Masorz 13 197 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 pro tip; można zlać czekanie na heli, po prostu klikając na return to acc z menu pauzy, czym zaoszczędzi się połowę drogi. od początku gry można zlewać myszkowanie w poszukiwaniu zapasów, jak i zbieranie żołnierzyków. Albo zfultonować się z kontenerem jak jakiś jest w pobliżu. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Dzięki za rady. od początku gry można zlewać myszkowanie w poszukiwaniu zapasów, jak i zbieranie żołnierzyków. No tak, ale podchodząc do gry na czysto i bez wcześniejszego rozpytania, nie wiesz tego. Tytuł stara się przekonać Cię, że to warte zachodu (bo, przykładowo, skąd masz wiedzieć, że po ~10 misjach osiągniesz już max GMP, a i tak nie ma go za bardzo na co wydawać ?). No i nie powiedziałbym, że od początku można zlewać żołnierzy, przynajmniej do momentu zapełnienia podstawowego składu mother base (ochotników aż tylu nie ma). Samo R&D się przeciez mocno przydaje (choć na upartego gierkę zaliczy się z dwiema podstawowymi pukawkami i jakąś wyrzutnią). Zawsze wolałem raczej dokładnie poznawać dany tytuł, nie przebiegać, bawić się, ale tutaj nastąpiło przedobrzenie. Tym bardziej, że szperanie nie jest jakoś specjalnie wynagradzane (znajdźka w postaci kasety z nagraniem odgłosów s.rania, dzięki xd). Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Jestes w tym samym momencie fabuly gdzie ja,pewnie walczyles niedawno z pewnymi osobnikami?Dobra ta walka ? bo mnie ominela akurat. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Nie wiem, czy myślimy o tym samym, jesli chodzi o (lotnisko) to niezbyt fajna, a owi osobnicy przekombinowani, nawet jak na MGSa. Po paru próbach zamówiłem sobie do niej wóz opancerzony z działkiem i poszło. Jeśli mowa o wcześniejszym spotkaniu w dżungli to było niezłe, klimatyczne. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 kaseta ze sraniem ponoć użyteczna xd Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 kaseta ze sraniem jest po to żeby ją puścić na głośniku idroida jak sie jest schowanym w kiblu, wtedy strażnicy nie będą tam zaglądać chociaż ja osobiście nie miałem nigdy sytuacji w której musiał bym sie chować w kiblu, jak był alarm to zwykle uciekałem poza baze Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Właśnie tak rozkminiałem, po co rozszerzenie z głośnikami do idroida xd. To są te MGSowe patenty, z którymi jedyna styczność to przeczytanie o nich w kąciku szperacza, ewentualnie wypróbowanie raz dla sprawdzenia. Raz się chyba w kiblu schowałem, ale nie w czasie alarmu, zresztą nie znoszę grać z alarmem, wolę walnąć restarta (chyba, że checkpoint był dawno). Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Nie wiem, czy myślimy o tym samym, jesli chodzi o (lotnisko) to niezbyt fajna, a owi osobnicy przekombinowani, nawet jak na MGSa. Po paru próbach zamówiłem sobie do niej wóz opancerzony z działkiem i poszło. Jeśli mowa o wcześniejszym spotkaniu w dżungli to było niezłe, klimatyczne. Akurat ci przekombinowani to slabizna,bardzo dlugo probowalem to przejsc po cichu,ale musialem niestety na afere(brak opcji fultonowania pojazdow) Ta walka o ktorej mysle a ktorej uniknalem uciekajac jest poprzedzona horrorowym wstepem Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Właśnie tak rozkminiałem, po co rozszerzenie z głośnikami do idroida xd. To są te MGSowe patenty, z którymi jedyna styczność to przeczytanie o nich w kąciku szperacza, ewentualnie wypróbowanie raz dla sprawdzenia. Raz się chyba w kiblu schowałem, ale nie w czasie alarmu, zresztą nie znoszę grać z alarmem, wolę walnąć restarta (chyba, że checkpoint był dawno). jest kilka kaset których można użyć na głosniku idroida (w sumie wszystkich można ale zwykłe piosenki tylko zwabiają wrogów do hałasu) przykładowo - kołysanka, można zagrać w pobliżu wroga żeby zasnął (w sumie zapomniałem to wypróbować), są 2 kołysanki, na afryke i na afganistan - omawiany wyżej dźwięka srania odstraszający od kibla - nagrany okrzyk "enemy killed" który podobno można puścić żeby zakończyć alarm bo przeciwnicy uważają że już zdechliśmy chyba było jeszcze kilka ale nie moge znaleźć w googolach a tylko te wyżej mam osobiście niestety te kasety puszczone na głośnik w celu uzyskania pożądanego efektu się psują po jednym użyciu, dlatego nie można nimi spamować. jednak jak sie zepsują można je ponownie znaleźć w tej samej lokacji co wcześniej 2 Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Dobra panowie, stało się, wpadła w końcu platyna: 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Co tak mało w Deszcz Clubie? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Właśnie tak rozkminiałem, po co rozszerzenie z głośnikami do idroida xd. To są te MGSowe patenty, z którymi jedyna styczność to przeczytanie o nich w kąciku szperacza, ewentualnie wypróbowanie raz dla sprawdzenia. Raz się chyba w kiblu schowałem, ale nie w czasie alarmu, zresztą nie znoszę grać z alarmem, wolę walnąć restarta (chyba, że checkpoint był dawno). Dokładnie są te mgsowe smaczki i na przykład, że można zjeżdzać w kartonie z pochyłych terenów albo jak goscia 15 razy zrobisz combo 5 ciosowe cqc to jego ciało nie wytrzyma i zejdzie xD a jest tego w ciul więcej (chociażby poślizg jeepa na końskim gównie). To jest typowe Kojima style tylko tak na dobrą sprawę jak sie nad tym zastanowić to po ch.uj? Tak samo jak jedna z fajniejszych funkcjonalnosci gry czyli mozliwość modifkowania każdej broni jest totalnie opcjonalna (ja na przykład nieznalazłem tego legendarnego gunsmitha) trochę tego nie rozumiem bo z jednej strony fajnie, że ukryli dużo smaczków i możliwości dla graczy a drugiej strony jest niesmak, że story line potraktowane totalnie po macoszemu. Moglo być goty a wyszło jak zwykle. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 czasami aby pojawily sie opsy z legendardy gunsmithem trzeba zrobic duzo innych, przy drugim przejsciu myslalem, ze sie ze(pipi) bo nie moglem go odlbokowac a robilem wiecej opsow niz przy pierwszym fast runie, nie mam pojecia od czego to zalezy Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Żałuj ze nie zrobiles customizacji. sama zabawa wyglądem jest fajna ale jest tez super przydatna rzecz - mozna zamieniać częsci z jednych broni do drugich. A to oznacza ze wystarczy odblokowac np jedną snajperke z tlumikiem zeby mieć tłumik i dodawac go do innych snajperek (które w normalnym rozwoju dostały by ten tlumik dopiero na wysokim lvlu). Podobnie z lunetami sa lepsze i gorsze z czego najlepsza dochodzi w większości na ostatnim lvlu rozwoju ale w jednej ze snajperek jest wcześniej i po jej zrobienu mozna podczepic do pozostalych. Jako skradacz bylem zachwycony z tłumika w kazdej broni Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Wyprobowalem stun gun z tlumikiem zamiast usypiacza i nie wiem czy cos robie źle,ale mam wrazenie ze do skradania jest zbyt glosny,a wrogowie reaguja prawie jak przy ostrej amunicji. Warto robic sideopsy ze zdjeciami dla wiadomej postaci czy nie ma to znaczenia w kontekście fabuly? Cytuj
zielakpl 8 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 fakt wrogowie słyszą jak strzelisz typowi w łeb z gumowej kulki Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Gumowe kule są dobre tylko jeżeli wybierasz się na "agresywne zakupy" nowych rekrutów i chcesz nałapać jak najwięcej ludzi bez bawienia sie w powolny stealth. Do tego ja ich używałem. Wwyczyściłem dwa razy lotnisko i miałem 20-30 nowych rekrutów w parę minut. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Agresywne zakupy to są przy granatach sennych, dymnych jak dla mnie. Wiele side opsów z heavy troops tak robiłem w sekundy. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Ale że wzywałeś wsparcie powietrzne i wtedy śmigłowiec atakuje gazem usypiającym? Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. Zaczynam sie obawiac ze dobrych walk z bossami tutaj poprostu nie ma. Fabula na ten moment wydaje sie debilna i niezbyt interesujaca,ale po cichu licze ze asy z rekawa niedlugo zaczna sie sypac. Za to poczatek 30 misji wyglada obiecujaco. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Ale że wzywałeś wsparcie powietrzne i wtedy śmigłowiec atakuje gazem usypiającym? Nie normalnie rzucałem rączką Venoma. Nigdy nie używałem wsparcia. Cytuj
artex 28 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Moim jedynym rozczrowaniem jest dziadowski fulton , owszem do kontenerów działek przeciwlotniczych spoko , ale do ludzi już nie bardzo.w GZ jak odnalazłeś Paz to trzeba było kombinować jak dotrzeć do miejsca lądowania i wczuwa była jak w rambo , a fulton wszystko ułatwia , póżniej nawet wilk/pies potrafi fultonować. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ta gra jest tak rozwleczona, ze jeszcze jakbys mial z kazdym zolnierzem biec do helikoptera, ktorego trzeba wczesniej wezwac i czekac na niego to by ludzie skonczyli grac max po 2 misji. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 łoludzie, nie wyobrażam sobie tej gry bez fultona. GZ to GZ - tam celowo nie było fultona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi