Jakim 1 791 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Szukałem ale tematu nie znalazłem, a wiadomo, że od dawna tytuł ten wyląduje na ps3 w wersji od razu ze wszystkimi dodatkami. Jest Previev: video preview ign "Stworzyliśmy ten silnik specjalnie dla Mass Effect 3 i przy okazji użyliśmy go do zrobienia Mass Effect 2 na PS3. Wzięliśmy więc zawartość gameplayową, fabułę i wszystkie inne charakterystyczne cechy Mass Effect 2 i wrzuciliśmy je do silnika graficznego Mass Effect 3. To właśnie dostaną właściciele PlayStation 3" - powiedział Jesse Houston z BioWare. ppe.pl 3 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Ale po co ten temat, skoro postanowiono, ze kacika ME nie beda przenoscic z X360, a tam toczy sie cala dyskusja o ME? 1 Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Właśnie fajnie jakby został tutaj też. Tam walą spoilerami ;p. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Ja pier.. zaraz i tak ktoś usunie ten temat. ;] Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 16 grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 grudnia 2010 Szkoda by było, bo w tamten kącik nie zaglądam;] Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 No spoko, dla mnie moglby zostac. Przekonamy sie jak to sprawuje sie w akcji juz 22 grudnia. Ciekawy motyw. Genialny ex na X360, taki ktory Microsoft powinien trzymac w rekach za wszelka cene pojawia sie po rok na PS3 i wyglada jeszcze lepiej od wersji na klocka. Cos mi sie wydaje, ze sprzedam swoja kolekcjonerke ME2 na PC (tak, wiem, wiem) i wymienie ja na kolekcjonerke na PS3, jak ta juz sporo stanieje. W komiksie podejme te same decyzje co podjalem w jedynce, w dwojce to samo i przygotuje sobie save na ME3 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 bez sensu usuwać - na takiej zasadzie po co są dwa tematy o Battlefield Bad Company 2 - tutaj dyskutujemy tylko o wersji na PS3 więc nie widzę sensu abym szukał tego gdzieś w części o 360. rzekłem Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Imo temat powinien zostac (już raz tu był ale został usunięty), albo przeniesiony do tamtego działu jako osobny. W tamtym za dużo walą spoilerami. Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Dla mnie temat tez powinien zostać ;] Teraz tylko czekać na demko i samemu obadać co i jak. Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 http://www.joystiq.com/2010/12/17/mass-effect-2s-ps3-exclusive-comic-how-it-works/ jak będzie działał interaktywny komiks - pierwszy ME Cytuj
adi 189 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Jest jakieś info, co znajduje się dokładnie w epizodzie eksluzywnym dla PS3? Ponoc ma starczyć na 4-5 godzin. W sumie w podstawkę i dodatki grałem i tak się zastanawiam czy się skusić jeszcze raz Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Nie będzie żadnego ekskluzywnego dodatku. To co miało starczyć na te 6 godzin to po prostu wszystkie dodatki które wyszły do tej pory. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Perspektywa wszystkich dodatków, sensownego rozwiązania sprawy sejwów (chyba będę szedł tą sama drogą co na X'ie) i grafiki która, mam nadzieję naprawdę okaże sie znacznie poprawiona a nie pokpiona jak to często bywa w przypadku multiplatformówek na PS3, to chyba wystarczające argumenty aby postawic pod znakiem zapytania pozytywne wyniki lutowej sesji Choć, szczerze mówiąc na dwóch rzeczach sie zawiodłem- pierwsza to cena, bądź co bądź jest to gra która wyszła rok temu i miałem przypuszczenia że Bioware zamiast pełnych dwóch stówek krzyknie jakieś 130/140zł, jak w przypadku np odświeżonych kolekcji z PS2. Druga to wymieniony już w tym temacie brak jakiegoś konkretnego ekskluzywnego dodatku, w tak rozbudowanej grze jak Mass Effect, mając tyle czasu na opracowywanie wersji PS3, naprawdę można było wrzucić jakąś ciekawą, splataną z fabuła misję, dającą te powiedzmy 2 godzinki gry. Cytuj
cithall 107 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Ale Mass Effect 2 na PS3 będzie chodzić na nowym silniku graficznym z Mass Effect 3. Więc nie jest to taki zwykły odgrzewany kotlet. Zresztą były już filmiki pokazujące wersję PS3 vs X360. Dlatego uważam że nowa oprawa + wszystkie dodatki i cena 200zł to nie jest jakieś przegięcie. Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 (edytowane) Ja może, nie, że się zawiodłem ale byłem pewien, że cena będzie niższa, nie 2 stówy. Ale patrząc obiektywnie to cena dla tych co nie grali jest ok w końcu dostajemy wszystkie dodatki, "streszczenie jedynki", "usprawniony silnik" więc nie narzekam. Gorzej mnie boli, fakt, że styczeń mam już zaplanowany (LBP2 i DS2) i jestem pusty jak bęben The Rolling Stones-ów. A szczuje ME2 okrutnie tym bardziej wiem co będzie po demie ;/. Edytowane 18 grudnia 2010 przez SłupekPL Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Po cichu liczę na polska wersję, kinową przynajmniej. Nie wiem może to znak czasów, a może się starzeję... Ale angielski przy tak "treściwych" produkcjach, zaczyna mnie męczyć poprostu. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 grudnia 2010 Myślę że polski bankowo będzie. Wszystkie gry Ea są przecież polonizowane, a dodatkowo ta gra spolonizowana już przecież była, więc co za problem przenieść trochę tekstu z konsoli na konsolę. Luz. Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Patrząc przez pryzmat Bad Company 2, nie jest to takie pewne... Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 grudnia 2010 Oni chyba mówili coś technicznych problemach z tym związanych jeśli mówimy o BC2. Tutaj mamy Bioware, które już stworzyło Dragon Age w pełnym PeeLu a jak pisałem tekst polski już dawno jest gotowy, więc i tutaj nie spodziewam się problemu. Obym się nie mylił;] Cytuj
K@t 116 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 (edytowane) dodatkowo ta gra spolonizowana już przecież była, więc co za problem przenieść trochę tekstu z konsoli na konsolę. Luz. No niestety nie luz, bo ME2 nie miał polonizacji kinowej - tylko kijowy dubbing Jeśli na PS3 dojdą napisy PL i możliwość wyboru audio, to będzie idealnie. Pojemność BD powinna akurat pozwolić na takie rozwiązanie. Edytowane 18 grudnia 2010 przez K@t Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Podobno nie ma być PL chyba Mysza dawał linki a w sklepach też nic nie pisze. I dobrze bo nie podoba mi się dubbing ale napisy by się przydały. Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Ultima, gram.pl jak i sklep gry-online.pl - wszystkie pokazują, że gra jest w wersji angielskiej. EA Polska pewnie słusznie uznało, że kto miał zagrać w tą grę to już zagrał i nie opłaca się robić spolszczenia na PS3 bo dużo ludzi tego nie kupi Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 grudnia 2010 no to klops:/ Może wyjdzie patch spolszczający;] Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 (edytowane) Znając polityke zarówno Sony jak i Bioware to pełna, aktorska lokalizacja, tak jak na X'ie będzie na 90%, i ok, bo z jednym, pierwszoplanowym niestety wyjątkiem była na bardzo dobrym poziomie, a taką grę trzeba fabularnie oagrnąć w 100%, nie skipując dialogów, bo 'a za dużo inglisza' edit. Preorderami po angielsku bym się za bardzo w tej kwestii jednak nie sugerował, bo już parę razy okazywało sie że mimo tego na premierę gra jednak wychodziła w PL Edytowane 18 grudnia 2010 przez Wielki K Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi