Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby co to będę grać w biedawersje PS3, a ludzie z domu na PS4,więc zainteresowanym mogę wypunktowac ewentualne różnice.

A możesz teraz wypunktować na przykładzie Ground Zeroes?
Yup, gorsze tekstury, niższa rozdzielczość, 30 FPS i okazjonalne dropy animacji (niewielkie). Sama mechanika jest identyczna w obu wersjach.

Jakby co to będę grać w biedawersje PS3, a ludzie z domu na PS4,więc zainteresowanym mogę wypunktowac ewentualne różnice.

A możesz teraz wypunktować na przykładzie Ground Zeroes?

Ja mam 100% w wersji PS3 i PS4 wiec moge ci powiedziec ze wersja PS4 a PS3 to niebo a ziemia. Na PS3 nie dosc ze ta gra rwie klatki jak Reksio szynke (scenki dzialaja w 20 fpsach, sam gameplay skacze od 20 do 30, jak sie nic nie dzieje moze nawet spasc, a jak sa strzelaniny to bardzo czesto jest ponizej 25), to w dodatku gra nie chodzi w 720p tylko jest upscalowana do tej rozdzialki, przez co wszystko w oddali na ekranie doslownie plywa podczas ruchu, krawedzie sa poszarpane jak szorty z ćwiekami a tekstury sa strasznie "miekkie" i rozmyte w porownaniu z PS4 ...

Przed kupnem wersji PS3 ogladalem porownania od Konami (statyczne screeny tego nie oddaja), mowie sobie, eeee, nie jest zle, po wlaczeniu wersji PS4 przezylem szok, wystawilem PS3 na allegro i do dzis probuje zapomniec o istnieniu tej wersji.

Dodatkowo baza w GZ za duza nie byla, a w TPP beda juz spore połacie terenu do zwiedzania przez co jeszcze bardziej roznica sie moze powiekszyc (choc tutaj czysta spekulacja z mojej strony)

Gdybym jednak nie mial wyboru, to nawet pol sekundy bym sie nie zastanawial i bral wersje na PS3. Przejdziesz na PS3, kupisz kiedys na PS4 i bedziesz mial ochote jeszcze raz przechodzic te wersje, zaufaj, ja nie sadzilem ze klepne 100% w wersji PS4 po tylu godzinach z wersja na PS3 ale gralo sie tak dobrze ze samo wpadlo :dunno:

Nie wiem czy otagować to w spoiler, bo dla mnie to nie spoiler, no ale może dla kogoś będzie więc wrzucam info w tag

The 'true' ending or whatever it is called is under NDA, the destructoid reviewer posted here that he can't talk about details.

+

33ci5xB.png

Edytowane przez Starh

No to ladnie zrobilo Konami, bedziecie placic za online hehe. Nie dosc ze misje fabularne to jakis chaos i strasznie nudne, mozna sie pogubic, to na dodatek placenie za online,Konami jednak rakiem branzy tak samo jak ta seria.

Wydali demko 15 minutowe za 30 euro to mozna bylo sie po nich tego spodziewac.

Edytowane przez Mroku333
  • Plusik 1
  • Minusik 3

Mam nadzieję że ten "true ending" nie ma nic wspólnego z multi i mikrotransakcjami :)

Trochę więcej infa na temat w/w rzeczy - dalej wrzucam w spoiler, bo niektórzy są czuli na cokolwiek związanego z grą (spoiler dot. poniekąd recenzji)  :dunno:

A french reviewer who hasn't posted his review yet said he refused to rush the game like so many other reviewers and that in his opinion, most reviews complaining about the story being unconclusive and lacking the Kojima moment have simply not seen the true ending.

He says that to get the whole picture, you NEED to listen to tapes and see the actual ending.

He also said that, had he written the review right after the final mission without playing the extra content, the score would have been much lower.

He said he went from being a little disappointed to blown away.

He also mentioned that the true ending not only broke the fourth wall but completely shattered it in his opinion. With an incredibly powerful message to the players.

Edytowane przez Starh