Whisker 1 384 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) No w mgsach to norma, już od pierwszej odsłony i teraz nawet takie mindfucki mnie nie dziwią a bardziej zastanawiam się nad interpretacją. Chociaż w tej części mało jest klasycznego mgsa, to fakt. Edytowane 3 Września 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 W jakim sensie malo MGS'a? Nie ma co chwile cut-scenek oraz korytarzowego gameplay'u? Mam wrazenie, ze o to wam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Meser 12 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Jak by nie było codec, mapka, kamera i mnóstwo cut scenek w poprzednik odsłon to wizytówka tej serii. Hate it or love it. Co do V mam już swoją kopię (edycja kolekcjonerska) ale z otwarciem wstrzymuje się do soboty - niestety poprawka na uczelni ma swój priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Tu też jest codec w postaci kaset. Jest tego naprawdę dużo do słuchania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) O co mi chodzi? Wypunktuje: 1. Mało cut scenek (nie chodzi mi, że więcej niż gameplayu ale brakuje mi więcej kojimowskiej reżyserii) 2. Brak codecu, dobry patent z kasetami słuchanymi podczas grania ale bardziej skupiałem się na codecach 3. Brak głosu Davida 4. Przedstawianie postaci przed rozdziałem a nie jak na trailerach z kopem jak w poprzednich mgsach (są najazdy, kamery ale to nie to samo) 5. Mapke olać bo idroid świetnie zastępuje 6. Misje oznaczone jako epizody nie powinny być podobne do side opsów a 3,4 i może kolejne polegały na odbiciu randoma, zabiciu randoma i wysadzeniu satelit, to winno być jako side ops a nie jako główne.a Zmiana z korytarzu na sandbox mi nie orzeszkadza, fajna zmiana i podoba mi się bardzo. Edytowane 3 Września 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czytalem artykul o historii serii w pixelu wiec chyba nie jestem do konca taki zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Jesteś jak to dziecko we mgle... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Hav3n jesteś jak dd dog na początku ale spokojnie po przejściu gry będziesz dorosły i na misje cię będzie można wziąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Dziś dotarła kolekcjonerka z agito.pl a steelbok zostanie dosłany z euro agd bo dziś odmówiłem przyjęcia (znów wysłali z grą, bo 1.09 przyszedł bez steelbook i mieli tylko jego dosłać) Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Oglądałem unboxing japońskiej i europejskiej kolekcjonerki, niezle was japończyki w tyłek wydymali Edytowane 3 Września 2015 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czym się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 169 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Gram i gram i kurczę ten głos Kiefera zaczyna mnie drażnić, gada mało, a jak już gada to nie wiem czy to on czy inna postać... Hayter może nie był najlepszy, ale jego głos był unikalny i nie dało się go pomylić z nikim innym. W ogóle ze strony Kojimy to takie nietaktowne wywalać w ostatnim epizodzie Snake'a kolesia, który podkładał mu głos przez ponad 20 lat. Mam wrażenie, że Kiefer coś sobie smęci pod nosem podczas każdego dialogu, Także ten MGS z Hayterem i większą ilością przerywników byłby grą tej generacji. Bez tych dwóch aspektów jest to po prostu b.dobra skradania z otwartym światem, gdzie fabuła nie jest już wysunięta na pierwszy plan. Edytowane 3 Września 2015 przez Starh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Nie skończyłem jeszcze gry, może później będzie lepiej w tych aspektach Oglądałem unboxing japońskiej i europejskiej kolekcjonerki, niezle was japończyki w tyłek wydymali Mi akurat pasuje mniejsza ręka, pad wchodzi a nie zawala pół pokoju Edytowane 3 Września 2015 przez Wesker Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Nie jestem zorientowany w temacie zmiany aktora, ale może brak głosu Heytera to celowy fabularnie zabieg? Czy to tylko moja nadinterpretacja i zastąpili go Kieferem z innych powodów, bo np. nie mogli się dogadać z dawnym Snejkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) czy fabuła zawodzi? Edytowane 3 Września 2015 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 mowilem ze kefir spier.doli sprawe, to na mnie od razu lawina minusow, a ci co minusowali, teraz biadolą, ze kefir cięki xd Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Mi sie jack bauer podoba jest bardziej normalny. Hayter mnie w(pipi)ial już w mgs 4. Za bardzo "grał" i to było męczące. Snejk w wykonaniu kiefera mówi mało ale konkretnie (więcej na kasetach) tak sobie wyobrażam zniszczonego przez wojne kolesia. Stary snejk w mgs 4 ze swoimi monologami to już w pastiz się zmieniało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 mowilem ze kefir spier.doli sprawe, to na mnie od razu lawina minusow, a ci co minusowali, teraz biadolą, ze kefir cięki xd Każdy aktor by to spier.dolił z prostego powodu: osoba, która podkłada pod postać głos przez 20 lat jest NIEZASTĄPIONA. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Ja nie widze nic złego w grze Kiefera. To raczej przez fakt, że to jest zupełnie inaczej napisana postać w tej części. Jest bardzo małomówny, a odzywa się tylko gdy to konieczne. Nie ma typowych dla hayterowego Snejka powtórzeń pytań: " - snejk, to tutaj to jest młotek - młotek!? co robi tutaj młotek? - tak, słuzy do przybijania gwoździ. Kupiłem go w castoramie -castoramie?! ... " Ogólnie wiele interakcji w scenkach to nie dialogi, ale znaczące spojrzenia i mimika. Zastanawiam się tylko czy to celowe... nie spoilować mi tu! Edytowane 3 Września 2015 przez qraq_pk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czytalem artykul o historii serii w pixelu wiec chyba nie jestem do konca taki zielony? nie wiem co oni tam w tym pixelu napisali ale chyba dosyć słaby to był artykuł skoro dziwi cie "jakiś facet" w płomieniach - to nie jakiś facet tylko bardzo konkretny facet nawiązujący do innej części a tym bardziej "dziewczynka w worku" - to nawet nie jest dziweczynka, tylko też nawiązanie do innej części w spoilerze wyjaśnienie dla ciebie co to za facet i dziewczynka (nie czytaj jeśli chcesz ograć poprzednie MGSy i sam zobaczyć) facet to volgin - główny przeciwnik MGS3, boss i główny zły, którego snake zabił na końcu i spalił się on w wybuchu metal geara, w piątce wraca jako "trup" z wtopionymi ciało pociskami i pasami amunicji które miał na sobie w momencie wybuchu dziewczynka to chłopak, młoda wersja psycho mantisa - bossa z MGS1, gościa który miał moce telekinezy i telepatii i wyprawiał cuda z graczem, w masce chodzi bo ma oszpeconą twarz ognisty volgin jest prawodpodobnie jakąś wizją i halucynacją stworzoną właśnie przez dzieciaka w masce, podobnie wszystkie inne magiczne efekty jak ognisty koń albo ognisty wieloryb więc mimo że scena nadal jest dosyć kosmiczna dla osoby nieobeznanej w temacie (mgs jest pełny nadprzyrodzonych mocy) to jednak same postacie są bardzo konkretne i nie są to jakieś randomowe cudaki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Kiefer nie jest zly, potrafi dobrze i emocjonalnie zagrac postac tylko do tego kojima musialby mu daac dobry scenariusz i napisac dobre dialogii a nie to co jest w mgs5. Pisalem juz o tym kiedys wczesniej, ograjcie sobie mgs1 i potem od razu mgs3 i porownajcie klimat i "jakosc" rozmow. W mgs3 big boss, wytrenowany zolnierz jednostek specjalnych ma niektore dialogi jak totalny noob, ktory nagle znalazl sie na polu walki i jara sie zwyklym pistoletem jakby go pierwszy raz na zywo do reki wzial. Przeskok jest duzy i jest to wina poprostu scenariusza i dialogow, no zrobili to tak jak zrobili i jest jak jest. W mgs5 mogliby dac aktora podkladajacego glos pod solidusa w mgs2 albo aktora z endingu w mgs4 i jezeli dialogi sa kiepskie to nie uratuje tego zaden glos. Zreszta jak ktos narzeka na glos kiefera, to polecam (znowu) moja recke Twin Snakes oraz zagranie w Twin Snakes na emu, gdzie macie starych aktorow, ktorzy od nowa nagrali dialogi wg nowych wytycznych i efekt jest żenujący. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Kefir zayebiście podkłada nie wiem co to za pyerdolenie, hayter już w trójce mnie wkurzał a w czwórce z tą chrypą to w ogóle go zaorać. W jedynce sztywniutko podkładał głos ale potem? meh Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Ja mam pytanie co do MB. Jest możliwość pozwiedzania jej od środka? Chciałem znaleźć Kaz'a czy Ocelota, ale jedynie kiedy ich widzę to czasami po lądowaniu i dalej dupa. Nie mają gdzieś jakieś miejscówki czy coś? Edytowane 3 Września 2015 przez Dr1zzt Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) To jest chyba jedyna gra w której znajdzki(kasety, plakaty, surowce, rosliny) maja jakiś cel, a nie tylko kolekcjonerski. Zakochałem sie na nowo na razie shot 2 kill, bo jak inaczej Edytowane 3 Września 2015 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 A plakaty co dają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi