Yacek 852 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 No, już po nowym odcinku - bardzo fajnie i teraz tylko czekam aż ogórczak rozpisze się nad symboliką zdjęcia przez Drapera marynarki podczas przemowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 5 x 11. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Nie wierze w to co sie dzieje. Nie. Peggy ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 lane... Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Juz po finale. Swoja droga koncowka odcinka skojarzyla mi sie z pierwszym odcinkiem (badz ktoryms z pierwszych, nie jestem pewien) serialu. Don siedzacy w barze (ktory na dodatek wyglada blizniaczo podobnie do tego ze sceny z pierwszego sezonu), odpalajacy fajke, zamawiajacy old fashioned, na ktorego poluja kobiety - wszystko po staremu, juz troche czasu minelo odkad w serialu byla taka scena. Oprocz tego te dwuznaczne spojrzenie rzucone na koniec - o ile wydaje mi sie ze nie zaakceptowal ich propozycji, to na pewno przynajmniej przeszlo mu to przez mysl. Dodatkowo uradowana Megan na planie filmowym - identycznie jak niegdys Betty na sesji zdjeciowej. Nie wykluczone, ze historia sie powtorzy i ich zwiazek rowniez diabli wezma - chociaz trzeba przyznac, ale w S5 mieli sporo kryzysow i zawsze jakos z tego wychodzili, wiec moze jeszcze przez nastepny sezon sie utrzymaja a dalej to nie mam pojecia jak bedzie. Ciekawe czy w kolejnym sezonie bedzie jakos rozwijany watek Peggy czy tez celowo przeniesli ja do innej agencji aby jej postac ograniczyc do goscinnych wystepow (prawdopodobnie to drugie, chociach kto wie - w koncu to jedna z glownych postaci ktora byla budowana juz od S1). No i ten Pete - z kolesiem coraz gorzej, ciekawe czy tez kiedys nie zdecyduje sie skonczyc ze soba pod wplywem narastajacego napiecia oraz jakiegos dodatkowego impulsu. Ogolnie S5 trzymal poziom - optymizmem napawa fakt, ze przed nami jeszcze dwa kolejne. Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Yabollek007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 <Niemen>Mam tak samo jak Ty...<nutki> Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 No i teraz dłuugie czekanie na kolejny odcinek. Ale mieć do obejrzenia pięć sezonów - to było to. Serial odkryłem przypadkiem, po przeczytaniu newsa o użyciu piosenki Beatlesów, kiedy zaintrygował mnie ogólny opis - lata 60' USA (uwielbiam jako tło filmów czy książek) i wysokie oceny. Żaden odcinek mnie nie zawiódł. W niektórych działo się mniej, w innych więcej, jednak każdy oglądałem z zainteresowaniem. Były momenty śmieszne, dramatyczne, pobudzające do refleksji, ale nigdy nie przesadzony patos. Tak samo podoba mi się wyważanie postaci - choć maja wyraziste charaktery, to nie da się ich jednoznacznie zaszufladkować, to nie są bohaterowie czarni i biali. Przy tym fajnie, że twórcy na przemian skupiają się to na jednych, to na drugich (choć wybija sie oczywiście Don). No i ciekawie pokazane są tamte realia, nawet jeśli nieco w sentymentalny sposób i, nie ma co ukrywać, z punktu widzenia uprzywilejowanej grupy społecznej. Smrodu papierosów też się nie poczuje, stylowy dymek, a owszem, zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Zacząłem oglądać. Kurde no, zayebista rzecz, wsiąkłem już praktycznie podczas pilota. Napiszcie tylko, że dalsze sezony będą jeszcze lepsze (za mną dopiero 5 epów) to będę oglądał jak popyerdolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 dalsze sezony będą jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 dobrze (pipi)a Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Koncze wlasnie drugi sezon. Serial jest na swoj sposob genialny. Uwielbiam w nim te nietypowe dialogi albo krotkie scenki z zycia naszych bohaterow, ktore wydawaloby sie ze nie sluza niczemu, ale jednak sukcesywnie buduja obraz ich osobowosci. Bardzo podoba mi sie transformacja jaka przeszla Peggy Olson. Przyznam te ze przywiazanie do szczegolow jest masakryczne, czasem robie freeze frame i poprostu sie przygladam wystrojowi wnetrz. Total szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Niemal jednym haustem wciągnąłem 4 sezony i musze powiedzieć, że pod względem jakości prezentuje się to mniej więcej tak : 1. 1 sezon 2. 3 sezon 3. 4 sezon 4. 2 sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Kończę 3 sezon i właśnie oglądam odcinek gdzie wszyscy po kolei dowiadują się o zamachu na Kennedy'ego . Mam takie pytanko - czy Salvatore Romano jeszcze wróci do serialu? Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Kończę 3 sezon i właśnie oglądam odcinek gdzie wszyscy po kolei dowiadują się o zamachu na Kennedy'ego . Mam takie pytanko - czy Salvatore Romano jeszcze wróci do serialu? nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zacząłem 4ty sezon i ciągle jest perfekcyjnie. New start and new problems. Ale jeszcze wracając do sezonu nr 3 to totalnie rozwaliła mnie akcja z traktorem kosiarką XD Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 spoko ten serial nie ma slabych momentow , sa tylko dobre i lepsze. jeszcze pare razy do konca s05 sie ze.srasz z wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza
noxious33 71 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Siódmy epizod czwartego sezonu jest chyba najlepszy z całego serialu (czyli wychodziłoby na to, że to najlepszy epizod w historii seriali). Cały czas mam go na dysku i raz na jakiś czas sobie oglądam. Mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Chodzi o słynny odcinek 'The suitcase', nad którym się chyba wszyscy spuścili? Ja obecnie jestem po 4x04, więc już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 No to muszę pocisnąć pierwszy sezon do końca jak tak dobrze dalej jest, Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Blankenshipowa na temat walki Muhammada Ali i Listena - If I wanted to see two Negroes fight, I'd throw a dollar bill out my window. XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dotarłem do połowy sezonu piątego bo oglądam jak popyerdolony. Jest przegigancko, ale konkretniej napiszę jutro w dzień. Ogólnie serial się odrobinę 'zdynamizował' w porównaniu z pierwszymi 2ma sezonami, które były dość statyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
noxious33 71 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ten serial jest tak dobry, że nawet dzieci w nim nie wkurzają. Wystarczy porównać Kiernan Shipke z Carlem z WD albo z dzieciakami Dextera. Inny poziom, Sally w późniejszych sezonach w zasadzie jest pełnoprawną bohaterką, a nie tylko dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Właśnie skończyłem. Nie wiem co powiedzieć, 15/10 i serial wskoczył do top seriali mego życia, ale jeszcze nie wiem, na którą pozycję. Parę spostrzeżeń - obok BB najbardziej kompleksowe postaci jakie miałem dane podziwiać, obcujemy z nimi jak ze znajomymi a nie ludkami ze srebrnego ekranu. Don Draper tym razem dał radę i nie zdradził Megan ani raz, ale poniekąd wiedziałem, że tak może być po tym jak mu Campbell wyjechał, że 'do tej samej wody się 2 razy nie wchodzi' a on mu odparł 'gdybym wlazł do TEJ wody za pierwszym razem to bym jej nie zmącił'. Ostatnia scena finału jednak każe przypuszczać, że Megan nie może czuć się absolutnie bezpieczna Śmierć Lane'a - wielki smutek i szkoda tak genialnej postaci, Donek ma już 2 ludzi na swoim sumieniu. 'Odcinek z LSD' wspaniały, bardzo subtelnie przedstawione odloty. Najlepsze teksty w serialu ma Roger Sterling, było tego tyle, że nie chce mi się nawet cytować. Betty z wiadomych powodów musi w jakiejś formie być, ale ta postać nie ma zbytnio już nic do zaoferowania, więc w 6ym sezonie może być nawet w 2óch odcinkach. Szkoda mi było też Pete'a i tej szmuli Beth po elektrowstrząsach, taka tragedia. Chyba umrę do premiery następnej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 5 sezon chyba najbardziej mi się podobał. Chyba nawet na BB tak nie czekam jak na kolejnych Mad Menów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi