Gość Rozi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 I są niestety. Etap na lotnisku, brrrrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 dopiero teraz się skapnąłem, że rozalik pisał do Seby, lol. kurczę, fajna ta gra, a tak yebałem na ground zeros. No ale oczywiście wszedłem na howlongtobeat i co widzę? 45 godzin na przejście fabuły. Chyba nic mnie tak nie wku.rwia jak to przeciąganie we współczesnych gierkach. MGS 3? 15h MGS 4? 13h MGS 5? 45h yebać logikę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 15 minut temu, Figaro napisał: Po prostu te Skullsy wydają się być irytujące pod względem gameplayowym. Odpowiadałem na to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 No wiem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) no te gierki w open worldach które widać ze bardziej pasowały by formułą do lokacji wielkości tych z mgs4 lub deus exa human revolition. W DS niestety ten sam problem co w mgs5 - rozwleczona fabularnie gra, która jakby się zamknęła w tych 15 godzinkach to nawet chętnie bym do niej wracał. A te wszystkie open worldy lecą po platynce na pchli, bo nie wyobrażam sobie nudzić się pierwsze czaptery w grze gdzie praktycznie nic się nie dzieje Wyjątek - spider man, bo tam samo podróżowanie daje pure fun. Edytowane 29 Listopada 2019 przez oFi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 9 godzin temu, SebaSan1981 napisał: Grałem tylko w MGS3 SnakeEater na PS2 i tam też były takie motywy. Ale nie gryzły mi się one z całym settingiem tak jak w PhantomPain. Takie po prostu mam osobiste odczucia co do MGSV. Nawet człowiek pszczoła? To jest taka seria, albo kupujesz ją w całości, albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 kurde dobra ta gra, wybacz Koszima że w ciebie wątpiłem gameplay, różnorodność opcji w wykonaniu misji, klimacik afgański i muzyka na kasetkach - jest dobrze. I te misje, gdzie nie ma praktycznie żadnego bullshitu, czysty konkret, wybierasz misję, dolatujesz do miejsca i zaczynasz, żadnych scenek, nic, po prostu kminisz co robić na własną rękę i GRASZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 564 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) No i te emocje, gdy starasz się zrobić perfect stealth wszędzie aby dostać A albo S. Poczucie napięcia i presji że jedna zyebana akcja lub błąd pociągają za sobą konsekwencje obniżenia oceny lub ściągnięcia na siebie zainteresowania całej wrogiej bazy jest też świetne. Za to właśnie, za mechanikę, za fajny zarys postaci oraz za kobiecą ozdóbkę gry czyli Quiet uwielbiam MGS. I choć jak wspominałem, nie wszystko mi pasuje to doceniam wizję Hideo Edytowane 29 Listopada 2019 przez SebaSan1981 Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 3 godziny temu, Figaro napisał: kurde dobra ta gra, wybacz Koszima że w ciebie wątpiłem gameplay, różnorodność opcji w wykonaniu misji, klimacik afgański i muzyka na kasetkach - jest dobrze. I te misje, gdzie nie ma praktycznie żadnego bullshitu, czysty konkret, wybierasz misję, dolatujesz do miejsca i zaczynasz, żadnych scenek, nic, po prostu kminisz co robić na własną rękę i GRASZ Kurde, pisałem Ci, a Ty żeś się ciągle zastanawiał, czy brać, czy nie brać. Gra ma pełno wad, ale co z tego, jak przegrałem w nią z 90h. I tak, czas misji na wpływ na ocenę. W sumie to myślę, że możesz nawet zostać wykryty, zrobić rozpierduche, ale jak ogarniesz w kilka minut, to i tak dostaniesz S. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Wybacz za zwątpienie. A sa jakieś powaze konsekwencje za zabijanie przeciwników? I co daje mi heroism? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Im masz wiecej herozimu, tym częściej będziesz trafiał na lepszych gości, których możesz sfultonowac. Co do konsekwencji zabijania przeciwnikow - nie, nie sądzę. Wiadomo, że dostajesz tam punkty minusowe za zabijanie przeciwników na ekranie podsumowania misji, ale tak jak już wspominałem - ocena zależy głównie od czasu wykonania zadania. Nie dostaniesz złego zakończenia, bo zabiles za dużo wrogów czy coś w tym stylu. Ja większość gry przeszedłem zabijając wrogów karabinem i snajperka z tlumikiem, a jak już wytworzylem snajperke usypiajaca, to już w ogóle zaczęło się łapanie najlepszych typów do bazy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) e cos mi sie poje.balo Edytowane 30 Listopada 2019 przez Ölschmitz Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 16 godzin temu, SebaSan1981 napisał: No i te emocje, gdy starasz się zrobić perfect stealth wszędzie aby dostać A albo S. Poczucie napięcia i presji że jedna zyebana akcja lub błąd pociągają za sobą konsekwencje obniżenia oceny lub ściągnięcia na siebie zainteresowania całej wrogiej bazy jest też świetne. 3 godziny temu, Ludwes napisał: Wiadomo, że dostajesz tam punkty minusowe za zabijanie przeciwników na ekranie podsumowania misji, ale tak jak już wspominałem - ocena zależy głównie od czasu wykonania zadania. No i to jest trochę zyebane bo "S-ka" zależy głównie od czasu, a nie finezji.Widziałem filmiki gdzie typy zaraz po rozpoczęciu misji wskakiwali do D-Walkerów, robili roz(pipi)el ale była "S-ka" bo szybko. Dlatego odpuściłem robienie w misjach "S" bo najzwyczajniej nie lubię gnać na pałę. Nie wiem czy jakiś patch to zbalansował (wątpię). Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 3 godziny temu, Ludwes napisał: Im masz wiecej herozimu, tym częściej będziesz trafiał na lepszych gości, których możesz sfultonowac. Co do konsekwencji zabijania przeciwnikow - nie, nie sądzę. Wiadomo, że dostajesz tam punkty minusowe za zabijanie przeciwników na ekranie podsumowania misji, ale tak jak już wspominałem - ocena zależy głównie od czasu wykonania zadania. Nie dostaniesz złego zakończenia, bo zabiles za dużo wrogów czy coś w tym stylu. Ja większość gry przeszedłem zabijając wrogów karabinem i snajperka z tlumikiem, a jak już wytworzylem snajperke usypiajaca, to już w ogóle zaczęło się łapanie najlepszych typów do bazy. oo, najs, fajnie będzie mieć snajperkę z usypiaczem Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 W dniu 28.11.2019 o 22:03, Figaro napisał: Jakieś początkowe porady dla początkującego? Tak: zlewaj jakieś ranki, expienie bazy i żołnierzy etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 564 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 W sumie można i tak. Pierwsze trzy misje przeszedłem na pałę, bez jakiegokolwiek starania się. Dopiero po odnalezieniu psiaka i Honey Bee zacząłem sie starać i częsciej używać usypiajacego pistoletu i magazynków. Każdą misję można do bólu powtarzać, zatem warto cieszyć się gameplayem a masterowanie zostawić na pózniej. MGSV ma ciekawy tryb online. Są poważne tryby dla zawodowców, dla początkujących ale też jajcarska zabawa w bieganie unarmed i inne wygłupy. Od czasu do czasu loguję się aby postrzegać do zboczków z łbami konia usiłujacymi napastować moją komandoskę Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Z tego co widzę, to expienie bazy pozwala mi na nowe, lepsze zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Pewnie, że tak. Wykonujesz misje najlepiej jak potrafisz, żeby dostać dużo herozimu, dzięki czemu pojawiają się lepsi przeciwnicy, których możesz sfultonowac, a to z kolei podwyższa poziom tych wszystkich oddziałów bazy, dzięki czemu pojawiają Ci się nowe zabawki. Wciągająca rzecz. Ja to, kurcze, nie wiem. Ta gra jest niby taka powtarzalna, ciągle miałem wrażenie, że robię to samo, ale co z tego, lol Nie grałem w wiele gier z tej generacji, ale ta jest moja ulubiona. Edytowane 2 Grudnia 2019 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Dziś grałem do czwartej rano. Boska gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 A ja dzisiaj skończyłem swoją przygodę z MGS:V (nadrabiam zaległości), (przeszedłem 50 misji..to chyba wystarczy, nie? Czy może coś mnie ominęło?). Całkiem przyjemna gierka (ale nie bez wad), nie żałuję spędzonego z nią czasu heh, w końcu to ostatni mgs (oby nie ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Czy to prawda, że w tej grze jest 50 misji? Bo jeśli tak to Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Jest 50 misji, ale nie wszystkie trzeba przejść. Te z oznaczeniami EXTREME czy TOTAL STEALTH można całkowicie olać. Ostatnia misja ma numer 46. Z tego co widzę to, żeby skończyć grę trzeba przejść 37 misji. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 dzięki Suciu. To może dam radę. Za długie są te gry na tej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Dla true endingu trzeba przejść wszystkie side ops z żółtą kropką i przesłuchać wszystkie taśmy z żółta kropką. Plus chyba trzeba mieć upgrade Mother Base na konkretny poziom. Nie pamiętam teraz czy reputacja też wpływa na uzyskanie ostatniego endingu ale chyba nie. Ogólnie to będzie trochę powtórki. I trzeba mieć na uwadze, że MGSV to nie jest w pełni ukończona gra przez zgrzyty na linii Konami-Kojima. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 11 godzin temu, Farmer napisał: Ogólnie to będzie trochę powtórki. Nie będzie. Myślę ze zakończę swą zabawę na 37 misji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi