Opublikowano 16 czerwca 201212 l Free 2 Play na horyzoncie... . Oby jak najszybciej... wtedy sie pobawie TORem do czasu GW2, bo D3 mnie juz znudzilo.
Opublikowano 16 czerwca 201212 l Nie watpie, ze sie znudzi. Ba, jestem tego pewien (juz troche pogralem wczesniej)..., ale F2P bedzie warto poswiecic troche czasu w oczekiwaniu na GW2, D3 mnie zawiodlo pod tym wzgledem (niestety). Pozostaja mi stare dobre gry (SC2 custom games, L4D, BF3... ).
Opublikowano 16 czerwca 201212 l Jeżeli ToR będzie F2P to nie wcześniej niż za kilka miesięcy (koniec roku?). nie ma szans na cos na dniach etc... a GW2 wychodzi... w czerwcu?
Opublikowano 16 czerwca 201212 l Myślę, że gdyby wszystko zależało od EA, to już by było F2P, ale nie sądzę żeby Lucasowi się podobał ten pomysł. Swoją drogą jeśli MMO z jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek na całym świecie nie zdołał przyciągnąć ludzi i ich subskrypcji, to współczuje TES Online.
Opublikowano 16 czerwca 201212 l Narazie bedzie F2P do 15 lvl, ale podobno "przygladaja sie" temu modelowi troche uwazniej. Pazdziernik pewnie ruszy F2P kompletne. W kazdym razie. EA i BioWare
Opublikowano 16 czerwca 201212 l GW2 wyjdzie na jesieni :confused:. Nie dziwi mnie, ze kolejne MMO "zdycha" przy sub based modelu, to jest juz przestazaly model, ktory nie ma prawa bytu (WoW utrzymuje sie z "przyzwyczajenia" - dzis by nie mial szans jakby startowal). F2P bedzie bardzo dobrym krokiem dla TORa, wystarczy popatrzec na RIFTa czy LOTRO - obie gry maja sie duzo lepiej kiedy przeszly na F2P/B2P. Edit: Jednak jedno trzeba przyznac Bioware, nie sa cioly i merguja serwery aby zapewnic dobra rozrywke tym co graja... nie tak jak w WoWie... "i tak zaplaca, niech jecza... zaplaca i zmigruja z dead serwera).
Opublikowano 16 czerwca 201212 l dcu online i startrek tez po przejsciu na f2p sobie radza lepiej Lotro też odżył po przejściu, ale EA i Lucas aż tak szybko nie skapitulują raczej.
Opublikowano 17 czerwca 201212 l W koncu, beta bardzo mi podpasowala, ale placic abonamentu za zadna gre nie mam zamiaru. Gdyby f2p stalo sie faktem to nie wiem czy nie zrezygnowalbym z gw2... chociaz na jakis czas
Opublikowano 17 czerwca 201212 l W końcu ktoś w tych firmach zauważył, że za sam znaczek Bioware i SW ludzie nie zaczną rzucać kasą na prawo i lewo. Jak wejdzie F2P to może i ściągnę gierke ale z tego co widziałem po gameplay'ach to szału nie ma. Barany w Bio zamiast zrobić KoToR3 to zajmowali się kolejnym nudnym mmo.
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Problem w tym, ze oni chcieli zrobic własnie Kotor'a - nie MMO... no i wyszło jak wyszło.
Opublikowano 17 czerwca 201212 l wow tez to zastosowal. nie nazywaja tego trialem bo nie jest ograniczone czasowo dlatego mozna na necie zobaczyc jak blizz reklamuje ze wow jest f2p.
Opublikowano 18 czerwca 201212 l Bardzo ciekawa dyskusja, ale ja od siebie napiszę tylko, że poczekam 2 lata i pogram za darmo Prędzej czy później SWTOR przejdzie na model mikropłatności i wtedy po niego sięgnę, o ile będę miał czas (przecież będę musiał grać w D3). Jestem jasnowidzem, tylko myślałem że pożyją dłużej Dawać F2P!
Opublikowano 18 czerwca 201212 l tez mysleli ze pozyja dluzej. jesli beda dalej sciagac z wowa to zrobia expand mists of jar jar binks gdzie wreszcie bedzie mozna grac jar jar sithem to napewno zmieni im sie w subach cos. z mojego punktu widzenia to zawsze byl f2p bo nic za niego nie zaplacilem tylko wykorzystalem swoje 30 dni i dalem w dluga
Opublikowano 8 lipca 201212 l Dostałem 7dniowego triala, no i zacząłem ściągać instalator, jak na razie ściągnęło się jakieś 15GB i pasek postępu jest dopiero w okolicy 20%, ile to waży?
Opublikowano 8 lipca 201212 l eeeeeeeeee...... niemożliwe by 15 gb stanowiło jeno 20% Coś się musiało pochrzanić.