Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy rage quit do tej pory gra prosta była ale ni (pipi)a nie wiem jak mam przejść misje 29. Kto wie niech w spoilerze napisze. Ja idę spać bo jutro na rano do roboty ale obdaruje plusami jutro po 6 rano;).

Granatnik, rkm, quiet i dużo uciekania.

Czasami można wpakować i pół taśmy z karabinu w gościa jak inni zostaną z tyłu.

• Plusik 1
Opublikowano

ja wlazlem na dach i strzelalem z dachu do nich i poszlo gladko.

do tego obowiazkowo quiet. jak powtarzalem misje, zeby zrobic ja na S to dalem jej sinful butterfly i kuuuuurde miala skullsa na 3 strzaly jak nie mniej. zalatwilem ich w 2 minuty.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Zdarzają sie jakieś liniowe, zamknięte miejscówki(piwnice, jaskinie, fortece - zakrwawione korytarze itp), w późniejszych aktach ? 

Pytanie czysto ciekawskie. 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Zdarzają sie jakieś liniowe, zamknięte miejscówki(piwnice, jaskinie, fortece - zakrwawione korytarze itp), w późniejszych aktach ?

Pytanie czysto ciekawskie.

jest kilka misji w stylu resident metal evil solid ;-)

Opublikowano

jednak mgs5 zjada wieska3 - troche mam zal do kojimy ze czesc fabularna za bardzo rozciagnal, mogl wywalic te 10-15misji, ktore sa kopia tych spec-ops, czas gry i tak bylby zacny, a przynajmniej kazda misji trzymalaby poziom fabularny

procz tego ta gra to niszczyciel gameplayowy, powtorze sie ale jak tam mozna kombinowac, bawic sie, rozzgreywac misje na rozne sposoby - atak z lewa, z prawa, z tylu bazy, od dolu, po cichu, na rambo, usypiajac wszystkich, skradajac sie obok wszystkich, ze snajperka jak the end, wyspac pieska by zrobil robote, wykurzyc przeciwnikow w bazy, w nocy i wylaczyc im prad, w dzien, czekac na burze piaskowa by szybko sie przedostac, wezwac helikopter do wsparcia itp itd

wiesiek choc genialny, zwlaszcza jesli chodzi o kontrukcje i fabule misji pobocznych, ktore nie odstaja od glownego watku i fakt, jaki mamy wplyw decyzjami na fabule gry ale sam gameplay, ilosc bugow, zyebane hitboxy, sredni system walki i optymalizacje na ps4 musi ustapic mesjaszowi V w moim prywatnym rankingu

• Plusik 4
Opublikowano

jednak mgs5 zjada wieska3 - troche mam zal do kojimy ze czesc fabularna za bardzo rozciagnal, mogl wywalic te 10-15misji, ktore sa kopia tych spec-ops, czas gry i tak bylby zacny, a przynajmniej kazda misji trzymalaby poziom fabularny

procz tego ta gra to niszczyciel gameplayowy, powtorze sie ale jak tam mozna kombinowac, bawic sie, rozzgreywac misje na rozne sposoby - atak z lewa, z prawa, z tylu bazy, od dolu, po cichu, na rambo, usypiajac wszystkich, skradajac sie obok wszystkich, ze snajperka jak the end, wyspac pieska by zrobil robote, wykurzyc przeciwnikow w bazy, w nocy i wylaczyc im prad, w dzien, czekac na burze piaskowa by szybko sie przedostac, wezwac helikopter do wsparcia itp itd

wiesiek choc genialny, zwlaszcza jesli chodzi o kontrukcje i fabule misji pobocznych, ktore nie odstaja od glownego watku i fakt, jaki mamy wplyw decyzjami na fabule gry ale sam gameplay, ilosc bugow, zyebane hitboxy, sredni system walki i optymalizacje na ps4 musi ustapic mesjaszowi V w moim prywatnym rankingu

Mam podobne zdanie.

Wiesiek mimo, że genialny, system walki miał bardzo bardzo przeciętny, w Mesjaszu wszystko jest takie SOLIDNE - dopracowane i sprawia większą frajdę. Im dłużej grałem w Wieśka tym walki stawały się mi coraz bardziej obojętne, tutaj jest zupełnie odwrotnie : )

PS Taśma z "Take on me" jest w której misji?

Opublikowano (edytowane)

Misji to nie pamiętam, ale znam lokację - Yakho Oboo Supply Outpost. Jeden z budynków po lewej stronie patrząc od głównego wejścia.

Edytowane przez aux
Opublikowano

Czy jest jakaś możliwość na ustawienie mapy w iDroidzie na taką jak była w Ground Zeroes ? Właśnie włączyłem na chwilkę żeby przejśc i importować save, i w ogole w GZ mapa jest o wiele wygodniejsza, całkiem inna, dla mnie lepsza.

Opublikowano

UWAGA!

https://uk.secure.konami-europe.com/link/portal/30031/30044/Article/2809/Regarding-save-data-for-METAL-GEAR-SOLID-V-THE-PHANTOM-PAIN-becoming-corrupt-under-specific-circumstances

In "METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN" which was released on September 1st, 2015 there is a possibility that the game stops progress if having Quiet as a buddy while playing "Mission 29" or "Mission 42". This situation can be avoided by not using Quiet as a buddy while playing either "Mission 29" or "Mission 42".
Opublikowano

Zaczynam powoli masterowanie gry - pierwsze 11 misji zrobione na S rank i wszystkie zadania zaliczone. 

Powoli robię również side opsy, ale niestety porozrzucane są po całej mapie. Bieganie/galopowanie/jeżdżenie z jednego końca na drugi już mnie nudzi, a koszt wylecenia na misję robi się na wysoki żeby tak robić to każdej popierdółki. 

Opublikowano (edytowane)

Można powtarzać side opsy w późniejszym etapie gry? Bo wysłałem przez głupote specjaliste anestezjologa i gunsmitha na misje i mi polegli blokując wytwarzanie usypiajacych pukawek i czegoś tam jeszcze,muszę ich jakoś odzyskać a wiem zebyliw misji pobocznej..

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano

Można powtarzać side opsy w późniejszym etapie gry? Bo wysłałem przez głupote specjaliste anestezjologa i gunsmitha na misje i mi polegli blokując wytwarzanie usypiajacych pukawek i czegoś tam jeszcze,muszę ich jakoś odzyskać a wiem zebyliw misji pobocznej..

Na pewno będzie miał szansę ich odzyskać. 

Albo te side opsy będą ponownie dostępne, albo znajdziesz ich gdzie indziej. 

Opublikowano

Jak to koszty latania rosną?

I spoiler z pewnego side opsa, raczej na początku.

Chodzi o odzyskanie żołnierzy ze starego mother base. Dlaczego on się gibał w taki poje,bany sposób? Miałem ochotę zepchnąć go w dół zamiast brać do bazy :/

.