Sobies 173 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 (edytowane) Lepiej się pomęczyć, ale zrobić purple jednostki łuczniów (ahh te nazwy - nie pamiętam) Oni mają przegięty dmg ponad 30-50. Naprawdę wyróżniają się w walce. Na front tapetony tankujące (z boostem do hp) i możesz grać Ja wczoraj grę ukończyłem. Nie zrobiłem uber armii takich jakimi koledzy tu się chwalili. 3xpurple łucznicy z piercing bow +3x yellow, 2x purple włócznie +4x yellow i 3 tanki 2 purple i 1 zwykły tapeton do noszenia itemów. Poszło niesamowicie łatwo. Edytowane 19 marca 2009 przez Sobies Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 (edytowane) Ja armię tworzę jak idzie jeżeli chodzi o specjalne jednostki, bo za nic nie mogę zapamiętać jak się tworzyło danego patapona. Najdroższy kosztował mnie 760 ka-ching'ów i jest to ten ludek z rogami z kółkiem na brzuchu(? ) Generalnie męczę się z tą misją gdzie po raz pierwszy zmieniamy stronę wiatru i...lipa, wciąż mnie rozwalają te wielkie mendy zanim dobiorę się do wiatraka Edytowane 19 marca 2009 przez famas_kg Cytuj
winner 183 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 btw. w 2 części jest to zrobione na szczęście z sensem - według mnie genialnie, ponieważ teraz jest przejrzyście i wszystko widać jak na dłoni, w 1 to była trochę mała loteria z tworzeniem tych armii Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 btw. w 2 części jest to zrobione na szczęście z sensem - według mnie genialnie, ponieważ teraz jest przejrzyście i wszystko widać jak na dłoni, w 1 to była trochę mała loteria z tworzeniem tych armii No to uratowali nas w końcu Ja mimo wszystko nie mogę przejść tych wiatraków za to akcja była z trzecim bossem, chciałem nabić 3level, ide śmiało bez obrony żadnej jaki był finał? Jednym pataponem walczyłem do końca 5 min, nie licząc czasu, jak po kolei rozwalane były moje jednostki rzucające oczywiście, ale w końcowej fazie, podaczas ziania ogniem dałem dyla (o[]o[]) i to mnie uratowało, bo okazało się, że zostało mi ostatni cios do zadania Ps. gdzie mogę zdobić jeszcze jakąś broń, bo jej mi brakuje na to wychodzi? Została mi tylko ta forteca z wiatrakami, a tak to same misje z bossami oraz polowanie. Pewnie nie będzie możliwości dorwania lepszego oręża ale jednak zaryzykuje i zapytam. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 Kowal i misję więcej opcji chyba nie było. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 Kowal i misję więcej opcji chyba nie było. A jak kowala można zdobyć? Mam tylko jeżeli chodzi o minigry drzewo, roślinkę, skałę i kucharza. Pytanko, do czego może się przydać Sloppy alloy i awesome alloy? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 Chyba był w polowaniu "search for a Lucky star" jak była ładna pogoda to z gwiazdki wypadała czapka kowala i masę kasy. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 Opcje, które mam, to: Hunting on Patata Plain Fleeting Guardian Dodonga Dauntless Majidonga Creatures of the Sand Desert King Zaknel Desert Paradise Great Dokaknel World of Ooze Battle Bachikoi Fort Nigdzie nie było wzmianki w małych legendach opisujących levele o gwieździe szczęścia niestety. Możliwe, że ten poziom przeoczyłem i go już nie mam do wyboru? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 To jeszcze go nie masz, on nie znika bo to polowanie. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 No i właśnie w tym rzecz, że nie mogę przejść tej fortecy, bez dobrego oręża. Gry nie będę zaczynał od początku, bo to się mija z celem. Jakieś rady może odnośnie Battle Bachikoi Fort? Wiatr przywołuję od razu jak stoję przy tych zamkach, do zniszczenia, ale mimo wszystko te wielkie stwory spychają mnie na początek planszy i nie mam nawet jak zniszczyć 2 płotu przed wiatrakiem, a co dopiero sam wiatrak <_< Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 (edytowane) Wcale nie trzeba specjalnych rzeczy do przejścia tej misji, wystarczy używać CZAKA CZAKA PATA PON i wiatru używaj od samego początku misji a jak te duże cię atakują to się broń, jak zabijesz to dopóki nie przyjdzie następny atakuj wiatrak i tak do końca misji. to jest zestaw którym przeszedłem tą misję. A tu masz sejwa zaraz po tej misji. http://rapidshare.com/files/211751921/UCES00995_DATA04.rar Edytowane 21 marca 2009 przez Krzys PL Cytuj
VViking 0 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 strzałka, właśnie kupiłem Patapon i jestem po niecałej 1h grania. Mógłby mi ktoś dać mała wskazówkę, bo zaciąłem się na pierwszym Boss' ie (w tej misji gdzie dostajemy zielony totem z melodią defensywną). Mam 4 gostków z mieczami, 3 standardowych z dzidami i jednego łucznika. Cały czas walę w gościa melodią defensywną ale zawsze mnie wykańcza. Stosuje jakiś taki ruch po którym chyba zżera mi jednego ludzika i zostaje po nim tylko hełm. Jak się przed tym bronić, albo lepiej jak go przejść? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 Kombinuj Potwór przed każdym atakiem przygotowuje się, dopóki smok będzie w "standardowej" pozycji to atakujesz go jak się szykuję to bronisz się, po ataku ty go atakujesz i tak dopóki go nie zabijesz. Nie podchodź też za blisko potwora bo będzie Ci jadł patapony i najważniejsze trzymaj Fever. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 21 marca 2009 Opublikowano 21 marca 2009 No właśnie o to chodzi, że nie mogę zaatakować wiatraka, bo zanim zabiję jednego wielkiego skurczybyka, to już pojawiają się nowi, czasem jeden, a czasem dwóch Cytuj
bor 2 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Zacialem sie na poczatku ... w pewnym momencie mam patapony atakujace "rzucaniem", nie mam takich co walcza z toparkami, a rywale tylko sa tacy, ci rzucajacy nie daja rady ich pokonac. W jaki sposob mozna sprawic aby nowe patapony powstaly ? Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 (edytowane) Dzięki Krzys ale poradziłem sobie sam jakoś, z tym, że pojawił się problem następny ;/ tam gdzie mam search vor a lucky star pada non stop deszcz, raz udało mi się zrobić, żeby nie padał i co dostałem? Czarną gwiazdkę, a nie kowala Pokonałem tego robota co przed ty szukaniem szczęśliwej gwiazdy był i nadal deszcz pada, zabrałem się za misję walki z czerwonymi pataponami i wygrałem ją, deszcz nadal tam pada i tak co zrobić żeby w końcu nie padał? Ps. jak robiłeś zdjęcia z gry? Ok już załatwione, poprostu na silę robiłem tą misję, aż za którymś razem przestał padać deszczyk Edytowane 22 marca 2009 przez famas_kg Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Do zdjęć jest specjalny plugin. Co i jak masz w poradnikach Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Do zdjęć jest specjalny plugin. Co i jak masz w poradnikach to, że plugin jest, ale chciałem się dowiedzieć konkretnie. Poza tym bez irshell'a patapony mi nie hulają, zarówno I jak i II. Wyskakuje błąd bloków pamięci, przez irshell elegancko śmigają w normal mode nie wiem dlaczego tak jest, próbowałem różnych ustawień w vsh menu Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 LoL? Patapony bez IRshella Ci nie hulają? Format flash1 i resorte, a potem format MC. w RM ustawienia na M33 driver, a w XMB pod selectem M33 No-UMD Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 LoL? Patapony bez IRshella Ci nie hulają? Format flash1 i resorte, a potem format MC. w RM ustawienia na M33 driver, a w XMB pod selectem M33 No-UMD Napisałem przecież, że w VSH menu wszystkiego próbowałęm, pozostał tylko do zrobienia format i nic więcej. W recovery też jest ustawione dobrze, dlatego sam się zdziwiłem, taki ciemny to nie jestem A odnośnie tego pluginu, o którym była mowa, to poprostu on wiesza mi PSP, dlatego się pytałem bo może korzysta z czego innego niż akurat z tego. Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Nie robiłeś formatu karty? To na co Ty czekasz o_O ... problemy z funkcjonowaniem konsoli spowodowane są w 90% przez bałagan na karcie pamięci. PS: Tak w ogóle to nie zrobiłeś nic co mogłoby polepszyć stan konsoli, więc się nie dziw - ustawianie opcji nie wiele pomaga przy syfie w pamięci :F Cytuj
winner 183 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Nie mylisz się przy wbijaniu Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 kurde zacielem sie na tej misji z wiatrakiem, mam ten miracle, ale to malo daje, caly czas wypadaja z wiatraka te duze ziomki z palami i nie daje rady sie przebic, ma ktos moze jakis sposob na to? Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 kurde zacielem sie na tej misji z wiatrakiem, mam ten miracle, ale to malo daje, caly czas wypadaja z wiatraka te duze ziomki z palami i nie daje rady sie przebic, ma ktos moze jakis sposob na to? Jeszcze sie z tym męczę, ale zauwazyłem że skład druzyny typu patapony na konikach+patapony z mieczami/toporami+patapony z dzidami daje niezle efekty, poki co ide na polowania bo musze sobie jeszcze jednego patapona na koniu urodzic ._ . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi