Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ważne i dobre info

podobno pojawił sie dziś patch 1.06 do singla.

nie znam pełnej listy zmian ale jedną ważną znam - coś fajnego z quiet

detale w spoilerze

podobno (napewno) patch pozwala odzyskać quiet po tym jak odeszła na końcu gry!

żeby to zrobić trzeba kilka (nie wiadomo ile 7-10) razy powtórzyć misje 11 - tą gdzie z nią walczymy pierwszy raz. i po tych kilku powtórzeniach misji napis [REPLAY] obok nazwy misji zmieni się na [REUNION] i po jeszcze jednym wykonaniu misji quiet znowu jest z nami mając swoj wcześniej zrobiony sprzęt itp

Reunion-Cloaked-in-Silence.jpg

:)

Dali by lepiej jakieś nowe pukawki z 7 albo i nawet 8 poziomu...

Opublikowano

Jak odblokować 45 i 46 misje główne i 150 side opsa? Mam wszystko co na zółto wykonane i odsłuchane, robię ciągle side-opsy i nic fabularnie się nie rusza do przodu, a już mam ogromną ochotę skończyć singla.

Opublikowano (edytowane)

rób sideopsy ale co jakiś czas wracaj do heli, ja zrobiłem ze 2-3 sideopsy > heli > 2-3 opsy > heli i sie pojawiło

być może jeśli miałeś bardzo mało opsów zrobionych do tej pory to bedziesz musiał troche więcej

upewniej sie że żółte kasety przesłuchane

Edytowane przez Yano
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

zależy co rozumiesz przez tryb online - jeśli FOBy , czyli dodatkowe bazy to one ujawniają sie w okolicy 20 misji o ile pamiętam, jeśli masz na myśli MGO czyli kompletnie odrębny tryb walk online to powinien być w głownym menu, bo od miesiąca jest aktywny (tam gdzie wybierasz "continue" albo właśnie "go to metal gear online")

Edytowane przez Yano
Opublikowano

ważne i dobre info

podobno pojawił sie dziś patch 1.06 do singla.

nie znam pełnej listy zmian ale jedną ważną znam - coś fajnego z quiet

detale w spoilerze

podobno (napewno) patch pozwala odzyskać quiet po tym jak odeszła na końcu gry!

żeby to zrobić trzeba kilka (nie wiadomo ile 7-10) razy powtórzyć misje 11 - tą gdzie z nią walczymy pierwszy raz. i po tych kilku powtórzeniach misji napis [REPLAY] obok nazwy misji zmieni się na [REUNION] i po jeszcze jednym wykonaniu misji quiet znowu jest z nami mając swoj wcześniej zrobiony sprzęt itp

Reunion-Cloaked-in-Silence.jpg

:)

Dali by lepiej jakieś nowe pukawki z 7 albo i nawet 8 poziomu...

Mieli zdaje się dać usypiacza na 8. Gdzieś, coś takiego wyczytałem.

Opublikowano

Moi drodzy. Przeczytałem cały wątek o MB, FOB itp. Tutaj jednak nie będę czytał niemal 300 stron. Mam pytanie odnośnie psiaka:

Czy jak jestem na misji 23 to czy mogę go gdzieś znaleźć jeśli nie znalazłem go do tej pory ze zwykłej niewiedzy??

Chętnie bym pograł z pieskiem, bo na razie gram z Quiet (niezła z niej suczka swoją drogą :P)

Opublikowano

zmien sobie sygnature lepiej 

Jeśli chodzi o MGS V to jadę tylko na ręcznym!

Opublikowano (edytowane)

Moi drodzy. Przeczytałem cały wątek o MB, FOB itp. Tutaj jednak nie będę czytał niemal 300 stron. Mam pytanie odnośnie psiaka:

Czy jak jestem na misji 23 to czy mogę go gdzieś znaleźć jeśli nie znalazłem go do tej pory ze zwykłej niewiedzy??

Chętnie bym pograł z pieskiem, bo na razie gram z Quiet (niezła z niej suczka swoją drogą :P)

spróbuj powtórzyć pierwszą (może drugą) misje w afganistanie i z noktowizorem sie rozejrzeć za małym pieseczkiem w okolicy w której heli cie wystadził, nie zawsze go widać odrazu bo jest mały, szczeka

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Jeszcze takie pytanie - to trofeum "Hero" (emblemat), to chodzi o skumulowanie punktów heroizmu w całości za misje, czy trzeba wykręcić jakiś ekstra wynik w jednej misji?

Chodzi o skumulowanie.

Opublikowano

Dzięki!

Jeszcze jedno pytanie, bo nie odszukałem konkretnej odpowiedzi:

Chodzi o epidemie:

Język Kikongo obczaiłem. Wcześniej zacząłem do kwarantanny wrzucać WSZYSTKICH, którzy tym językiem się posługują. Przewertowałem cały swój staff...i dupa. Cały czas mi umierali. Nowych zfultonowanych z kikongo też wrzucałem i nic. Zagarnałem szamana Code Talkera z fiolką antidotum...była cut scenka w samolocie...'to be continued' i dalej mi padają jak muchy. Coś jeszcze konkretnego trzeba zrobić?

Opublikowano
Chodzi o epidemie:

i tak będą umierać ale znacznie mniej, w dodatku raczej ci co już i tak są w kwarantannie, tego sie nie da ominąć, trzeba szybko robić fabułe żeby to zakończyć.

gdybyś nie zabrał wszystkich z kikongo do kwarantanny to umierało by znacznie więcej

Opublikowano

Chodzi o epidemie:

i tak będą umierać ale znacznie mniej, w dodatku raczej ci co już i tak są w kwarantannie, tego sie nie da ominąć, trzeba szybko robić fabułe żeby to zakończyć.

gdybyś nie zabrał wszystkich z kikongo do kwarantanny to umierało by znacznie więcej

Dzięki! ale...

czyli w dalszym ciągu muszę wszystkich z kikongo wrzucać do kwarantanny? każdy nowy nabytek? do usranej śmierci?

Opublikowano (edytowane)

ja tam olałem całe przenoszenie do kwarantanny bo zajełoby mi to dłużej niż zrobienie tych 3 czy 4 misji.

Makgyver - zrób jeszcze jedną misję i po kłopocie

Edytowane przez qraq_pk
Opublikowano

No właśnie...wyszukiwanie do kwarantanny zajęło mi z 30 minut. Pół godziny przeglądania tych parobków i szukania jednej wspólnej cechy...

No ale prawda też, że nie zagrałem dalej misji z wątku głównego tylko grałem sideopsy. 

Dziękuję!