Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Featured Replies

Opublikowano

GMP.

Miśki kolorowe - w której misji znajdę chłopa, dzięki któremu można fultonować kontenery? Bo chyba pominąłem go :(

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Wyświetleń 466,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ej żeby nie było że ja gre kupowałem ubrany w byle co - dziś tylko jedna koszulka mogła być grana         zresztą na tym zdjęciu jest cała historia mojej styczności z MGS koszulka była w edycj

• spoko, wydrukuje sie alternatywna okładke na papierze kredowym i bedzie ok   

• Misji glownych jest rowne         No i jest platyna w mesjaszu Zmiescilem sie jeszcze w przedziale 0.1% no-life'ow ktorzy ja maja xD  

Opublikowano

31

Edytowane przez Hum

Opublikowano

GMP.

Miśki kolorowe - w której misji znajdę chłopa, dzięki któremu można fultonować kontenery? Bo chyba pominąłem go :(

Misja 10

Opublikowano

po misji 31

to koniec gry? te kolejne chaptery to normalnie dalsza gra czy taki dodatek na sile? bo byly normalne napisy i sam nie wiem co o tym sadzic :P

Opublikowano

31

To wcale nie jestem tak daleko, muszę się skupić na tych misjach dzisiaj, bo chyba za dużo side opsów robiłem ostatnio, olewając wątek.

Opublikowano

Co do Kiefera to przypominam film "Telefon" gdzie grał tylko samym głosem i było to świetne

wina bardziej po stronie, Kojimy że nie dał mu się wykazać w scenkach (za to na kasetach już jest bardziej rozmowny)

Też bardzo wkvrwia mnie brak fultona na pojazdy i kontenery, mimo że zawinąłem jednego jeepa do bazy to nie mogę go wybrać przed misją a po MB normalnie sobie nim jeżdżę

ale jeszcze trochę, zaraz będę miał odpowiedni level żeby go ulepszyć

Opublikowano

Czytalem artykul o historii serii w pixelu wiec chyba nie jestem do konca taki zielony?

nie wiem co oni tam w tym pixelu napisali ale chyba dosyć słaby to był artykuł skoro dziwi cie

"jakiś facet" w płomieniach - to nie jakiś facet tylko bardzo konkretny facet nawiązujący do innej części

a tym bardziej

"dziewczynka w worku" - to nawet nie jest dziweczynka, tylko też nawiązanie do innej części

w spoilerze wyjaśnienie dla ciebie co to za facet i dziewczynka (nie czytaj jeśli chcesz ograć poprzednie MGSy i sam zobaczyć)

facet to volgin - główny przeciwnik MGS3, boss i główny zły, którego snake zabił na końcu i spalił się on w wybuchu metal geara, w piątce wraca jako "trup" z wtopionymi ciało pociskami i pasami amunicji które miał na sobie w momencie wybuchu

dziewczynka to chłopak, młoda wersja psycho mantisa - bossa z MGS1, gościa który miał moce telekinezy i telepatii i wyprawiał cuda z graczem, w masce chodzi bo ma oszpeconą twarz

ognisty volgin jest prawodpodobnie jakąś wizją i halucynacją stworzoną właśnie przez dzieciaka w masce, podobnie wszystkie inne magiczne efekty jak ognisty koń albo ognisty wieloryb

więc mimo że scena nadal jest dosyć kosmiczna dla osoby nieobeznanej w temacie (mgs jest pełny nadprzyrodzonych mocy) to jednak same postacie są bardzo konkretne i nie są to jakieś randomowe cudaki

jeszcze pare dni temu dostales okresu bo ktos nie pisal co jest w spoilerach. 

Opublikowano

Czytalem artykul o historii serii w pixelu wiec chyba nie jestem do konca taki zielony?

nie wiem co oni tam w tym pixelu napisali ale chyba dosyć słaby to był artykuł skoro dziwi cie

"jakiś facet" w płomieniach - to nie jakiś facet tylko bardzo konkretny facet nawiązujący do innej części

a tym bardziej

"dziewczynka w worku" - to nawet nie jest dziweczynka, tylko też nawiązanie do innej części

w spoilerze wyjaśnienie dla ciebie co to za facet i dziewczynka (nie czytaj jeśli chcesz ograć poprzednie MGSy i sam zobaczyć)

facet to volgin - główny przeciwnik MGS3, boss i główny zły, którego snake zabił na końcu i spalił się on w wybuchu metal geara, w piątce wraca jako "trup" z wtopionymi ciało pociskami i pasami amunicji które miał na sobie w momencie wybuchu

dziewczynka to chłopak, młoda wersja psycho mantisa - bossa z MGS1, gościa który miał moce telekinezy i telepatii i wyprawiał cuda z graczem, w masce chodzi bo ma oszpeconą twarz

ognisty volgin jest prawodpodobnie jakąś wizją i halucynacją stworzoną właśnie przez dzieciaka w masce, podobnie wszystkie inne magiczne efekty jak ognisty koń albo ognisty wieloryb

więc mimo że scena nadal jest dosyć kosmiczna dla osoby nieobeznanej w temacie (mgs jest pełny nadprzyrodzonych mocy) to jednak same postacie są bardzo konkretne i nie są to jakieś randomowe cudaki

jeszcze pare dni temu dostales okresu bo ktos nie pisal co jest w spoilerach. 

w spoilerze jest koniec zdania zaczętego przed spoilerem. w dodatku jest to bardzo ogólny spoiler.

głębiej jest opisany drugi spoiler który dokładniej wyjaśnia sprawe

Opublikowano

koncowka zdania brzmi "skoro dziwi cie ze..."

zamiast pisac farmazony o "ogolnych spoilerach" itd, po prostu pisz o cyzm jest, tak jak prosiles sam. ogolny czy nie, nie dowiem sie z "skoro dziwi cie ze...", a dopiero po kliknieciu w niego.

Opublikowano

odnosiłem sie do wczesniejszej rozmowy z havenem, jak czytasz wybiórczo i nie wiesz o co chodzi to nie moj problem

spoiler dotyczy zdziwienia havena na temat dwóch postaci w czasie prologu

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Bardzo dziekuje yano za wyjasnienie :lapka:

Opublikowano

Witam.

Kto kto przechodzi gre z wyłąconym Reflex Mode? 8)

Opublikowano

odnosiłem sie do wczesniejszej rozmowy z havenem, jak czytasz wybiórczo i nie wiesz o co chodzi to nie moj problem

spoiler dotyczy zdziwienia havena na temat dwóch postaci w czasie prologu

ziomeczku - zaczniesz mi placic 20/h to chetnie bede siedzial 8 godzin dziennie czytajac wszystkie tematy od deski do deski. ale zanim to sie stanie, to bede czytal co chce, i jesli trafiam na twoj spoiler, to chce wiedziec o czym jest. miej okruchy szacunku do samego siebie i badz slowny, skoro sam zaczales. tyle.

Opublikowano

Szkoda, ze gdy zginiemy tracimy wszystkie surowce/kasety, które zdobyliśmy podczas misji i trzeba to wszystko zbierać od nowa.

Opublikowano

Jakiego kompana najbardziej lubicie uzywac? jak na razie pies jest zayebiscie sneaking, ale nie mam jeszcze quiet

Opublikowano

Dramat w jednym akcie: mesjasz znajduje się obecnie 5 km ode mnie i nie mam go jak odebrać  :beksa:  Ból dupy prawie taki sam jak wczoraj gdy odpaliłem nadkonsolę, a w liście znajomych online wszyscy cisnęli jak jeden mąż w MGS-a. Wszyscy oprócz mnie  :beksa:  :beksa:  :beksa:  :beksa:

Opublikowano

Chyba mam bład? nie moge znalezc helikoptera, nigdzie w pierwszej misji ! zadanie wykonanie i dostaje tylko info "go for the RV" ale gdzie to jest? na mapie nic nie ma ?

Milera zabrał

Chcialem jeszcze pobiegac i po farmic, a teraz mam zonka.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

DD najczęściej ale w sumie w trakcie misji zmieniam w zależności od potrzeb. Pole minowe trzeba odminowac to piesek a jak szybko przemieścić to konika wzywam etc

Opublikowano

Chyba mam bład? nie moge znalezc helikoptera, nigdzie w pierwszej misji ! zadanie wykonanie i dostaje tylko info "go for the RV" ale gdzie to jest? na mapie nic nie ma ?

Milera zabrał

Może "go to LZ" landing zone. Ale chyba musisz wezwać z Idroida helikotper.

Opublikowano

Milera zabrał

Może "go to LZ" landing zone. Ale chyba musisz wezwać z Idroida helikotper.

To nie jest GZ. W pierwszej misji nie da sie wezwać chopera. Ja nie wsiadłem od razu i teraz nie widzę innej opcji ukończenia misji :(

Mam za duzo stuffu, by teraz rezygnować. Musze znaleźć punkt RV, gdzie czeka na mnie choper.

Opublikowano

Myslalem ze MGS z otwartym swiatem nie wypali, ze lepszy korytarzyk z cinema experience a jednak nie. W to sie masakrycznie dobrze gra, zbieranie surowcow, rozbudowa bazy, gra starczy na bardzo bardzo dlugi czas a bedzie jeszcze online ktory moze byc tak samo epicki jak ten z Tlou czy GOW.

Zrobilem dopiero 6 glownych misji a mam juz nabite 20+h. Do pelni szczescia brakuje mi jeszcze jedna kaseta ktora chetnie bym sobie ustawil na przyloty helikoptera (a ktorej pewnie nie bedzie).

Opublikowano

Co myślicie o spotkaniach ze Skulls unit?

Jak dla mnie to są dosyć irytujące. Zapierdziela to to za szybko i chyba tylko bazooki są cokolwiek im w stanie zrobić. 

Swoją drogą przypomniał mi się pewien filmik. Tylko tytuł zmienić na "My MGS V The Skulls unit tactic"

(na poziomie misji 28)

doszedłem własnie do doliny z 4 Skullsami-snajperkami. Ni się przekraść ni to to zatłuc. A porady znalezione w necie w stylu weź konia i przejedź koło nich przestają działać w momencie postrzału.

Opublikowano

U mnie DD jest cały czas małym szkrabem, zrobione 10 głównych misji i prawie większość pobocznych, kiedy on urośnie  ?;/

Opublikowano

U mnie DD jest cały czas małym szkrabem, zrobione 10 głównych misji i prawie większość pobocznych, kiedy on urośnie ?;/

Mi dorosł po zrobieniu kilku misji głównych i w miarę regularnym wracaniu do bazy.

W międzyczasie miałem ze 2 scenki z jego dorastania.

Edytowane przez Ptasiek