Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Fuji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobrze że będzie również dżungla (w Afryce?) bo człowiek szybko znudzi się samym piachem i jaskiniami. no i miło gdyby pojawiły się jakieś górskie, ośnieżone szczyty, z obowiązkowymi niedźwiedziami, pumami i kozicami

Opublikowano

Ogólnie widzę na GAFie, że rzekomo wyciekło trochę detali nt. TPP, chyba najwyższy czas zapomnieć o tematach związanych z grą do momentu premiery. 

Opublikowano

Ogólnie widzę na GAFie, że rzekomo wyciekło trochę detali nt. TPP, chyba najwyższy czas zapomnieć o tematach związanych z grą do momentu premiery. 

Już tak blisko premiery, że ja zaprzestalem zupelnie ogladanie gameplayow itp.

Ja to po prostu odpale i połkne w całości razem z platyną :platinum:

Opublikowano

Panowie skąd najlepiej zamówić grę? I czy jest sens jesli nie grało się w żadną poprzednią częsć (GZ nie liczę)? Dodam, że oglądałem gameplaye itp i bardzo mi się to podoba.

Opublikowano (edytowane)

gierka zapewne będzie świetna gameplayowo więc sens jest, ale jednak w mgs fabuła ma bardzo duże znaczenie i jest mocno poryta, nawet ci co przeszli każdą gre kilka razy nie zawsze obczajają o co chodziło

jeśli nie planujesz grać w poprzednie części to na jutubie znajdziesz dosyc dokładne wyjaśnienie fabuły poprzednich części (filmik trwa 17 godzin xD)

Edytowane przez Yano
  • Plusik 2
Opublikowano

Ja myślę, że warto nawet jak nie grałeś w poprzednie części. Phantom Pain będzie miał duży nacisk na gameplay i zapowiada się, że to on będzie trzonem gry, a fabuła nie będzie aż tak wyeksponowana jak w poprzednich częściach (np. rozmowy przez codec zepchnięte do roli kaset). Pewnie nie zrozumiesz paru wątków, nie będziesz emocjonalnie przywiązany do postaci i wydarzeń, ale to nie powinno przeszkodzić w tym, żeby cieszyć się resztą. To nie jest MGS4, gdzie rozwiązanie kwestii fabularnych było głównym założeniem gry.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie online tak zamówiłem. Wolę dać te €5 zaliczki i odebrać 1go w sklepie żeby nie czekać 2-3 dni na paczkę.

Edytowane przez Hela
Opublikowano

Nie no cena bombowa ale nie wysyłaja poza wyspy. :( W Finlandii wszędzie po 499, czekam na ofertę Amazona...

Pomyśl jeszcze o gwarancji. Niby wszędzie w servisie można, ale jak coś będzie nie tak to od reki wymienia na nowa. 

Opublikowano

Pany, do premiery jeszcze tylko miesiąc. Właśnie robię zamówienie na koszulki z motywami mgs by być gotowy na day 0.

Najbardziej mnie martwi to jednak, że telenowela Konami vs. Kojima może nigdy się nie skończyć i nikt niczego się nie dowie.

Chyba, że Hideo napisze biografie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja nawet nie widzialem gameplayow z e3 i dalej konsekwentnie omijam ten temat, nagrania i newsy, jeszcze tylko miesiac silnej woli i nirvana

Opublikowano (edytowane)

Mother base będzie ogromne:

CLOgLjrVAAEc9wY.jpg

Wracając na chwilę do limitowanej konsoli - ciekawe jak będzie rzeczywiście wyglądała, bo zdjęcia pokazywane do tej pory są drastycznie różne:

b_vmiljuuaactph7goza.jpg

CKo_Yd_UwAA74Lv.jpg

Jeśli tak jak na pierwszym zdjęciu, to na pewno anuluję pre-order. 

Dodatkowo szkoda, że nie będzie cała matowa, jak te nowe modele, skoro to ma być najnowszy model konsoli.

Edytowane przez Hela