Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od której misji

Pokaż ukrytą zawartość

zaczynam 23

edit: no dobra wkrecilem sie w MGS-a :P

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

O nowym MGSie mozna mowic co sie chce, ale misja nr 43 byla fenomenalna i zdecydowanie bylo to dla mnie jedno z najciekawszych doswiadczen z calej serii. Jednak calosciowo na pewno nie jest to spektakularny sukces jaki trailery zwiastowaly, ta czesc udowodnila to co pisalem troche przed premiera, ze kojima to pajac ktory sie wypalil i osobiscie ciesze sie ze polecial, z kojima za sterami byloby juz pewnie coraz gorzej, wiec albo bedzie lepiej, albo seria upadnie, tak czy siak lepsze to niz dalsze tolerowanie "mistrza" hideo i jego autyzmow.

Jesli ekipa odpowiedzialna za ten wspanialy gameplay sie nie zmieni (podejrzewam ze jedyny input kojimy w gameplay to bylo wymyslanie tych glupich elementow a la srajacy kon czy napisy spoilujace co zastaniemy w misji byle by tylko miec pretekst do wcisniecia swojego nazwiska) i zatrudnia kogos nowego od fabuly (np dac wolna reke typkowi co kojmie zawsze "pomagal" przy scenariuszu, czasem go bylo widac w creditsach) to powinno byc cacy.

@Fanek

Chyba od 32, ale nie martw sie, sa tez potem nowe misje a samych powtorek nie jest duzo i nie sa z tego co kojarze konieczne do przejscia fabuly.

• Plusik 2
Opublikowano
  W dniu 23.10.2015 o 23:41, UberAdi napisał(a):

Skończyłem przed chwilą, co za choojowa gra, jakbym kupił pudełko to wstydził bym się to stawiać przy wcześniejszych częściach.

Miałem zakończenie The Truth którego

Pokaż ukrytą zawartość

Co do badan:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie badań jeszcze:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Gawlick
Opublikowano
  W dniu 24.10.2015 o 15:27, Frosti napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Sorry ale musze to wiedziec :)

Tylko w formie..

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 25.10.2015 o 01:22, Fanek napisał(a):

Ile czasu robili tą gre?

Jakieś 5 lat ponieważ mgs pw wyszedł w 2010 roku. Jednak minus wakacje które pracownicy mają po każdej wydanej gierce to sądzę że jakieś cztery lata i to w porywach...

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 25.10.2015 o 13:44, oFi napisał(a):

W dniu 25.10.2015 o 13:18, raven_raven napisał(a):

MGR też był po drodze.

Robiony przez Platinum games, nie przez obóz kojimowski

Wpierw przez Kojima P, ale mu cos nie szlo i wstrzymali developing, ktory dopiero pozniej P.G dokonczylo.

Opublikowano

No to jak wytłumaczysz to, że Kojima chciał, żeby GZ wyszło na PSP i PS3, ale mieli problemy z MGR i musieli się na tym skupić? To nie jest tak, że w ogóle palca do tej gry nie przyłożyli.

Dodatkowo tak jak ogór pisze na szałcie, taki FOX Engine powstawał też wcześniej i niejako równolegle do gierki. Ciężko jednoznacznie powiedzieć.

Opublikowano

Dzisiaj na 4chanie widziałem jakąś wypowiedź niby samego Kojimy, że pustki fabularne w MGSV mają w nas wywoływać uczucie fantomowego bólu po fabule czy coś takiego olo :rotfl:

http://pastebin.com/DWNL9Edk

i wątek na 4chanie: http://boards.4chan.org/v/thread/314249693

(tak, wiem, że zniknie jutro, (pipi) z tym)

Opublikowano (edytowane)

hehe niezła wymówka, ale zarazem może być prawdziwa, w końcu kojima już nie raz robił graczy totalnie w konia (np raiden), więc nie jest mu obce wprowadzanie swoich wizji nawet gdy zdaje sobie sprawe że 90% te wizje uzna za totalne chamstwo

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

Po wszystkich mgsach, wbitych platynach, obejrzeniu niezliczoną ilość razy maratonow na twitchu kanału "uknighted" (polecam bo chłopaki komentują wszystkie smaczki i kodeki na bierząco) nasuwa mi się tylko jedna kwestia w głowie:

"I'm still in a dream Snake eater"

Rzekłem.

Szybkie palce z Sony Xperia Z3

Edytowane przez oFi