Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

shopto.net wyslalo mi zdjecia paczki przygotowanej do wysylki... 2 dni temu!!!! Pojade do Londynu i komus chyba w(pipi)e na tym magazynie :/ No nic pogram sobie w Madden NFL 16 i bedzie lepiej ( nie nie (pipi)a nie bedzie ) >< Bansai Ujjj xD. Tyle dobrze ze ogarnia painta.

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego się znęcacie nad nami takimi obrazkami, że wy już macie w tym UK a my nie? Niech tylko was za miesiąc w online spotkam   :notsure:

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Właśnie odebrałem swoją kopię MGSV "like a boss". Wybór koszulki, która towarzyszyła mi w tym niepowtarzalnym wydarzeniu nie był przypadkowy, gdyż upamiętnia trasę "Diamond Dogs" Bowiego. Szkoda że to już ostatni MGS od Kojimy, mam tylko nadzieję że tytuł rozwali mnie na drobne kawałeczki tak jak swego czasu MGS1 oraz końcówka MGS3, a napisy końcowe będę oglądał salutując przed ekranem  :P

80e58522-3dee-4fba-a7d2-fbe20d0dd868_zps

• Plusik 5
Opublikowano

Parę stron temu coś tam skrobnąłem, ogólnie konkret giera wciąga i ma to coś w sobie, wszystko fajnie po układane zwyczajnie z głową i pomysłem, ta baza nie przeraża, a skakanie po misjach jest zrobione kapitalnie. Początek mocarny, od cholery smaczków i detali, 60 fps zamiata a grafa cieszy oko, no i ten klimat  :banderas:

Opublikowano

Panowie, kto prócz mnie jest w takiej samej sytuacji i będzie póki co musiał zaspokoić się Snakiem na PS3 ? Pytam żeby moc jakąś ekipę i wspólnie penetrować multi. Czekam na privy żeby nie spamowac tutaj zbednie odpowiedziami na anons :P

Opublikowano

Ok, gralem jak je**ne zombie przez 7 godzin [tyle na liczniku juz mam] i do powiedzenia mam na chwile obecna tylko tyle:

giphy.gif

No, a na konkretniejsza opinie bedziecie musieli poczekac do jutra, dzisiaj chce grac :cool:

Opublikowano

Pytanko do grajacych odnosnie jednej rzeczy, ktora mnie wkuzwiala w GZ. Czy istnieje mozliwosc zmiany sterowania tak, aby wyciaganie i chowanie lornety bylo jako jednorazowe nacisniecie R1, a nie jego ciagle trzymanie?

Opublikowano

A u mnie nikt nie sprzedaje do wtorku...

Za to na osłodę przyszło coś innego:

img_3414yjr4f.jpg

img_3416r4o28.jpg

img_3417l7q2z.jpg

img_3418bxpg9.jpg

Na pierwszy rzut oka nic specjalnie odkrywczego, ale fajnie wydane. 

Poczytam jak będziecie grać  :reggie:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok status paczki zmienil sie na nadana! Jest szansa na to ze przyjdzie jutro max poniedzialek

Podobnie u mnie...

2rp73p4.jpg

W gamestopie niestety jeszcze cisza :(

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

dla tych co graja - jak sie chowasz za murkiem(jestes przyklejony) i uzyjesz lornetki to co sie dzieje? snejk wychyla sie i patrzy przez nią, czy odkleja sie od murku i wpatruje się w niego?

w gz bylo to drugie i mnie to strasznie wkurzalo

Opublikowano

Heroes

Warsaw z Low. Albo najlepiej cała płyta.

Tak bym to widział.

Strzelałbym do niewolników, a potem patrzył na zachodzące słońce Afryki i rozmyślał na tym, jakim to stałem się demonem :fsg:.

W sumie ostrzeliwanie się z wnętrza heli podczas osłaniania przez Quiet, gdy w tle lecą zwrotki 

I, I will be king

And you, you will be queen

może być jednym z bardziej GOTY momentów VIII generacji

Opublikowano

Fotka z grą w koszulce MGS? Ja też, ja też! (sorry za jakość, robiona sokowirówką)

sdL3PDc.jpg

OK, zanim zacznę spusty nad tym dziełem, pokażę co mnie rozwaliło. Gdy zatrzymamy się na chwilę, nasz chłopek ucina sobie drzemkę. To się nazywa dbanie o detal.

dwJrBlo.jpg

No drodzy państwo, mamy poważnego kandydata na GOTY. Ja wiem, nie można ocenić gry po kilku godzinach. Ale zaraz, jakie to były godziny! O matko z córką! Prolog w szpitalu to czysta ekstaza! Panie, co tu się wyprawia to ja nawet nie... Na początku powinno być ostrzeżenie - uważaj, prolog wytarga ci mosznę i urwie dup.sko! No bez kitu, kolega grał, a ja siedziałem wgnieciony w kanapę. Jest mrocznie, brutalne i wybuchowo. Kojima dał upust swojej filmowej pasji - jak tu kamera pracuje, jakie efekty :ohboy:  :obama: Później mamy krótki przerywnik (Indiana Jones style, hehe) i zaczynamy w Afganistanie od znanej scenki na koniach (z Ocelotem). I tutaj słówko o grafice - jest genialna! Nie wierzyłem w to co widzę. Podszedłem nawet pogłaskać konsolę. Że niby plastikowy szrot na poziomie laptoka z Lidla? Oj ziomuś, nie uwierzysz jak nie zobaczysz na własne oczy! Soczyste kolorki, wszystko ostre jak brzytwa, do tego szokująco płynna animacja i niesamowita widoczność. Ten aspekt odgrywa tu ważną rolę, ponieważ trzeba sobie dobrze obejrzeć teren przed infiltracją wrogiej miejscówki. Zaczynamy zabawę od przeszukania pierwszej bazy. Podjechałem konikiem, zostawiłem go w cieniu i się zaczęło. O rozgrywce pisać nie będę, kto grał w GZ ten wie czego się spodziewać, kto nie grał niech wie, że sterowanie jest idealne, strzela się dobrze i tylko od nas zależy czy robimy po cichu czy głośno. Ja robię pół na pół, staram się działać stealth, ale w razie wpadki nie wczytuję sejwa. Po prostu killuję i staram się uciec i schować. Po wyczyszczeniu bazy zająłem się sprawdzaniem pomieszczeń w których jeszcze nie byłem. I teraz słówko o muzyce i znajdźkach. Patrzę - duży budynek. Podchodzę i słyszę muzykę. Jakiś fajny, pop rockowy wałek. Obchodzę go, wspinam się po drabinie, szukam gdzie magnetofon. Ludzie! Dźwiękowiec zasłużył na nagrodę. Jak fenomenalnie rozchodzą się dźwięki w tej grze! I to u mnie na zwykłym 2.1, fantastyczna sprawa. Audiozboczki będą zadowolone. W końcu znalazłem kasetę (ale będzie szukanie, chce mieć je wszystkie!). Oczywiście oprócz kaset, mamy do odnalezienia masę innego śmiecia - diamenty, plany, jakieś roślinki i inne takie. Zapowiada się raj dla znajdźkomaniaków! Wszystko leci do naszej bazy matki i służy do rozwoju. Oczywiście im więcej rzeczy tym lepiej. Fajnie jest to pomyślane. Patrząc na mapę, spory teren który dostałem na początku, to mały pikuś. Przeszukanie wszystkich zakamarków zajmie sporo czasu, o to mi się bardzo podoba! No i okej, mam wszystko, przyjechał ciężarówką jakiś typ, oberwał headshota, a ja udałem się w podróż. A co z konikiem? A ch.uj z nim, hehe. Jazda ciężarówką jest świetna, normalnie GTA Afganistan. Model jazdy, wiadomo, jest prostacki, ale zabawa i tak jest przednia. Rozjechałem kilku typków, poczyściłem przydrożne bazy i zabrałem się za zadanie fabularne. Na razie zgasiłem konsolę bo zrobiła się gorąca. Za 2 godzinki wracam do Afganu.

Podsumowując - genialne intro, genialna grafika (jak oni to zrobili?), rewelacyjny soundtrack, tona znajdziek (kasety i walkman rulez) i zasadniczo MGSowa piaskownica o jakiej ci się nie śniło. Zawsze powtarzam że taka forma zabawy to nie jest moja bajka (wolę zaplanowany korytarzyk z małą swobodą) ALE! MIAŁBYM NARZEKAĆ NA PHANTOM PHAIN? No fakin łej! A co do fabuły to wiem że im dalej tym będzie jej więcej, a ocenić ją będzie można dopiero po ukończeniu gry. I to raczej po dwukrotnym. Największe zaskoczenie do tej pory? Piep.rzony edytor twarzy rodem z Sejnt Roła. Nie wiem co to było, jakiś żart, element politycznej poprawności, WTF?! Spokojnie, gęba zostaje fabryczna.

Kilka foteczek z gry. Zapytacie - dlaczego komórką robiłeś deklu? Przecież jest Share. Odpowiem zgodnie z prawdą - z tej całej podniety zapomniałem że jest taka funkcja :)

ybRDrYY.jpg

xnUDAVR.jpg

xJDDAG1.jpg

81ZsLIR.jpg

wzjbpES.jpg

• Plusik 7
Opublikowano

Euro RTV AGD, MediaMarkt, Media Expert, Empik- jest szansa ze w którejś z tych sieci gra będzie przed 1-szym?

Bardzo wątpie.

Zastanawiam się czy będzie nocna premiera w saturnie

Opublikowano (edytowane)

dla tych co graja - jak sie chowasz za murkiem(jestes przyklejony) i uzyjesz lornetki to co sie dzieje? snejk wychyla sie i patrzy przez nią, czy odkleja sie od murku i wpatruje się w niego?

w gz bylo to drugie i mnie to strasznie wkurzalo

narazie robiłem dopiero początkową misje i nie miałem lornetki ale wyskoczyła podpowiedź że jak jesteśmy za przeszkodą i sie na nią pchamy to snake wychyla sie żeby popatrzeć, zakładam że w czasie takiego wychylenia można też patrzeć przez lornetkę

ja też mam pytanie do tych co wiecej pograli - wyskakują wam szare ekrany "installing game data, nie wyłaczaj konsoli XX sekund" ??

bo ja już 2 takie miałem - raz w misji początkowej po zgonie i drugi raz po zakończeniu misji początkowej - właśnie mam ten ekran i czekam już pare minut i nic

za pierwszym razem wyłaczyłem gre  i włączyłem na nowo i ruszyło.

o co chodzi? gra sie bedzie tak doinstalowywać? może jest opcja żeby wszystko orazu zainstalować?

Edytowane przez Yano