Gość donsterydo Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Borderlands po kilkunastu godzinach robi się nudny jak flaki z olejem. Cierpi dokładnie na tę samą przypadłość co Crackdown 2 czyli brak fabuły, która by człowieka trzymała do samego końca przy grze. Cytuj
Gość Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Jak sie gra samemu to pewnie tak, ale to gra do co-op'a. Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Dokładnie. Z kumplem spędziliśmy kilkadziesiąt godzin w co-opie i ani przez chwile się nie nudziliśmy. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Ja grałem sam i zacząłem się nudzic dopiero jak został mi do wbicia 50 level. Cytuj
misika 8 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 A ja się wogle nie nudziłem sam i z kimś grając XD Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Pokusmy sie o TOP 5 tej generacji, bo stypa tutaj, no wiec: 1. Halo 3 2. Halo Reach 3 Bad Company 2 4. Modern Warfare 2 5. Borderlands Nie ma swietnych Bio,bo jakos dziwnie mi sie je zestawia z reszta fppekow. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Pokusmy sie o TOP 5 tej generacji, bo stypa tutaj, no wiec: 1. Halo 3 2. Halo Reach 3 Bad Company 2 4. Modern Warfare 2 5. Borderlands Nie ma swietnych Bio,bo jakos dziwnie mi sie je zestawia z reszta fppekow. Dodajmy Killzone 2 i lista jest pełna. Cytuj
Ins 5 771 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 (edytowane) Jakbysmy robili TOP 5 najgorszych to Killzone 2 by sie tam znalazlo. Na tej liscie brakuje mi Resistance. Edytowane 8 lutego 2011 przez Ins Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 1.Bad Company 2 2.Bad Company 3.COD 4 4.KZ 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Właśnie, jak mogłem zapomnieć o CoDzie 4. Chyba najlepszy z serii. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Pokusmy sie o TOP 5 tej generacji, bo stypa tutaj, no wiec: 1. Halo 3 2. Halo Reach 3 Bad Company 2 4. Modern Warfare 2 5. Borderlands Nie ma swietnych Bio,bo jakos dziwnie mi sie je zestawia z reszta fppekow. Do TOP FPSow dajesz MW2 ale nie MW? Super gust, gratuluje. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Pokusmy sie o TOP 5 tej generacji, bo stypa tutaj, no wiec: 1. Halo 3 2. Halo Reach 3 Bad Company 2 4. Modern Warfare 2 5. Borderlands Nie ma swietnych Bio,bo jakos dziwnie mi sie je zestawia z reszta fppekow. Do TOP FPSow dajesz MW2 ale nie MW? Super gust, gratuluje. Nie znasz się Voytec! O gustach się nie dyskutuje przecież! :potter: Cytuj
Ins 5 771 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Nawet nie zauwazylem, ze wrzucil MW2 ... bez komentarza. Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Ej, mnie sie podoba MW 2 singiel bardziej od czesci pierwszej, jest w ch.uj naciagany, ale banan z pyska nie schodzi od efektownosci i holywoodzkosci produkcji. Multi w CoDzie zlewam calkowicie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Nawet wam zazdroszcze, ja nie jestem w stanie wylonic TOP 5 Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 (edytowane) Nie jestem w stanie przebic sie przez twoje tony sarkazmu. Chyba ze go nie ma, wtedy mozesz nawet wpisac swoje Top 10. Edytowane 8 lutego 2011 przez Gość Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Ja ze swoim TOP5 wstrzymałbym się jednak aż ogram KZ3 i Res3 ale na dzień dzisiejszy wygląda to tak: 1) Res 2 2) Res 1 3) Halo Reach 4) Mirror's Edge 5) Killzone 2 Cytuj
Słupek 2 162 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 (edytowane) Noom Mirrors Edge zdecydowanie tak ale osobiście nie wrzucam do wora z typowymi fps-ami bo aż szkoda. To samo Bioszoki, Darkness, Riddick btw tego całego Borderlandsa jestem ciekaw - strasznie chwalona produkcja. Edytowane 8 lutego 2011 przez SłupekPL Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Ja też z punktu widzenia czasu wyżej oceniam MW2, dla mnie jest po prostu lepsza (multi nie oceniam, nie grywam). Plus za Special Ops (na prawdę dobre przedłużenie singla, o dziwo, nawet chciało mi się bawić na wyższych poziomach trudności). Jaram się klimatem ataku Rusków na USA i całej tej otoczki. Mega widowiskowo. Pozostałe CODy (z nowych) też jak najbardziej na wysokim poziomie, dla mnie ta seria to w tym momencie kwintesencja frajdy z grania. Parę słów o reszcie (zawsze mowa o single playerze) : Bioshock : choć to nie taki typowy FPS. Dobry klimat i fabuła to coś, co cenię chyba najwyżej w grach. Patent z "mocami", choć początkowo byłem sceptycznie nastawiony, okazał się ok. Inna sprawa, że nagromadzenie gadżetów, upgrade'ów itd. było dużo większe, niż Gracz potrzebował do szczęścia. Halo (single) dla mnie monotonne i nijakie, co nie zmienia faktu, że chętnie sprawdzę kontynuacje (jak tylko będę miał możliwość), głównie dla fabuły i poznania tego świata. Bad Company 2 (w resztę z serii nie grałem) dobry poziom, plus za humor i jako takie charaktery postaci, fajnie czuć bronie, dobre zniszczenia. Niestety, gierka chyba krótsza niż CODy. Nowy MOH : dobry, ale niekiedy monotonny, no i gra nie ma jakichś wybitnie wartych zapamiętania motywów. Kojarzyć mi się będzie z pustynią i brodami bohaterów głównie. Historia niby realistyczna, ale przez to niestety nudnawa, postaci bez wyrazu. Strzela się przyjemnie, ale nic to wybitnego. Stare MOHy wspominam bardzo dobrze (głównie 1 i 2 z PSXa, bo AA na PC i Rising Sun na PS2 już bez rewelacji), przede wszystkim miały świetny klimat i muzykę, no i wówczas FPS w dużym stopniu opierał się na ostrożnym przedzieraniu się przez planszę w samotności i eliminacji kilku wrogów naraz. Half Life 2 (plus epizody) : mistrzostwo, jeden z najlepszych FPSów w historii chyba. Jak pisałem wcześniej, w grach cenię w dużym stopniu klimat i fabułę, a w tym aspekcie HL2 reprezentuje najwyższą klasę. Co prawda nie każdemu może pasować opcja niemego bohatera i narracji tylko i wyłącznie z perspektywy jego oczu, ale ma to swój urok. Widowiskowe sceny, parę dobry skryptów też się znajdzie. Killzone : jedyna była ok, ale nie zmiażdżyła mnie. Do dziś skończyłem ją w całości tylko raz, co jak na czasy, w których ją przechodziłem, jest wynikiem słabiutkim (inna sprawa, że kampania jest na prawdę długa). Grafika i design na bardzo wysokim poziomie, ale gra ogólnie rzecz biorąc jest trochę anemiczna, no i rzecz, której nie znoszę w jakiejkolwiek gierce : brak mocy broni. Jeżeli strzelam długą serią we wroga, i nie czuję, że coś mu się dzieje (plus w ogóle ilość naboi, które trzeba wpakować), to coś jest nie tak. Mimo to kolejne części kiedyś tam sprawdzę. FEAR : patent ze zwolnieniem czasu niezły, sprawiał frajdę, ale ogólnie gra mnie męczyła, szybko się zaczęła robić nudna, chociaż strzelanie samo w sobie dobrze opracowane. Cóż, konwencja horroru (swoją drogą, klimat i fabuła średnio mnie przekonały, a wielkość napisów w wersji PC to jakaś kpina) jakoś do mnie nie trafia. Dodam jeszcze, że gierkę zaliczyłem w 2009, ale nie rzutuje to w sumie jakoś bardzo na ocenę, o dziwo, do tego czasu nie grałem chyba w żadnego FPSa z manipulacją czasem/tempem gry. Call of Juarez 2 : grafika zasługuje na wyróżnienie. Patent z bullet time też przyjemny. Ogólnie rzecz ujmując, gra mnie jednak jakoś mocno nie wciągnęła. Jakaś taka nijaka (znowu), nie wiem w czym sęk w sumie. Może realia, których jakimś wielkim fanem nie jestem, może tempo, długość, podobne do siebie misje. Plus za bohaterów i dialogi. 1 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Wiecie co mi się w Bioshock nie podoba ? Sposób prowadzenia narracji. Niby łapię angielski całkiem dobrze, ale ani w jedynce, ani w dwójce praktycznie nie "mam" pojęcia o co kaman. Strzępki informacji są wyrywane z kontekstu + nieprzystępny akcent niektórych postaci = chaos informacyjny. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Mnie głównie wkur.wiała synchronizacja, a raczej jej brak, napisów z dialogami. Co za dno. No ale to w wersji na PC. Cytuj
MaZZeo 14 193 Opublikowano 11 lutego 2011 Opublikowano 11 lutego 2011 Mam Black Opsa! pożyczyłem od wujka, żeby nie było że kupiłem <_< zobaczymy jakie jest w tej grze stężenie kupy w kupie :potter: Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 lutego 2011 Opublikowano 12 lutego 2011 Mam Black Opsa! pożyczyłem od wujka, żeby nie było że kupiłem <_< zobaczymy jakie jest w tej grze stężenie kupy w kupie :potter: Nawet jak przypadnie ci do gustu to po grze pojedziesz. Takie obrales wczesniej stanowisko ;] Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 12 lutego 2011 Opublikowano 12 lutego 2011 Mam Black Opsa! pożyczyłem od wujka, żeby nie było że kupiłem <_< zobaczymy jakie jest w tej grze stężenie kupy w kupie :potter: Jesteś masochistą? Grasz w grę, którą na starcie nazywasz crapem? Nie pojmuje tego, naprawdę. W co drugim poście jakieś docinki do coda, a teraz uśmiechnięty poleciał do wujka po "kupe". A może to ze mną coś jest nie tak? Bo ja gram w gry, które mi się podobają? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi