Emtebe 2 524 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Czy pojazdy w tej grze się do czegokolwiek przydają? Robię teraz 36 misję, a jak do tej pory nie użyłem żadnego pojazdu jeszcze. Mimo tego, że mam ich kilkanaście w bazie: czołgi, ciężarówki, jeepy i inne badziewia. Na cholerę to? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Do misji, na które wysylasz swoich żołnierzy. Czasem też ułatwiają, niektóre misje jesli zależy nam na wysokiej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 jeepek sie przydaje do podróżowania po mapie, w niektórych misjach jest przydatny, no i we freeroamie jak sie robi kilka side opsów na raz i trzeba jechać od jednego do drugiego (oczywiście zakładając że używa sie psa albo quiet a nie konia) te pancerne pojazdy i czołgi można wziąć na misje i zrobić za ich pomocą masakre, chociaż osobiście tego nie robiłem bo grałem skradankowo dodatkowo można je oczywiście też sprzedać i zyskać kase Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Moim jedynym rozczrowaniem jest dziadowski fulton , owszem do kontenerów działek przeciwlotniczych spoko , ale do ludzi już nie bardzo. w GZ jak odnalazłeś Paz to trzeba było kombinować jak dotrzeć do miejsca lądowania i wczuwa była jak w rambo , a fulton wszystko ułatwia , póżniej nawet wilk/pies potrafi fultonować. Ale kluczowe postacie fabularnie w TPP też nie mozesz fultonować. Nieraz było mówione w grze że system fulton jest zbyt ryzykowny dla rannych postaci (Paz była, Chico jak i Miller np). Z innymi postaciami może już słabiej uzasadnione ale po prostu taki balonik to zawsze jakieś ryzyko, a helikopterem nie - Trzeba być profesjonalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 pytanie co do PAZ gdzie co jak kurfa? spotkaliście ją? bo ja nie, a niby na trailerach była widoczna. o co chodzi? jak ją spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Yano musisz iść na drugie piętro Medical Plant :potter: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Czy pojazdy w tej grze się do czegokolwiek przydają? Robię teraz 36 misję, a jak do tej pory nie użyłem żadnego pojazdu jeszcze. Mimo tego, że mam ich kilkanaście w bazie: czołgi, ciężarówki, jeepy i inne badziewia. Na cholerę to? Ja użyłem wozów z uzbrojeniem ze cztery razy : do rozwalenia wrogiego konwoju w jakiejś standardowej misji, dwa razy na Skulls i raz na (spoiler z 30 misji) Sahelantropa Poza tym czasem wygodniej się przemieścić jeepem niż zadupcać na nogach, ale to tylko jak akurat jakiś się trafi w pobliżu. No ale jak poradziłeś sobie z tamtymi momentami bez nich, to pewnie i w przyszłości ich nie użyjesz. Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. (...) No lipa lipa, właśnie tam się poratowałem wozem z armatką, w sumie zapomniałem zupełnie o d-walkerze. Zresztą cały wątek skulls i tych pasożytów to dla mnie nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Yano musisz iść na drugie piętro Medical Plant I przedstawić zbierane z Side Opsów zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 wszystkie? brakuje mi jednego tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) To ostatnie jest jak wychodzisz z pokoju, w którym siedzi Paz. Wisi na scianie z lewej strony. *edit: ale najpier wmusisz pokazać jej wszystkie zdjęcia, które zebrałes Edytowane 16 Października 2015 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kwiklem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 kiedy zaczynaja sie dispatch opsy i moge kontrolowac kogos innego na tych mini misjach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 No gdzieś zaraz na początku gry, może trza ze 3-4 główne misje zrobić i otwierają się side opsy oraz dispatch opsy. A możesz kontrolować tymi, których sobie zfultonujesz do motherbase. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 obczajcie akcje z 3.00 (misja z Elim) Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jesli chodzi o watek ze skull facem to tez srednio,rezyseria scenek jak zawsze kozak,ale mogli sie pokusic o cos wiecej. Zmarnowany potencjal tej postaci po GZ,nie wiem czy kasety cos tutaj zmienia. Fabula po pierwszym rozdziale to tez w najlepszym razie poziom jakiegos residenta,bardziej od niej ciekawi mnie jak potocza sie losy postaci znanych z poprzednich czesci i kogo jeszcze przyjdzie spotkac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 W szóstce zapewne będziemy montować Zanzibar Land Ja idę jeszcze porobić resztę side opsów i atomówkę a platyny mi się nie chce chyba robić. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. (...) No lipa lipa, właśnie tam się poratowałem wozem z armatką, w sumie zapomniałem zupełnie o d-walkerze. Zresztą cały wątek skulls i tych pasożytów to dla mnie nieporozumienie. cztery opancerzone parasajty poniżej 2 min. na rangę S :czesc: Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Ktos tu odkrył internet a tak na poważnie to do S w tej misji wystarczy biegać w kółko albo wejsć na dach i stamtąd lutować Edytowane 17 Października 2015 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Zauważyłem, ze prawie za każdym razem teraz, kiedy gram z kobitka to dorzucają mi jeepa do składu. Miło z ich strony. jestem przed 41 misja i 51% postępu. Brakuje mi 1/4 Medical platform do kompletu. Czuje, ze jestem juz blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Jeepa musisz sam "odchaczyć" w zakładce przygotowania do misji bo samoistnie nie zniknie*. *edit: chyba, że go rozwalą a ty nie będziesz miał już więcej tego typu pojazdów. Edytowane 17 Października 2015 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) @ornit ta metoda jest jeszcze lepsza, rpg i jej odmiany staja się zwyczajnie zbędne przy ckmie Edytowane 17 Października 2015 przez nobody Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. (...) No lipa lipa, właśnie tam się poratowałem wozem z armatką, w sumie zapomniałem zupełnie o d-walkerze. Zresztą cały wątek skulls i tych pasożytów to dla mnie nieporozumienie. cztery opancerzone parasajty poniżej 2 min. na rangę S :czesc: Nie prawda. Ja ta misje przeszedłem w nieco ponad 10 min i tez dostałem eske. Zupełnie przez przypadek. po prostu sie schowałem i czekałem, az pojedynczo do mnie wyjdą. To jest chyba jedyna misja u mnie na S . Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 to jeden z najłatwiejszych i najszybszych sposobów, that's all. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dla tych co narzekają na fabułę MGS5 to polecam jednak zacząć uważnie słuchać kaset. Bardzo dużo wątków się odkryje i dopowiedzenia historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Niby oglądało sie gameplay przed premiera gry a w życiu, nie widziałem fultona w zadaszonym pomieszczeniu. Zadawałem sobie to pytanie, za każdym razem pobytu w lotniskowym hangarze.. po co te kontenery tam sa, skoro nie można ich zabrać? Ale jednak można Własnie wpadła pełna baza i parę ulepszeń, miedzy innymi wspomniana powyżej. Dzięki tej opcji można fultonowac wszystko i wszędzie, bez względu na miejsce i chyba pogodę. Edytowane 17 Października 2015 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi