Cris 120 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Akurat o psychikę bym się nie martwił , bo to nie pierwszy wypadek Kubicy (fakt , najpoważniejszy , ale nie pierwszy). Myślę , że wróci szybciej niż się spodziewamy. Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Ważne, że pamięta o wypadku. Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Poczatkowo myslalem ze relacje o tym ze barierka przeszyla cala dlugosc wozu na wylot sa mocno przesadzone ale.... Nieprawdopodobne... Edytowane 7 Lutego 2011 przez Magik Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Patrzę na to zdjęcie z ogromnym przerażeniem... to naprawdę cud że nikt nie zginął. Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Czy tylko mnie sie wydaje ze nasze barierki sa lepsze? Tylko wypadków ze ktos wlecial seryjnym samochodem w barierki a nigdy nie bylo slychac aby przeszla na wylot.... Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Czy tylko mnie sie wydaje ze nasze barierki sa lepsze? Tylko wypadków ze ktos wlecial seryjnym samochodem w barierki a nigdy nie bylo slychac aby przeszla na wylot.... Bo praktycznie nigdy aż tak nie są nagłośnione tak żadne wypadki. U Robcia też w początkowej fazie nie widziałem żadnej barierki na pierwszych fotkach. Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ogolnie to bylo tak, ze woz walnal w jedna barierke a obok stala druga. Tylko, ze pomiedzy nimi byla przerwa to i samochod sie nadzial na ta druga. Ciekawo czy ja specjalnie dla wiekszego bezpieczenstwa postawili, to by byla ironia dopiero... Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 http://www.wykop.pl/ramka/622227/piekny-gest-ze-strony-zespolow-f1/ Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Robert odgraża się, że wróci przed końcem sezonu. Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Testy w Jerez i znowu LRGP na czele tabeli z czasami. N. Heidfeld Renault R31 1.20,361 (86 okr.) F. Alonso Ferrari F150 1.20,493 (131 okr.) M. Schumacher Mercedes W02 1.21,054 (114 okr.) L. Hamilton McLaren MP4-26-Mercedes 1.21,099 (36 okr.) K. Kobayashi Sauber C30-Ferrari 1.21,242 (84 okr.) S. Vettel Red Bull RB7-Renault 1.21,574 (98 okr.) S. Buemi Toro Rosso STR6-Ferrari 1.21,681 (92 okr.) H. Kovalainen Lotus T128-Renault 1.22,711 (61 okr.) R. Barrichello Williams FW33-Cosworth 1.22,227 (99 okr.) P. di Resta Force India VJM04-Mercedes 1.22,945 (64 okr.) J. D’Ambrosio Virgin MVR-02-Cosworth 1.25,471 (72 okr.) Wyobrażam sobie jak musi czuć się Robert, któremu być może przejdzie koło nosa walka o tytuł. Jakby Heidelfd zdobył mistrza w takich okolicznościach to chyba bym się pochlastał. Nic do chłopa nie mam, ale chodzi mi o zasady ;] Edytowane 12 Lutego 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Kit z tym, oby sprawność manualna Roberta wróciła w pełni, wtedy nawet jak Nick pozostanie w LRGP mając majstra za 2011, Kubica go zwyczajnie objedzie w 2012. Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 fans@lotusrenaultgp.com - adres udostepniony przez team Kubicy - złóż życzenia Robertowi Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 To na razie tylko testy. Zobaczymy jak będzie w marcu. Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 GP BAHRAJNU ODWOŁANE !!! Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Szkoda, bo bardzo lubie Bahrajn . No ale rzeczywiście strach tam jechac bo mogłoby się okazac, że poza bolidami na torze śmigałyby czołgi. 1 Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Szkoda, bo to fajne GP, ale za to Robert jest jedno do przodu Śledzicie testy ? Niespodziewałem się, że McLaren tak zepsuje swój bolid. Mam nadzieję, że szybko uda im się podnieć z kryzysu. Edytowane 8 Marca 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
FiFka 1 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 GP Bahrajnu jednak się odbędzie :tongue: :tongue: :tongue: 1 Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) Pokuszę się o małą analizę układu sił, oraz postaram się wyciągnąć jakieś wnioski z zakończonych testów w Barcelonie. Numerem jeden zdaje się być RBR, który jest szybki, w dodatku poprawili niezawodność. Najbardziej niezawodne jest Ferrari, które niewiele ustępuje Red Bull’owi pod względem szybkości. Może być bardzo ciekawa walka. Jeśli chodzi o siłę zespołu Lotus Renault GP, to tutaj pojawia się duży znak zapytania. Auto jest dość szybkie jednak mogą być problemy z awaryjnością. Kierowcy Renault przejechali podczas testów zaledwie 3700 km, gdzie Ferrari czy RBR najechali około 5000km, a włoska stajnia, prawie w ogóle nie zmagała się z żadnymi defektami. Toro Rosso może wszystkich zaskoczyć. Ich auto prawdopodobnie jest bardzo szybkie. Wydaje mi się, że Algersuari z Buemim będą mogli walczyć z Mercedesami i McLarenami. Czy z Czarnymi Lotusami też ? Wszystko wyjdzie w praniu, a właściwie to w Melbourne. Mercedes Petronas miał duże problemu, ale przywieźli do Montmelo sporo poprawek i widać duży progres, zarówno w szybkości jak i bezawaryjności. McLaren zmaga się z wieloma problemami. Auto jest dość wolne, w dodatku awaryjne. Projektanci z wysp brytyjskich, chyba poszli w zbyt radykalne rozwiązania. Sądzę jednak, że ekipa z Woking da sobie radę. Sauber i Williams też poczyniły pewien progres, co może owocować niezwykle ciekawymi wyścigami i najmniejszymi różnicami czasowymi w historii F1. Wszystkie teamy poczyniły postępy, co jest niezwykłe. Ekip walczących w pierwszej 10 – tce może być więcej niż zwykle, czego życzę sobie i Wam wszystkim. Spodziewam się bardzo emocjonującego sezonu. Brakuje tylko jednego bardzo ważnego elementu… - Roberta. Miejmy nadzieję, że KUB powróci szybciej niż się spodziewamy. Na razie najważniejsze jest ogólno pojęte zdrowie, oraz sprawność jako taka. Układ sił : 1. Red Bull Racing (niewielka przewaga nad drugim Ferrari) 2. Scuderia Ferrari (geniusz w postaci Fernando Alonso, może zniwelować różnicę w szybkości bolidów) 3. Lotus Renault GP (problem z kierowcami, solidny Nick, niewiadomo jak będzie jeździł Witalij) 4. Mercedes/McLaren/ToroRosso (tutaj mam wielki problem.. w sumie wszystkie te zespoły mogą walczyć o bycie czwartą siłą, przy czym różnicę będą tworzyć kierowcy) 5. Sauber/Williams ( Sauber ma świetnego Kobayashiego, Williams ma bardzo dobrego Maldonado, będzie ciekawie) 6. Force India 7. Reszta stawki. To zestawienie to oczywiście moja prywatna interpretacja, nie należy się nią sugerować. Lubię sobie przed sezonem powróżyć z fusów. Na koniec zajmę się jeszcze czynnikiem ludzkim czyli kierowcami. W RBR zawodnicy potrafią wygrywać jeśli auto deklasuje inne bolidy.. W tym roku może nie być już tak różowo. Ferrari ma dwóch kierowców z podrażnionymi ambicjami.. mają szybkie auto. Będzie gorąco. Lotus ma solidnego Nicka i zagadkę Pietrowa. Tutaj rewelacji raczej nie będzie, bez Roberta ta stajnia nie osiągnie raczej jakichś wielkich sukcesów. Toro Rosso – dwaj młodzi gniewni, ze wskazaniem na Hiszpana. Mercedes – niezły Rosberg oraz wypalony mistrz. Zobaczymy McLaren – bardzo szybki Lewis, oraz Button, który ma świetny styl jazdy. Jednak bez szybkiego bolidu, chłopacy będą w trudnej sytuacji Ilość kilometrów przejechanych podczas testów przez zespoły : Ferrari: 5221km Red Bull: 4407 km Mercedes: 4297 km Sauber: 4099 km Williams: 3787 km Force India: 3745 km Toro Rosso: 3737 km Renault: 3700 km McLaren: 3690 km Virgin: 3361 km Lotus: 2403 km HRT: 1949 km (ubiegłoroczne auto) Edytowane 13 Marca 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Z tego co wiem, owy film na razie został pokazany zamkniętej grupie ludzi i może w tym roku zostanie puszczony do ogólnodostępnego obiegu, ale nie wiem jak to dokładnie jest. Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ten film dokumentalny chyba w Japonii miał swoją premierę, został puszczany też w Brazylii i teraz chyba USA, ale tak jak pisze Orion są to pokazy dla ludzi z branży bardziej. Może za rok film wyląduje na DVD/BD, bo w kinach raczej go nie będą puszczać (na pewno nie naszym). Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 No właśnie. W Japonii pokazy były najbardziej wzmożone, jak wiadomo Japończycy kochają Ayrtona. Film po przez szacunek dla zmarłego nie jest tak skomercjalizowany, jak większość produkcji. Docierające głosy mówią, że jest to bardzo dobra produkcja. Myślę, że każdy prawdziwy fan F1 powinien nabyć film legalnie, gdy ten pojawi się w oficjalnej dystrybucji. Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) Pirelli zaprezentowało oznaczenia tegorocznego ogumienia. Przyznam szczerze, że bardzo mi się takie coś podoba, wprowadza różnorodność. Teraz każdy będzie wiedział jakie dokładnie mieszanki zostały udostępnione na dane Grand Prix. opony deszczowe – napisy w kolorze pomarańczowym opony przejściowe – napisy w kolorze niebieskim opony z supermiękkiej mieszanki – napisy w kolorze czerwonym opony z miękkiej mieszanki – napisy w kolorze żółtym opony ze średniej mieszanki – napisy w kolorze białym opony z twardej mieszanki – napisy w kolorze srebrnym Edytowane 19 Marca 2011 przez orion50 Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Pomysl bardzo dobry Chociaz podejrzewam ze i tam czasto bedziemy gapic sie w TV zastanawiajac sie czy toto jest srebrne czy biale Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Dużego problemu nie ma bo, obie i tak są twardsze, więc kontrastują z miększymi Plan dobry, bo białe, zielone paseczki już się wszystkim przejadały. Borowczyk będzie miał o czym pierdzielić GP w Melbourne zostanie zdominowane przez gadanie o oponach, na bank. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi