Skocz do zawartości

Tales of Xillia

estel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Twojego postu wnioskuję, że masz x-a. Jeśli nie masz ps3 to raczej w to nie zagrasz.

Mam obie konsole.

@Dahaka

Za(pipi)iste pytanie, podpinam sie pod nie.

Opublikowano

Tak w ogóle to ktoś grał w to i w Vesperie? Jakieś porównanie tych gier? Która lepsza?

Graces f - najlepszy system walki, dużo do roboty, średni bohaterowie, dobra fabuła.

Vesperia - przestarzały system walki, dużo do roboty ale czasem na odwal ( dodatkowe podziemia to wersja sepia), dobrzy bohaterowie(zależy jak komu), bardzo dobra fabuła.

Xillia- dobry system walki, mało do roboty i na odwal( dodatkowe podziemia to wersja sepia, do zdobycia w grze całe "3" kostiumy i niestety nie na postać ale dla wszystkich),genialni bohaterowie(zależy jak komu), świetna ale niedokończona i z dziurami fabuła.

• Plusik 2
Opublikowano

Ja mogę porównać tylko Graces f i Xillia.

Graces F - najlepszy system walki, od groma do roboty... mam jakieś 170h wygrane a przeszedłem grę tylko 2 razy, 2 razy Future Arc i nie zdobyłem wszystkich tytułów -.-

Xillia - System walki dobry, ale gorszy niż w graces f, postaci bardzo fajnie nakreślone, ale mam wrażenie że ogólnie gra została wydana za szybko, aby zdążyć na 15 rocznicę Tales.

• Plusik 1
Opublikowano

No mi się akurat system w Vesperii bardzo podobał, ale to pewnie dlatego, że to mój pierwszy Tales był :P

Czyli w graces nastawić się głównie na gameplay. Hm ciekawe jak mi podejdzie, bo w Vesperii bardzo ceniłem sobie bohaterów, fabułę i świat. Aż chciało się grać. Jedyny jRPG tej generacji, który przeszedłem 2x pod rząd i mam ochote na więcej.

Xilia ma się sequela doczekać chyba, więc może jest szansa, że dziury zostaną tam załatane? Czy to nie dziury, co po prostu nielogiczności?

Opublikowano

No i kolejny powód aby opchać X360 i nabyć na koniec tej generacji PS3 dla paru naprawdę świetnych tytułów w tym dwa Talesy (fakt że jeden jest z Wii który był jednym z powodów zakupu platformy Big N) to czego chcieć więcej? >: D

Opublikowano

Podobno właśnie Bamco jest zadowolone ze sprzedaży Tales of the Abyss na 3DS'a oraz pozytywnego odbioru Tales of Graces F na zachodzie dzięki czemu niby Xillia była jedną z najłatwiejszych decyzji wydania gry na zachód. Ciekawe ile w tym prawdy a ile wazeliny? ;]

Opublikowano

Jak im się będą tak sprzedawać, jak Abyss i Graces, to można na to liczyć. Jesli nie, to wiadomo kolejny raz czeka nas przerwa w wydawnictwach...

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie kolekcjonerka taka jak w JP =o

Która? - bo było ich dużo i żadna od Namco. "Listy Richarda" z Graces jakoś nie trafiły do reszty świata.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak by to kogoś interesowało, to można zamawiać zestaw figurek z serii "Tales of". Dwie figurki dostajemy z Graces'a, dwie z Xilli, i dwie z Vesperii...

agon1342580053.jpg

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie kolekcjonerka taka jak w JP =o

Która? - bo było ich dużo i żadna od Namco. "Listy Richarda" z Graces jakoś nie trafiły do reszty świata.

Jak ja tego nie zauważyłem? oO

Taka jak w Japonii, wielka i ogromna :)

http://www.play-asia.com/Tales_of_Xillia_Kyun_Character_Pack/paOS-13-71-bp-49-en-70-49ci.html

• 3 tygodnie później...