Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewidzialne DP (devil points) za duzo nastukales zabijajac lub robiac sama atomowke. By sie pozbyc krwi musisz przestac zabijac, a zaczac fultonowac. Lapanie zwierzakow bardzo pomaga.

Mi po zrobieniu bomby krew wyskoczyla ale jak juz zaczalem lapac zwierzaki szybko zniknela.

• Plusik 1
Opublikowano

Niewidzialne DP (devil points) za duzo nastukales zabijajac lub robiac sama atomowke. By sie pozbyc krwi musisz przestac zabijac, a zaczac fultonowac. Lapanie zwierzakow bardzo pomaga.

Mi po zrobieniu bomby krew wyskoczyla ale jak juz zaczalem lapac zwierzaki szybko zniknela.

Albo grać w Raiden Suit (który dostaje się po zdobyciu wszystkich misji na S), którego nie można ubrudzić i do tego podczas biegania łapiemy mega speed'a (ale za to nie możemy korzystać z bandany).

Opublikowano

Dawno temu Hideo miał okazje porozmawiać z Wajdą i ten zdradził mu pewną historyjkę, która następnie miała wpływ na stworzenie postaci Sasakiego.

Opublikowano

Pytanie dla trophyhunterów. Podejmując się platynowania tej gry lepiej grać z najnowszymi aktualizacjami, czy jednak bez nich, offline? Bo czytałem gdzieś, że w którymś patchu załatali farmienie surowców, delikatnie sugerując jakieś mikro-transakcje, oraz że przez to czas zdobycia platyny wydłuża się o jakieś 100 godzin - prawda to?

Opublikowano

Nie Wredny, już Ci pisałem że lepiej grać z najnowszymi łatami, bo i tak musisz poświęcić kilka miechów (w zależności jak często będziesz grał) na zaliczenie wszystkiego, a za ten czas surowce będą Ci się gromadzić.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

MGSV:GZ misja deja vu fabularnie lepsza od całego drugiego aktu PP. I te pytania na końcu :banderas:

Ground zeroes to chyba takie prawdziwe pożegnanie z serią przez Hideo. Doceniłem ten tytuł dopiero to przejsciu go w ponad  60% a zabawy jeszcze co nie miara. I niby to jedna mapa, ale czuć tutaj dopracowanie każdego metra kwadratowego ten bazy. 

Do tego te podziękowania Kojimy w misji deja vu jak się wszystkie tytuły zmyje lampą od broni.

Piękne pożegnanie serii.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dopiero sporkanie z Quiet i o dupa jasna. Filmiki, muza i Kefir powiedzial wiecej niz pol zdania. Ale brakuje tutaj tych filmow i samego Snejka. Juz walic Haytera bo Sutherland zrobilby to lepiej. Dlaczego Hideo yebancu tak zle to zrobiles.

Rzucam wymiotami bo pewnie to byl jeden z dluzszych filmikow a ktore tak cenilem w poprzednikach.

Edytowane przez U Heisenberg U
Opublikowano

błąkając się po ps store widziałem że gra jest na promocji,i tu pytanko czy warto kupić ? opinie są mieszane,a ja nie miałem okazji zobaczyć tej części w akcji na żywo,wiadomo że na yt to nie to samo :)  brać czy zainwestować kasę w coś innego ? 

Opublikowano

Poszukaj, lub pożycz wpierw prolog do TPP w postaci Ground Zeroes. Mechanika jest super, fabularnie lepiej niż w TPP. No i wtedy zdecydujesz czy ci leży. Pełna wersja będzie już bardziej nastawiona na rozgrywkę niż story. Imo gierka niezła, ale mgs słaby.

Opublikowano

Panowie, ta gra sie rozkreci czy caly czas tylko fabula z kaset i 50 misji w roznych bazach? Rozgrywka swietna, ale jakos jestem na 7 misji i po prostu ciagle to samo bez konkretow, no i zbierac druzyne czy ulepszac bronie srednio mi sie chce. To nie o takie rzeczy chodzilo w MGSach.