Gość szpic Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 i kubice bedzie miec nowe malowanie kasku, wiec nie bedzie takiej symbiozy jak teraz Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Nowe nie nowe, ale czerwony pozostanie. Pewnie dlatego, żeby pasowało do malowań auta. No wygląda to nieźle. Trochę się wczoraj bałem jak to z awaryjnością, ale dzisiejszy dzień pozwala przypuszczać, że wczorajszy wyciek płynu hamulcowego to tylko pojedynczy incydent. "Zawsze trudno jest ocenić sytuację po zaledwie jednym dniu w bolidzie, szczególnie biorąc pod uwagę tak wiele zmian w porównaniu z ubiegłym rokiem" - powiedział Robert Kubica po środowych testach w Hiszpanii. "Głównym czynnikiem są zdecydowanie nowe opony Pirelli, które mają duży wpływ na zachowanie bolidu, dlatego jeździliśmy na różnych mieszankach, aby zacząć je wyczuwać. Mieliśmy kilka usterek mechanicznych w bolidzie i nie mogliśmy zrealizować całego programu, ale mimo to przejechaliśmy wiele okrążeń". "Jest to bardzo ważne, ponieważ udało nam się ukończyć zwyczajowe sprawdzanie systemów i niezawodności, czego dokonuje się z nowym bolidem i upewniliśmy się, że nie ma żadnych problemów związanych z przegrzewaniem się auta" - podsumował polski kierowca. Edytowane 3 Lutego 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 W wywiadzie dla autosport Robert troche narzekal na drastyczne zuzywanie sie tylnych opon. Powiedzial tez ze ruchome tylne skrzydlo daje ogromna przewage. Znacznir wieksza niz f-duct czy kers. Mowil ze jak mechanizm zawiedzie i na koncu prostej skrzydlo nie wroci do pierwotnej pozycji to "skonczy sie to bolesnie" Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ta super szybka degradacja opon też według mnie będzie głupia, jeśli bolidy na niektórych torach będą (nie wliczając wypadków losowych) zjeżdżać po 4-5 razy na pit stop to sam nie wiem czy to pomoże jakoś widowisku. Z drugiej strony zobaczymy, kto najlepiej przystosował brykę pod nowe ogumienie i jak długo utrzyma się na torze. Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Robert stwierdzil ze ta degradacja moze byc bardzo niebezpieczna....to juz nie jest graining tyko po kilku kolkach opony sie praktycznie koncza. Robert obawia sie ze opony moga po prostu wybuchnac podczas jazdy. Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) No to wychodzi na to, że Pirelli dało dupy po całości. Moim zdaniem jest to bez sensu. Bridgestone miały idealną żywotność moim zdaniem. Dzisiaj Robert jak na razie z pierwszym czasem. W tej chwili wszyscy w Boksie, Polak sam na torze. Edytowane 3 Lutego 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 http://f1.pl/Artykul.82+M5d839b89cb0.0.html Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Robert poki co z najlepszym czasem...choc to nieistotne. Przeraza pewnosc siebie Red Bulla. Dr Helmut Marko (Red Bull) :"Gdyby wyscig odbyl sie teraz, zdublowalibysmy kazdego. To jak nasz samochod pokonuje zakrety jest niesamowite" Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Dla mnie to gierka.. Szkopy zawsze tacy są. Jak na mój gust to Red Bull się boi, bo widzi co przygotowali Renault czy inne teamy. Weźmy pod uwagę też to, że RBR ma problem z kierowcami. Mark czasem już nie daje rady, a Vettel jest ^%&% z gorącą głową. RBR na pewno ma szybki bolid, ale szczerze wątpie, że mają pakiet lepszy niż rok temu. Edytowane 3 Lutego 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja mimo to sądzę, że RBR utrzyma się w czołówce mając tych średnich kierowców. McLaren pewnie będzie bardziej konkurencyjny, niż w poprzednim roku, Ross Brawn również jakiś taki optymistyczny. Z kolei Massie się bryka sfajczyła trochę, pomimo, że Alonso zachwalał niezawodność nowego modelu. Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Kubica z rekordem weekendu: http://f1.pl/Artykul.82+M5808a520904.0.html najlepsze jest to że 2 i 3 miejsce to stare bolidy. Co prawda to tylko testy, ale można mieć nadzieje że LRGP da radę. Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Liczę na McLarena. Uwielbiam Team i kierowców. Mam nadzieję, że będą lepsi od RBR. Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Macca jutro pokaze nowa fure Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Mogli by wrócić do pomarańczowego koloru, bo ten chrom kojarzy mi się bardziej z mercem niz z McL Edytowane 3 Lutego 2011 przez MaroS Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 McLaren zaprezentował swój bolid, chyba najbardziej dupna z odsłon, gdyż zrobili to w Berlinie pod dyktando Vodafone (normalnie lol). Nie zastosowali takiego wydechu jak w RLGP, ale ich maszynka i tak się trochę wyróżnia od reszty. Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 I to kolejne auto ktore ma zalozone przednie skrzydlo sprzed roku Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ten sezon zapowiadał się aż za dobrze, oby Robert szybko wracał do zdrowia. Odnośnik do komentarza
rafal_roma 1 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jeśli ktoś nie wie, Kubica miał wypadek: http://formula01.blogspot.com/2011/02/powazny-wypadek-roberta-kubicy.html Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Noga złamana w kilku miejscach i występy w sezonie 2011 są zagrożone Odnośnik do komentarza
rafal_roma 1 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ansa podała, że grozi mu amputacja dłoni... Mam nadzieję, że mocno przesadzili Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Potrzeba czekać na oficjalne info. Jestem dobrej myśli, ale wszystko jest możliwe. Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 o godz 14 oficjalna konferencja lekarzy w sprawie stanu Kubicy. Na razie nie ma co krakać i podawać na informacje z portali typu pudelek Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) A czy on czasem nie miał zakazu udziału w rajdach po tym jak Lotus wykupił częsc udziałów? Edytowane 6 Lutego 2011 przez maciucha Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jakby miał zakaz to by nie startował. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi