie ma potencjal, tylko za bardzo chce byc "popularny". Nie wiem czy to co tu napisalem to tylko moje ekstremalne odczucia? serio nikogo nie kluje w oczy to co serwuja nam wydawcy? Gdybym postawil siebie w roli recenzenta, na pewno skupilbym sie na tym aspekcie i pod katem tych przemyslen tworzyl ocene gry. a nie czy znowu fajna grafika albo nowe misje poboczne, ktore sa wymyslaniem kola na nowo. Moze Ubi by troche przystopowalo z wydawaniem masy srenich gier i skupilo sie na dopracowywaniu wszelkich aspektow pod katem graczy. w tym biznesie gry tworza srodowiska graczy a nie na odwrot niestety.

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano

Ja dalej żyję nadzieją, iż pewnego dnia wydawcy zrozumieją, że to właśnie te ryzykowne projekty mają szansę przynieść mnóstwo korzyści. Tak, dokładnie. Myślę że tak naprawdę, masa ludzka bardzo mocno zainteresowałaby się czymś odmiennym. Tylko to coś odmiennego, musi faktycznie w jakiś sposób pociągać. I mieć taki sam budżet marketingowy co te bezpieczne tasiemce - wtedy może urodzić się mega popularna, uwielbiana seria. Wydawcy jednak dają malutki rozgłos takim odmiennym grom, a potem dziwią się, że sprzedaje się gorzej niż kolejny Asasyn z budżetem reklamowym na miarę Spider-Mana.

Taka tam moja teoria. Ale reklama i hype działa cuda. Mam wrażenie, że ci wszyscy gracze napalili się na Watch Dogs tylko z powodu właśnie tego hajpu. "Wszyscy o tym gadają, to musi być dobre!". Tak mi się przynajmniej wydaje patrząc na fanpejdża PS4, gdzie jest pełno nieogarniętych januszków-pępuszków.

Opublikowano

mi sie W_D od razu wydalo podejrzane. smierdzialo to stara jak swiat zagrywka podciagnietej grafiki, ale oczywiscie idioci dali sie zlowic na haczyk i teraz mamy cyrk i dwulicowosc. Ci co wyszli na debili pietnuja W_D w najbardziej prostacki sposob obrzucajac tworcow srogimi wulgaryzmami.

Gdy mi ktos pol roku temu pisal ze W_D zje na sniadanie GTA V to jedyne co mi sie nasuwalo na usta to usmieszek politowania. chyba mialem racje. 

a co do afery z obnizaniem jakosci grafy na pc, to ja tam wierze w teorie spiskowe i to, ze Sony i Ms posmarowali, bo by wyszlo ze ich nowe konsole sa juz na starcie gorsze w widoczny sposob od pc. ale i tak mam to w (pipi)e, wolalbym zeby gry byly maxem mozliwosci kazdej platformy i kazdy znalazl cos dla siebie. nie nawoluje do szydzenia.

Opublikowano

http://www.vg247.com/2014/07/08/gamestop-preorder-strategy-smells-dreadful/

GameStop chce swego udziału w produkcji gier w zamian za ekskluzywną zawartość dostępną tylko w ich sieci. I bynajmniej nie mowa o byle DLC...

Już sobie wyobrażam kolaborację EA i GameStop na ekskluzywne zakończenie Mass Effect 4...

Opublikowano
  W dniu 8.07.2014 o 14:48, Suavek napisał(a):

http://www.vg247.com/2014/07/08/gamestop-preorder-strategy-smells-dreadful/

GameStop chce swego udziału w produkcji gier w zamian za ekskluzywną zawartość dostępną tylko w ich sieci. I bynajmniej nie mowa o byle DLC...

Już sobie wyobrażam kolaborację EA i GameStop na ekskluzywne zakończenie Mass Effect 4...

A nie Activision i Gamestop? Specjalna Gamestop mapa dla nowego Call Of Dúúúúuty

Gość mate5
Opublikowano

The Possible Price Tags For 115 Video Games, From E.T. To Watch Dogs

Pokaż ukrytą zawartość

http://kotaku.com/how-much-does-it-cost-to-make-a-big-video-game-1501413649

Opublikowano

Marketing BF3 kosztował tyle co połowa W2 :teehee: ja pier.dole co za żenada.

Opublikowano (edytowane)
  Cytat
Lord of the Rings: The Two Towers - $20 million - The first console game based on Peter Jackson's famed film adaptation had a $20 million budget, according to a former Stormfront Studios technical director.

super gierka

a nie, jednak pomyliło mi się z tym:

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano (edytowane)

No to była taka z zrzyna z FFX, że to bania mała :sick: a ten Two Towers to chodzona bitka całkiem przyjemna taka 6/10.

Edytowane przez _Be_
Gość mate5
Opublikowano

Co wy na to, żeby ustalić jakiś pułap kosztów produkcji powyżej którego są warny o pisanie o tych grach w console wars? Mimo, że nie byłby to najlepszy wyznacznik to i tak poziom dyskusji w CW nieźle by się podniósł.

• 2 tygodnie później...
Gość ragus
Opublikowano

Fascynujący speedrun Pokemonów Red. Grający tak ciekawie opowiada o strategii, która jest potrzebna do osiągnięcia takiego wyniku, że obejrzenie całego materiału nie jest męką. Polecam.

Aha, 1 godzina 50 minut.

Gość mate5
Opublikowano

"zwykle ewoluuje się nidorino w nidokinga 80 kroków później, bo 'krzyk' nidokinga jest około pół sekundy dłuższy". Rzeczywiście ciekawie opowiada, lubię oglądać speedruny, ale te z komentarzem więc zwykle oglądam te z agdq/sgdq mimo, że tam bardzo rzadko można zobaczyć WR biorąc pod uwagę jak działa agdq. Najbardziej podobał mi się chyba run half life'a 1 przez coolkida i run hotline miami posiadacza wr w tej grze, jego nick to duke <coś tam>.

Szkoda, że w tym roku zarówno agdq jak i sgdq było w czasie, w którym nie mogłem obejrzeć wszytkiego co chciałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie obejrzę, bo nie przeszedłem okaryny (emulator n64 mi wywalał romy, a n64 nie mam).