Gość Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 No ok, można uznać, że oceny rzędu 8 i wzwyż to różnej wielkości korony. Motyw jest taki, że z samej recenzji wynika z czym mamy do czynienia, ale widocznie lud musi mieć bite 9+ i statsy na metacritic Cytuj
Gość Orson Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 o właśnie właśnie właśnie, że NIE ZAWSZE wynika z recenzji jaką note ma na myśli autor. Posprawdzaj sobie na rożnych serwisach czy chocby w PE- w komenatarzach o aktualnym numerze koles jakiś pisze, że kilu w recnzji całkiem cos innego prawi niż wynika to z oceny gdyby miało byc tak jak chcesz musiałbyś założyc, ze każdy recenzent 1 włada b.dobrze słowem pisanym 2 a co ważniejsze - charakteryzuje się wzorową dyscyplina myślowa, którą potrafi celnie przelewać na papier oba te punkty mają zastosowanie nw wyspie zwanej Utopia ps nie pytaj czy wstrzykuję zioło bo ja cię będę pytał czy wstrzykujesz sobie tlen Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Nie załapałeś żartu Ja wstrzykuje sobie tytoń. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 złapałem, ty nie złapałeś ..albo nie wiem sam już Cytuj
django 549 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 No nie wiem, jestem po 3 Chapterze, właśnie skończyłem Ghosts i Anomaly, nie powiem ładnie mi to zagrało na psychice, ciary na plerach i fajne uczucie niepewności. Ale jak pisałem - całe metro napakowane atrakcjami jak Skyrim i samotne podróże po nim, albo co-op, więcej spluw, masa zadań itd. To byłoby naprawdę coś. I tak powinno byc. Jak przeczytasz ksiazke to tym bardziej sie umocnisz w tym przekonaniu. "RPGowe" Metro + skradanie + wolnosc = prawie stalker. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Sęk w tym, że Last Light nie idzie w tym kierunku, ale i tak czekam. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Setting nie ten, a i sama mechanika kulawa. DI jest spoko, tak na 7+. o , jakże doskonały przykład czym jest dziś ocena 7 i dlaczego NIE MA NIC wspólnego z tym, czym przeróżne oceniaczki deklarują, że jest DI to gra akcji. Tu nie ma porywającej fabuły, jakiegoś strategicznego /ekonomicznego systemu- tu liczy się akcja, MECHANIKA no a Psyko stwierdza; mechanika jest kulawa. No to ocenię na 7+ Nieeee, skala 1-10 to jakieś szaleństwo jest jednak, jak ja się nie mogę nadziwić czemu PE od niej jeszcze nie odchodzi. gra średnia lub mniej lub bardziej słaba (no bo skoro mechanika skopana w grę akcji to...) to daje się siódemki.. _________ abstrach.jac (ze tez te słowo trzeba kropkować...) od jakosci DI, nie grałem jeszcze , komentuję tylko samo zjawisko No ale np. moim zdaniem mechanika DI nie jest s(pipi)a i dam jej też z 7+ i co teraz też zjawisko zawyżania oceny? Cytuj
django 549 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Sęk w tym, że Last Light nie idzie w tym kierunku, ale i tak czekam. Juz tam THQ sie postara zeby Metro dzielnie walczylo z COD Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 (edytowane) E tam, wygląda bardzo spoko. Wreszcie będą egzekucje stealth. http://www.youtube.com/watch?v=iCVREJyyZWA Premiera 2013? Edytowane 8 lutego 2012 przez Gość Cytuj
django 549 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Ta, a pozniej napieprzanie z miniguna w nazioli jak na pierwszym gejmpleju. Dziekuje, postoje. Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 No słuchaj, jest banda z Reichu masz kosiarkę, to raczej jasne, że z niej skorzystasz. Mnie się gameplaye z Last Light podobają. Ale kur.wa, 2013? Cytuj
django 549 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 No ten pierwszy z tym minigunem mnie przerazil wlasnie, kompletnie bez sensu akcja. Nie za takie Metro walczylem. Pozniejsze byly spoko, dlatego teraz troche rozdarty jestem i boje sie, ze wlasnie bede tak grac pod publiczke jakimis rozpierduchami. Cytuj
Daddy 4 250 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) o lol, 2013 dla metro... ;/ Edytowane 9 lutego 2012 przez Daddy Cytuj
Gość Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) Ogólnie te Metro 2033 wydaje się być w chu.j krótkie - jestem w 4 chapterze, a jest ich ponoć 7. Ja dopiero się rozgrzewam, a tu już koniec za chwilę? Klimat i ogólny rys fabularny bardzo spoko, ale większość postaci to jakieś nijakie marionetki. Miasta puste, nie ma z kim pogadać, ale... Wchodzę do tunelu, bije licznik Geigera, art design ryje mi mózg, przeładowuje shotguna, wpycham brudne pociski do kałacha i odjazd Edytowane 9 lutego 2012 przez Gość Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Koniecznie książkę obczaj, tam to jest dopiero klimat... Nie wiem jak jest w odwrotnej kolejności, ale ja najpierw przeczytałem książkę, a później przeszedłem grę i widzę zmarnowany potencjał. Tak jak pisaliście - widzę to bardziej jako podziemnego sandboxa, jakieś elementy RPG, swoboda... książka jest bardzo obfita w treść, od wielu postaci spotkanych po drodze Artem słyszy jakieś opowieści o innych stacjach, legendy itp., aż się prosi żeby to samodzielnie sprawdzić Mam nadzieję, że jakieś tam jednak kroki w kierunku sandboxowego modelu rozgrywki zostaną przy okazji Last Light poczynione, poza tym cieszy mnie, że głównym bohaterem jest Artem, który jest kozacką postacią - w Metrze 2034 mamy już innego bohatera i to z początku było dla mnie wadą Szkoda, że dopiero 2013, ale i tak trzymam kciuki Pokazane dotąd fragmenty gameplayu nastawiły mnie zdecydowanie pozytywnie Przy okazji, polecam wszystkim 'Pitera' Szymuna Wroczka - pierwsza książka z Uniwersum Metro 2033 wydana w Polsce, i jak narazie jedyna. Warto obczaić, rzecz się dzieje w metrze w Sankt Petersburgu, mamy kilka świetnych postaci i kozackie akcje w stylu pierwszego Metra, czyli stacje zamieszkane przez jakichś poje.bów, tajemnice, legendy itp. W moim rankingu Piter plasuje się na drugim miejscu, po 2033 i przed 2034. Cytuj
Gość Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 Idę do Library, a mam dosłownie zero filtrów do maski i ginę. Rozumiem, że tylko wczytanie czegoś wcześniej i zakup stuffu wchodzi w grę? Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 (edytowane) To chyba na trzecim. Metro 2033 > Piter > Metro 2034 Edytowane 13 lutego 2012 przez wiki1993 Cytuj
django 549 Opublikowano 14 lutego 2012 Opublikowano 14 lutego 2012 No to rozumiem. Pitera jeszcze nie czytalem, ale w sumie dales mi troche nadzieji. 34 zle nie bylo, ale to juz nie bylo "to". Moze jestem prostym zjadaczem hamburgera, ale w przypadku Metra wole akcje a'la 33 niz smutne pierdzenio-filozofowanie starego dziadka z sequela. Cytuj
MaZZeo 14 288 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Śmieszna gierka te MW3 akimbo, mortar i kamperfest to trzy słowa które opisują te grę. Na PC na dodatek brak (chyba?) dedyków a w co drugim meczu przynajmniej 1 hacker. Oczywiście IW nic z tym nie robi (ich forum pełne jest tematów o tym), hajs pobrany od miliona debili to spjerdalać i do zobaczenia w listopadze na kolejnym goleniu 1 Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Ooo, widzę że opisałeś za jednym zamachem taktykę aż dwóch wydawców. Gratki. xD Cytuj
MaZZeo 14 288 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Z BF3 nie miałem tyle problemów od października co z MW3 w trakcie tych dwóch dni. A w tym pierwszy hackerów praktycznie nie ma - sam widziałem ledwie 3 osobników którzy dostawali bana po jakimś czasie. Aha i kolejny BF w tym roku nie wyjdze także trochę nie trafiłeś. Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Z BF3 nie miałem tyle problemów od października co z MW3 w trakcie tych dwóch dni. Ty nie miałeś, ale inni i owszem. Aha i kolejny BF w tym roku nie wyjdze także trochę nie trafiłeś. Wyjdzie, wyjdzie, tylko dla niepoznaki nazwą to "Medal of Honor 2". Cytuj
MaZZeo 14 288 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 No napewno to będzie kolejny BF. Z pojazdami, wielkimi mapami itd Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Z pojazdami na pewno, mapy może i mniejsze ale styl rozgrywki pewnie identyczny. Różnice generalnie na poziomie codów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi