misika 8 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Witam Jako że wziąłem na siebie za dużo projektów a już nie posiadam pomysłu na żadne dodatkowe książki, potrzebuje literatury dot. programowanie takich języków jak: -Sql, MySql -Php -C#, C++ -Python Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rodzaju linki, ew. chyba że ktoś się znajdzie kto jest z Wrocławia i udostępni mi swoją literaturę. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Ja chyba będę miał coś z Sql. Poszukam i jak znajde dam znać. Pozdrawiam Cytuj
marjano 161 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Najpierw sie ucz, a pozniej zabieraj sie za zlecenia. Ico to za projekt w ktorym wymaganie sa 3 odrebne jezyki? Cytuj
misika 8 Opublikowano 10 stycznia 2011 Autor Opublikowano 10 stycznia 2011 Php + Mysql - 1 projekt. C# c++ - 2 projekt do szkoły. Python - 3 projekt. Wiesz raczej chodzi żebym dostał świeżego kopa, bo wszystko co przeczytałem o kant d*** rozbić. No nie licząc symfonii która była spoko. Muszę jakoś dorabiać, a to są małe projekty i większość tego wykorzystuje żeby dalej się edukować. Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 do C sharp mam 2 fajne książki (po angielsku) - jedna z Headfirst'a - praktyczna i bardziej nastawiona na API, druga też od Oreilly, ale raczej takie kompendium. napisz mejla jak chcesz. Cytuj
misika 8 Opublikowano 12 stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 stycznia 2011 Python tu chyba największe śmieci mam jeśli chodzi o internet, jakieś zaufane dobre źródło ktoś ma może? Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 Zajmuje się kodowaniem od ponad 5lat.Wszystko się zaczęło w momencie gdy zakupiłem nędzny dziurawy skrypt którego na siłe sam próbowałem naprawić.Jestem samoukiem i z każdym dniem poszerzam swoją wiedzę bez zasięgania w literaturę.Pamiętaj że google to Twój najlepszy przyjaciel a dzięki niemu znajdziesz mnóstwo pomocnych przydatnych stron tutorialami. Cytuj
misika 8 Opublikowano 13 stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 stycznia 2011 No ok, ale nie lepiej wziąć wykorzystać sprawdzoną wiedzę niż nędzny tutorial ? Cytuj
Jazdaone 3 Opublikowano 29 stycznia 2011 Opublikowano 29 stycznia 2011 (edytowane) Jestem programista - z tego sie utrzymuje i moge smialo powiedziec jedna rzecz. Podchodzac do nauki w ten sposob ze chcesz na raz sie uczyc 3 calkowicie roznych jezykow programowania daleko nie zajdziesz. W koncu albo sie zniechecisz do wszystkiego albo zostaniesz osoba ktora zna wszystko po lebkach, czyli kolejna miernota. Takie podejscie nie wrozy nic dobrego. Lepiej sie skupic na jednym temacie. Nauka jezyka takiego jak np C++ na poziomie zaawansowanym to kilka lat nauki + kilka lat pracy przy duzych komercyjnych projektach. I to powie ci kazdy programista ktory zna sie naprawde na swojej pracy. Ile to ja spotkalem w pracy ludzi ktorzy byli za(pipi)isci we wszystkim i wszystko robili a potem jak dochodzilo do pracy to oni na googla i szukali gotowcow. Niestety jest to bardzo typowe podejscie, ktore na szczescie bardzo szybko obraca sie przeciwko takiej osobie. Edytowane 29 stycznia 2011 przez Jazdaone Cytuj
misika 8 Opublikowano 3 lutego 2011 Autor Opublikowano 3 lutego 2011 Już się obróciło więc postanowiłem się skupić na c++ ... W dalszym ciągu szukam jakiejś dobrej sprawdzonej literatury dot. c++ Cytuj
hay 17 Opublikowano 3 lutego 2011 Opublikowano 3 lutego 2011 http://stackoverflow.com/questions/194812/list-of-freely-available-programming-books Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 4 lutego 2011 Opublikowano 4 lutego 2011 (edytowane) Do nauki C++ to zdecydowanie SYMFONIA C++ od Jerzego Grębosza Tylko szukaj najnowszego wydania, w dwóch tomach. Edytowane 4 lutego 2011 przez Szejdj Cytuj
misika 8 Opublikowano 4 lutego 2011 Autor Opublikowano 4 lutego 2011 własnie z tym jest problem jesli chodzi o nowe wydania ;/ bo zakup książki to jakaś paranoja patrzyłem symfonie w jakiejś księgarni to chcieli chyba 65zł -.- 2 tomy 130zł LOL Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 4 lutego 2011 Opublikowano 4 lutego 2011 (edytowane) Symfonia C++ SYMFONIA C++ To jest cena za dwa tomy Edytowane 4 lutego 2011 przez Szejdj Cytuj
misika 8 Opublikowano 4 lutego 2011 Autor Opublikowano 4 lutego 2011 Allegro rządzi wiem XD, ale mam problem z zamawianiem czegokolwiek ponieważ ciągle się przeprowadzam ;/ Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 Kombinujesz jak diabli wiesz? najpierw chcesz uczyć się 3 języków programowania bo myślałeś że to będzie po 5 minut na jeden, pomijając to że bez doświadczenia daleko nie zajedziesz a teraz skąpisz na książki. Daleko nie zajedziesz w ten sposób jeśli nie chcesz inwestować w edukację to się zapisz do biblioteki publicznej/szkolnej/uczelnianej i jeśli nie mają symfonii to złóż na nią zapotrzebowanie, biblioteki w dzisiejszych czasach szybko uzupełniają swoje zbiory Cytuj
misika 8 Opublikowano 15 lutego 2011 Autor Opublikowano 15 lutego 2011 Kupiłem sobie symfonię :potter: Lepsza od większości co patrzyłem. Cytuj
misika 8 Opublikowano 19 maja 2011 Autor Opublikowano 19 maja 2011 YO! Wiem że post pod postem itd. Ale ktoś mi poleci coś na wzór symfonii z visual c++ ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi