Skocz do zawartości

Optymalne samochody pod wyścigi w GT5

gigant84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat ten założyłem dlatego, bo wiele osób skarży się na łatwe zwycięstwa w GT5. Główne czynniki to zbyt dobry samochód lub zbyt duży tuning danego auta, którym startujemy w wyścigu. Proponuję aby każdy z was wrzucał tu samochody którymi można naprawdę powalczyć w danym wyścigu. Żeby sie bałagan nie zrobił proponuję system:

Nazwa wyścigu

Marka samochodu

Tuning-ważne by napisać do ilu koni tuningujemy dany samochód, jakie zmiany zostały dokonane.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość RejdenForce
Opublikowano

Nie, Ferrari nadają się tylko do treningu i robienia fotek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  W dniu 26.01.2011 o 20:10, xMAFIA_PLxMICHAL napisał(a):

potrzebuję pomocy jakie autko do wyścigu:

Historic Racing Cup (Lv16) - Cote d' Azur

próbowałem juz róznych i maksymalnie 3 miejsce mam

wystarczy w jeden zakret wejsc źle i odrazu te odkurzacze mnie wyprzedzają

próbowałem ferrari p40 z 67 i nic :/ 20 000 000 mnie kosztowalo

Spróbuj wjechać pod tekstury.

Opublikowano (edytowane)

Do Historic Racing Cup najlepsza jest chyba Toyota 7 Race Car '70. Mozna ja wygrac w B-Spec w "Like The Wind" nie jest latwo :) Ja wygralem Formula GT. Natomiast co do HRC i Toyoty 7 to mozna z latwoscia nią wygrac ten wyscig :) Oczywiście z lekka "nutka" tuningu w postaci 2 i 3 poziomu turbiny, do tego kupilem opony wyscigowe miekkie za 36 kafla :P

Edytowane przez goku-6532
Gość Grzegosz
Opublikowano

Tak jak napisałem wcześniej - Cobra po maksymalnym tuningu spokojnie da radę. Na dwóch pierwszych zakrętach wyprzedzisz wszystkich, a dalej tylko blokujesz, co akurat na Lazurowym Wybrzeżu trudne nie jest.

Opublikowano

Do tych zawodów dopuszczone są tylko formuły Gran Turismo. Możesz poszukać ustawień skrzyni biegów [prędkość maksymalna/akceleracja] pod każdą z tras na tych zawodach i powinno pójść prościej.

Opublikowano
  W dniu 28.01.2011 o 18:29, bountyhunter napisał(a):

Do tych zawodów dopuszczone są tylko formuły Gran Turismo. Możesz poszukać ustawień skrzyni biegów [prędkość maksymalna/akceleracja] pod każdą z tras na tych zawodach i powinno pójść prościej.

jak sie komuś uda znaleźćustawienia do bolidu na te wyscigi F1 niech napisze

Opublikowano
  W dniu 26.01.2011 o 20:10, xMAFIA_PLxMICHAL napisał(a):

potrzebuję pomocy jakie autko do wyścigu:

Historic Racing Cup (Lv16) - Cote d' Azur

próbowałem juz róznych i maksymalnie 3 miejsce mam

wystarczy w jeden zakret wejsc źle i odrazu te odkurzacze mnie wyprzedzają

próbowałem ferrari p40 z 67 i nic :/ 20 000 000 mnie kosztowalo

na pierwszy wyscig spokojnie starczy camaro po modyfikacji wyscigowej. natomiast w drugim wyscigu countach po pelnym tuningu i skrzyni ustawionej tak, aby do pierwszego zakretu podchodzic juz z pozycji lidera i tylko blokowac reszte, co jak juz ktos wczesniej napisal, na lazurowym nie jest wielka sztuka

Gość Grzegosz
Opublikowano
  W dniu 29.01.2011 o 10:22, xMAFIA_PLxMICHAL napisał(a):
  W dniu 28.01.2011 o 18:29, bountyhunter napisał(a):

jak sie komuś uda znaleźćustawienia do bolidu na te wyscigi F1 niech napisze

Jak nie dajesz rady, włącz wychodzenie z poślizgu. Ustawienia znajdziesz np. na GameFaqs i GTPlanet.

• 2 tygodnie później...