Gość Rozi Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) A za Quiet Kojima ma kutasa w du.pie. Edytowane 17 września 2015 przez Rozi Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Ja z koleji ponarzekam na jedyna rzecz, która mnie wnerwia w gameplayu. A mianowicie na nagradzanie za misję i na to, że najważniejszym czynnikiem jest czas. No kuźwa krew mnie zalewa jak w grze, która domyślnie ma być skradanka, przechodzę misję po cichu, czolgajac się, odwracając uwagę wroga i ogólnie bez jakiegokolwiek wykrycia i mam rangę A. Ale jak wezmę tę samą misję, przebiegnie przez bazę, chwycę co chwycić miałem i spieprzę do helikoptera pod ostrzałem wroga, ale zajmie mi to 3 minuty z hakiem to gra czestuje mnie piękna rangą S. No po prostu genialne. +100 Dokładnie to samo mnie wkur.wia, olałem robienie na S. W skradance powinno być premiowane ciche przejście bez ani jednego alarmu. Cytuj
Evildante 8 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 To fakt Panowie pełne poprawcie z mojej strony. Dlatego teraz już olałem trochę temat skradania Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Tzn co? Jak wjadę czołgiem na misje i w wyposażeniu rocket launcher i wytnę wszystkich w pień to na końcu będę miał S, czy wyznacznikiem jest najważniejszy czas? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Oczywiście, że możesz zdobyć S czolgiem. Zestrzelenie rocket launcherem albo czolgiem śmiglowca albo walker gearow z daleka nie jest problemem i wtedy nawet Cie nie zauważą a Ty zdążysz się przemieścić w inną miejscówkę. Zreszta podobna sprawa jest jak ustalisz przed misją LZ w centrum bazy, żołnierze generalnie spotują cały helikopter a nie Ciebie, dopiero jak z bliska zaczniesz do nich walić to zauważą konkretnie Twoją postać i wtedy zlicza alarm. Cytuj
Jeez_PS 838 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Raczej chodzi o szybkosc wykonania celow misji niz zabijanie. Wpadam na nej (pipi)ie, fultonuje/wysadzam cel, max 5 min misja - zawsze S. bezsens Cytuj
Lati 23 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) Tzn co? Jak wjadę czołgiem na misje i w wyposażeniu rocket launcher i wytnę wszystkich w pień to na końcu będę miał S, czy wyznacznikiem jest najważniejszy czas? Za zabójstwa możesz dostać ujemne punkty, ale dobry czas i tak to nadrobi. Ja czołgiem pokonałem Skulle w misji "Code Talker", a misję "Skull Face" przejechałem na D-walkerze i za obie wpadła S-ka. A to dwie misje w których skradanie dawało mi najwięcej satysfakcji, ale co z tego jak są dość długie i przeczolganie się przez nie owocuje najwyżej rangą B. Edytowane 17 września 2015 przez Lati Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 No właśnie przemykałem w obu i to na biegu praktycznie a tam ocena A, zdarzyło mi się kilku nawet uśpić. Cytuj
Evildante 8 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Jak na tactical espionage action mało doceniają skradanie Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Mam dwa pytania Wiadomo ile jest wszystkich zakonczen razem z tym "wycietym do znalezienia na youtube" o ktorym wspominal Bizon?oraz czy poboczne misje sa fabularne czy to tylko zapychacze lub wariacje tego samego jak w PW,bo jesli tak to chyba lepiej ograc sama glowna kampanie zeby sobie nie rozwodnic fabuly choc z drugiej strony nie wiem czy to jest mozliwe. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Jest jedno glowne zakonczenie oraz jest misja tlumaczaca prolog oraz wyciete zakonczenie na youtube/plycie dvd. Z pobocznych misji to chyba ze dwie-trzy sa fabularne, inne to zapychacze oraz zrodlo kasy, ludzikow, sprzetu. Sa 3 wazne side opsy zwiazane z customizacja sprzetu. Nie sa wymagane, bo cala gre na luzaku przejdziesz z karabinkiem na pierwszym levelu oraz ewentualnie wyrzutnia rakiet ale customizacja broni jest ciekawa. 1 Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Bizon podeslesz mi to wyciete zakonczenie na pw? Zanim przejde V to pewnie zniknie z youtube i bede musial sie pozniej bawic w szukanie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Moje pierwsze S było właśnie w trakcie misji na rambo, wbiegłem w środek, w relfex mode wszystkich uśpiłem, chwyciłem więźnia i sru do heli… Ranga: S. Suchar w ch,uj. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Bizon podeslesz mi to wyciete zakonczenie na pw? Zanim przejde V to pewnie zniknie z youtube i bede musial sie pozniej bawic w szukanie. wpisz w google phantom pain cut ending i masz pierwszy wynik, filmik trwajacy 20 min 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Bizon podeslesz mi to wyciete zakonczenie na pw? Zanim przejde V to pewnie zniknie z youtube i bede musial sie pozniej bawic w szukanie.Jak do tej pory nie zniknelo to nie zniknie bo to jest zawartosc z kolekcjonerki a nie ktos wyciagnal z gry. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Moje pierwsze S było właśnie w trakcie misji na rambo, wbiegłem w środek, w relfex mode wszystkich uśpiłem, chwyciłem więźnia i sru do heli… Ranga: S. Suchar w ch,uj. reflex mode xDDDD każule Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Skoro on nie robi różnicy w punktacji to dlaczego niby grać bez niego? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 niech pomyślę; bo robi lepszą wczuwkę i suspens w przypadku zauważenia (niecałe 2 sekundy na reakcję)? zresztą niech każdy gra jak tam chce, tylko proszę mi później nie narzekać że wszystkie dzisiejsze blockbustery są debil friendly ps jego używanie wpływa na punktację Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) Mam pytania dotyczące kaset. 1) dostanę wszystkie istotne kasety za przejście głównego wątku? 2) czy dostajemy je za side opsy? Jeżeli tak, to zdarzają się jakieś istotne fabularnie? 3) czy są kasety, których trzeba szukać tak jak to było w Ground Zeroes, czy normalnie wszystkie dostaniemy za samo przejście misji? Edytowane 17 września 2015 przez ssxx1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 boże jak zdobyć ten ciuch :_: ??????!!!!1!11 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) niech pomyślę; bo robi lepszą wczuwkę i suspens w przypadku zauważenia (niecałe 2 sekundy na reakcję)? zresztą niech każdy gra jak tam chce, tylko proszę mi później nie narzekać że wszystkie dzisiejsze blockbustery są debil friendly ps jego używanie wpływa na punktację 5 czy 10k przy punktacji sięgającej ok. 100-150k to nic zwłaszcza, że można wparować z rpg i w 5 minut mieć rangę S. Edytowane 17 września 2015 przez suteq Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 jeśli stawia się ocenki ponad fun z wymajającego gameplayu to pewnie można Cytuj
Gość suteq Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 (edytowane) Wymagający gameplay. Ty myślisz, że mamy rok 2000, że devi robią wymagające gry? Fun jest lepszy z reflexem, bo człowiek się nie wkur.wia jak coś się zyebie. Edytowane 17 września 2015 przez suteq Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 boże jak zdobyć ten ciuch :_: ??????!!!!1!11 Musisz ukończyć wszystkie misje z żółtą kropką, mieć R&D na poziomie 40 i 460,000 GMP. Fajnie się szybko biega w tym. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 17 września 2015 Opublikowano 17 września 2015 Ewentualnie zrobic transfer save'a z Ground Zeroes zeby miec od razu ten stroj, nie wiem niestety czy wystarczy sam transfer, czy musi byc 100%, ja mialem 100% i moglem od razu smigac w tym stroju jak tylko zrobilem transfer. Co do Reflexu, jesli sie nie wlaczy podczas misji, to nawet gdy w opcjach jest wlaczony i tak sie dostaje bonusowe punkty za brak jego uzycia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi