Bansai 11 198 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 System walki potrafi sprawdzic frajde jak sie chainuje egzekucje i trzyma licznik, wtedy im wiecej mamy liczniku tym bardziej efektowne finishery otrzymujemy wraz z innymi bonusami [predkosc, obrazenia etc.]. Niestety gra nie wyjasnila tego zbyt dobrze i sporo osob sie odbilo od systemu ogladajac w kolko 2-3 egzekucje co w chooy szybko sie nudzilo. Sam po pierwszej godzinie czy dwoch mialem ochote rzygnac, ale jak ogarnalem co i jak to bylem zaangazowany w gierke i caly czas probowalem wbijac licznik powyzej setki, jednak w singlu zbyt malo okazji do tego bylo, w multi znacznie wieksze pole do popisu nam gierka daje, a wbicie 300+ high combo sprawialo radoche. 1 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Sam się zdziwiłem co jest nie tak bo Marius tańczy między przeciwnikami jak baletnica To nie Hayabusa że koleś biega po ścianach i trzepie nippo na lewo i prawo. fakt, dopiero areny pokazują co tam można wyprawiać Cytuj
Folion 46 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 A wie ktoś z Was z jakiego powodu nie można kupić przepustki sezonowej do Ryse? Jest tylko w pakiecie Legendary - pierwszy raz się z takim czymś spotykam, że podstawki nie mogę rozszerzyć o przepustkę sezonową... Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Miałem ograć Ryse w przerwie Wiedźmina, ale nie mogę się przestawić ze sterowania Geralta na legionistę :). Będzie jednak na później, no i trzeba przyznać, że oprawa graficzna robi naprawdę duże wrażenie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 A wie ktoś z Was z jakiego powodu nie można kupić przepustki sezonowej do Ryse? Jest tylko w pakiecie Legendary - pierwszy raz się z takim czymś spotykam, że podstawki nie mogę rozszerzyć o przepustkę sezonową... Przecież można nawet na promocji jest https://www.microsoft.com/store/p/Ryse:-Son-of-Rome-Season-Pass/BXWZTTKB19B8?cid=majornelson Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Przed spring sale SP do ryse nie był do kupienia oddzielnie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 chyba nadal nie jest jednak, bo odnośnik się coś krzaczy a z poziomu sklepiku jest napisane "tylko w pakiecie" no nie ładnie sie zachowali Cytuj
wrog 640 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Wynika to z tego, że gra (podobnie jak konsola) ukazała się u nas oficjalnie dopiero po roku - od razu jako Legendary Edition z wszystkimi DLC. Do GwG wpadła podstawka i stąd problem. Można jednak bez większych problemów dokupić sobie Season Passa na innym regionie. 1 Cytuj
Folion 46 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Wynika to z tego, że gra (podobnie jak konsola) ukazała się u nas oficjalnie dopiero po roku - od razu jako Legendary Edition z wszystkimi DLC. Do GwG wpadła podstawka i stąd problem. Można jednak bez większych problemów dokupić sobie Season Passa na innym regionie. A Legendary Edition też będzie po angielsku, prawda? Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Opublikowano 12 kwietnia 2017 Tak, gra nigdy nie była tłumaczona na język polski. Cytuj
Gość Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Zagrałem w ten hit z pół godziny, ziewłem, pierłem, rzygłem i zasnełem... Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Gierka nie jest zla, ale system walki potrafi przynudzic. To opoznienie przy zadawaniu ciosow jest moim zdaniem zbyt duze. Gierka na raz. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Opublikowano 14 kwietnia 2017 ZMieniłem telewizor i podczas cutscenek mam czarny ekran i tylko dzwięk. Tylko w tej grze. Gdzie szukać przyczyny ? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 maja 2017 Opublikowano 18 maja 2017 Niesamowity crap. W zasadzie, to mogłaby być gierka freeware na telefon. Biegnij, blokuj, uderz, czasami wystrzel z katapulty. Szkoda, bo uniwersum tej gry jest idealne pod jakiś hack'n'slash typu Spartan Total Warrior, a tak to wyszło mega schematycznie. Dobrze, że z Golda za darmo, bo żal mi by było nawet tych 40-50 zł. Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano 21 listopada 2017 Opublikowano 21 listopada 2017 Nadrabiam zaległości growe i w ostatnich dniach wziąłem się za tę produkcję. Cóż mogę powiedzieć... Gra jest niezła, ale zapomina się o niej po kilku godzinach. Klimat i ogólna sceneria to poezja. Do tego dochodzi piękna grafika, która po 4 latach od premiery nadal zachwyca. Fabuła jest, ale niczym nie zachwyca - typowy motyw zemsty. Esencją gry jest system walki, który nie ukrywam sprawia dużo radości. Zwłaszcza egzekucje, które są soczyste i przede wszystkim brutalne. Co mi się nie podobało? Grę trzeba dawkować, bo przy jednym posiedzeniu po kilkudziesięciu minutach robi się mocno monotonna. Zbyt często powtarzają się również egzekucje, które wyglądają fajnie po raz pierwszy, drugi, trzeci, ale już dziesiąty czy dwudziesty powoduje delikatne ziewanie. Irytuje też wszechobecne QTE. Dobrze, że gra jest krótka, bo gdyby trwała dłużej to większość graczy pewnie by niej nawet nie ukończyło. Odpowiednio dawkowana sprawia radość, zwłaszcza po ciężkim dniu. Jeśli chcecie popatrzeć na ładną grafikę to tym bardziej warto się zainteresować tą produkcją. 1 Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 21 listopada 2017 Opublikowano 21 listopada 2017 Ryse miło wspominam. Graficznie świetnie, rozgrywka niezbyt wymagająca ale jednak w miarę przyjemna no i fajna fabuła. Nie jest to może hit ale na pewno bardziej mnie przykuł do ekranu niż Order 1886. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 skonczylem niedawno ..za 20-30zl? imo warto w ch.uj.. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 5 grudnia 2017 Opublikowano 5 grudnia 2017 Takie gry jak Ryse czy The Order to najlepiej albo ograć za darmo jak to było w przypadku pierwszej produkcji, albo właśnie za te 20-30 zł. Nie spodziewasz się fajerwerków, szczególnie pod względem rozgrywki i dzięki temu bawisz się bardzo dobrze. Ja tak miałem i produkcją Cryteka jak i produkcją Ready at Dawn. Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 27 września 2020 Opublikowano 27 września 2020 Przeglądając katalog God Passa zainteresowałem się w końcu tym tytułem i muszę powiedzieć, że gierkę przeszedłem z wielką przyjemnością. System walki sprawiał mi radochę, klimat starożytnego Rzymu wciągnął na maxa, a graficznie gra jest śliczna, tyle lat na karku a zachwyca mocno . Dla mnie osobiście bardzo mocne 8/10, ponieważ bardzo dobrze się bawiłem, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć osoby, którym nie podeszło, bo gra może znużyć, a i fabuła nie jest najwyższych lotów. Trochę szkoda, że w MP z nikim nie łączy, bo nikt już w to nie gra. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 27 września 2020 Opublikowano 27 września 2020 Taki The Order 1886 tylko że na Xboxie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 września 2020 Opublikowano 27 września 2020 22 minuty temu, Figuś napisał: Taki The Order 1886 tylko że na Xboxie. Sorry ale Ryse jest tak z 5 poziomów niżej niż Order. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 28 września 2020 Opublikowano 28 września 2020 Daj spokój, obie podobny gnój, który gra się chyba tylko dla graficzki. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 28 września 2020 Opublikowano 28 września 2020 tak jak pan bluber pisze, ale ze mialem przyjemnosc skonczyc obydwie pozycje w Ryse gralo mi sie duzo lepiej niz the order Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 28 września 2020 Opublikowano 28 września 2020 Nie dałem rady tego skonczyc, graficzka moze robiła na premiere wrazenie, ale nic wiecej ten tytuł nie oferował. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 28 września 2020 Opublikowano 28 września 2020 Chodzisz i napie.rdalasz w Rzymie. Gra jest imo ok. Chciałbym więcej takich. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi