Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Czy pojazdy w tej grze się do czegokolwiek przydają? Robię teraz 36 misję, a jak do tej pory nie użyłem żadnego pojazdu jeszcze. Mimo tego, że mam ich kilkanaście w bazie: czołgi, ciężarówki, jeepy i inne badziewia. Na cholerę to?

jeepek sie przydaje do podróżowania po mapie, w niektórych misjach jest przydatny, no i we freeroamie jak sie robi kilka side opsów na raz i trzeba jechać od jednego do drugiego (oczywiście zakładając że używa sie psa albo quiet a nie konia)

te pancerne pojazdy i czołgi można wziąć na misje i zrobić za ich pomocą masakre, chociaż osobiście tego nie robiłem bo grałem skradankowo

dodatkowo można je oczywiście też sprzedać i zyskać kase

Moim jedynym rozczrowaniem jest dziadowski fulton , owszem do kontenerów działek przeciwlotniczych spoko , ale do ludzi już nie bardzo.

w GZ jak odnalazłeś Paz to trzeba było kombinować jak dotrzeć do miejsca lądowania i wczuwa była jak w rambo , a fulton wszystko ułatwia , póżniej nawet wilk/pies potrafi fultonować.

Ale kluczowe postacie fabularnie w TPP też nie mozesz fultonować. Nieraz było mówione w grze że system fulton jest zbyt ryzykowny dla rannych postaci (Paz była, Chico jak i Miller np). Z innymi postaciami może już słabiej uzasadnione ale po prostu taki balonik to zawsze jakieś ryzyko, a helikopterem nie - Trzeba być profesjonalistą.

Czy pojazdy w tej grze się do czegokolwiek przydają? Robię teraz 36 misję, a jak do tej pory nie użyłem żadnego pojazdu jeszcze. Mimo tego, że mam ich kilkanaście w bazie: czołgi, ciężarówki, jeepy i inne badziewia. Na cholerę to?

Ja użyłem wozów z uzbrojeniem ze cztery razy : do rozwalenia wrogiego konwoju w jakiejś standardowej misji, dwa razy na Skulls i raz na (spoiler z 30 misji)

Sahelantropa

Poza tym czasem wygodniej się przemieścić jeepem niż zadupcać na nogach, ale to tylko jak akurat jakiś się trafi w pobliżu. No ale jak poradziłeś sobie z tamtymi momentami bez nich, to pewnie i w przyszłości ich nie użyjesz.

Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. (...)

No lipa lipa, właśnie tam się poratowałem wozem z armatką, w sumie zapomniałem zupełnie o d-walkerze. Zresztą cały wątek

skulls i tych pasożytów

to dla mnie nieporozumienie.

Jesli chodzi o watek ze skull facem to tez srednio,rezyseria scenek jak zawsze kozak,ale mogli sie pokusic o cos wiecej. Zmarnowany potencjal tej postaci po GZ,nie wiem czy kasety cos tutaj zmienia.

Fabula po pierwszym rozdziale to tez w najlepszym razie poziom jakiegos residenta,bardziej od niej ciekawi mnie jak potocza sie losy postaci znanych z poprzednich czesci i kogo jeszcze przyjdzie spotkac.

• Plusik 1

Misja 29.Jakie to bylo slabe i bez pomyslu(nie liczac cutscenek),przy tym walka z grubasem na rolkach to mistrzostwo swiata. (...)

No lipa lipa, właśnie tam się poratowałem wozem z armatką, w sumie zapomniałem zupełnie o d-walkerze. Zresztą cały wątek

skulls i tych pasożytów

cztery opancerzone parasajty poniżej 2 min. na rangę S :czesc:

skulls i tych pasożytów

cztery opancerzone parasajty poniżej 2 min. na rangę S :czesc:

Nie prawda. Ja ta misje przeszedłem w nieco ponad 10 min i tez dostałem eske. Zupełnie przez przypadek. po prostu sie schowałem i czekałem, az pojedynczo do mnie wyjdą. To jest chyba jedyna misja u mnie na S .

Niby oglądało sie gameplay przed premiera gry a w życiu, nie widziałem fultona w zadaszonym pomieszczeniu. Zadawałem sobie to pytanie, za każdym razem pobytu w lotniskowym hangarze.. po co te kontenery tam sa, skoro nie można ich zabrać? Ale jednak można :)

Własnie wpadła pełna baza i parę ulepszeń, miedzy innymi wspomniana powyżej. 

Dzięki tej opcji można fultonowac wszystko i wszędzie, bez względu na miejsce i chyba pogodę. 

Edytowane przez MEVEK