gieroy22 41 Opublikowano 11 stycznia 2011 Opublikowano 11 stycznia 2011 Panowie otóż kupiłem sobie konsolkę, ale po podłączeniu jej przez kabel S-video do plazmy 42' Panasonic'a obraz jest bardzo rozmyty, czcionka praktycznie mało widoczna że aż ciężko się gra Wiem że to jest już leciwa konsolka ale obraz nie powinien tak wyglądać, dla przykładu obraz w PSX którego też dzisiaj kupiłem podłączony przez kabel RGB prezentuje się wyśmienicie jak na szaraka i wszystko jest wyraziste i ostre. N64 podłączałem też z przejściówką na RGB ale dalej to samo Czy obraz powinien tak wyglądać na plazmie czy może to wina kabla ? Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 11 stycznia 2011 Opublikowano 11 stycznia 2011 (edytowane) Czy obraz powinien tak wyglądać na plazmie czy może to wina kabla ? Kazdy obraz z konsol poprzedniej generacji podlaczony do nowego TV wyglada jak kupa, a juz obraz z N64 w szczegolnosci . Przykro mi, ale nic z tym nie zrobisz. Edytowane 12 stycznia 2011 przez Meanthord Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 @up No nie wiem, zobacz jak prezentuje się MK na 46 calach: http://www.youtube.com/watch?v=cDhr1WjxMCw A autor napisał, że w ogóle nic nie widać... Obraz oczywiście nie będzie wyśmienity ze względu, że konsole są już od lat na rynku i były tworzone w zupełnie innym kierunku niż te teraz, to fakt. Swego czasu tak samo było z PSX'em- w zależności od kabla jakość można było poprawić. Tak czy siak: Composite: RGB www.youtube.com/watch?v=SWYfii_AHQ8&feature=related Ewentualnie możesz zobaczyć czy będzie jakaś różnica podłączając przez DVD, tak jak tutaj: www.youtube.com/watch?v=7vlfYpWmPQI&feature=related PS. Przejściówki nie zmieniają jakości. Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 12 stycznia 2011 Opublikowano 12 stycznia 2011 (edytowane) Problem z N64 jest taki że ta konsola ( w przeciwieństwie do np. PSXa) NIE WYSYŁA sygnału RGB ani S-vhs ! Najlepszym wyjściem jest przerobienie konsoli aby wysyłała sygnał S-vhs (było to opisane jakieś 10 lat temu w Neo Plus) i / lub też dokupić ( np. ja kupiłem taki na ebay) kabel S-video ; z samego kabla (bez przeróbki N64) poprawa jest mała ale że kabel tani to i tak warto go kupić . Najlepi oczywiście zrobić przeróbkę i podłączyć S-Video . PATRZ KABLE : http://cgi.ebay.co.uk/NEW-S-VIDEO-AV-CABLE-GAMECUBE-GAME-CUBE-N64-SNES-/110635107486?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19c25dc49e http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=s-video+n64&_sacat=0&_odkw=s-vhs+n64&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 Poza tym sygnały (np. z PSXa czy N64) 480i/576i (szczególnie wysyłane przez composite) wyglądają na PDP/LCD MARNIE ! Edytowane 12 stycznia 2011 przez Paweł Dziuba Cytuj
gieroy22 41 Opublikowano 13 stycznia 2011 Autor Opublikowano 13 stycznia 2011 Póki co zamówiłem kabelek pod RGB, zobaczymy czy coś pomoże, jak nie to będę działać dalej. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 Kolejnym wyjściem jest upscaler sprzętowy, jednak trzeba się wtedy liczyć z wydatkiem rzędu 300 USD. Lepiej już kupić telewizorek CRT do starszych konsol, niestety. Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 13 stycznia 2011 Opublikowano 13 stycznia 2011 Upscaler sprzętowy też niewiele pomoże jeśli jest dostarczany słaby sygnał - w n64 jest to 576i przesyłane najgorszym możliwym kablem czyli CZINCZEM = sygnał composite . Bezapelacyjnie trzeba grać na CRTku na PSX czy N64 ! Cytuj
gieroy22 41 Opublikowano 15 stycznia 2011 Autor Opublikowano 15 stycznia 2011 Po podłączeniu przez kabel Scart dalej to samo... Oczy bolą od takiego obrazu, pozostaje nic innego jak chyba grac na zwykłym tv... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi