Opublikowano 1 września 201212 l Przecież ten snake wygląda niemal jak big boss z pierwszego metal geara. W którym roku ma się dziać ta gra? Czyżby to była ostatnia część historii big bossa, po której następują już wydarzenia z metal geara? Może nawet zakończenie tej gry będzie historią z metal geara, ale z perspektywy big bossa? Początek niby wskazuje że 74 (może 75) czyli 2-3 lata po narodzinach sneja. Nie wiem czy gra będzie obejmować ponad 20 lat.
Opublikowano 1 września 201212 l Filmik z troche dluzszym gameplayem w dobrej jakosci: http://uk.ign.com/videos/2012/09/01/metal-gear-solid-ground-zeroes-extended-14-minute-demo
Opublikowano 1 września 201212 l http://www.ign.com/videos/2012/09/01/metal-gear-solid-ground-zeroes-extended-14-minute-demo jakieś 5 minut gameplayu w bardzo dobrej jakości
Opublikowano 2 września 201212 l tyle, ze w porównaniu do MGS2 zaliczył 2 poważne downgrade'y. Framerate z 60 na 30fps i rozdziałka sporo poniżej 480/576i (prawdopodobnie coś w granicach 400i). Yup. Pamietam jaki bylem rozczarowany gdy odpalilem gre i przywital mnie dwukrotnie nizszy framerate niz w poprzedniej czesci =/ lol jak jak odpaliłem gre i przywitał mnie wbijający filmik w fotel a potem pierwsze kroki w dżungli to nawet przez myśli mi przyszło, że to ma mniej fpsów. A co do samego MGSGZ graficznie to nie jest jakoś urywająco du'pe. Wszystko się świeci jak psu jajca, oświetlenie razi jak w BF3, BB wygląda jak z plastiku a otoczeniu brakuje detali. No i gra w otwartym świecie robiona przez Konami? Coś słabo to widzę, ale chce się mylić bo kocham MGSy. Zaj'ebisty motyw z Ride of the Valkyries xD (totalnie bezsensowny bo w koncu to gra stealth a tutaj wyj'ebuje helka z muza z głosników chyba, że chcieli straszyć jak skosnokich wietnamców) Edytowane 2 września 201212 l przez _Be_
Opublikowano 2 września 201212 l W filmikach może być mniejsza ilość fps'ów jak będą chcieli zachować poziom wykonania postaci, w samej grze będą mogli swapnąć modele na te trochę gorszej jakości tak że nikt nawet tego nie zauważy. Poza tym na bank rozdziałka będzie niższa a tekstury bardziej skompresowane bo to standard. Byle nie ruszali fizyki "płaszcza" bo jest w pytkę ;f
Opublikowano 2 września 201212 l Beka, że to Ride of the Valkyries mozna zamienić na dowolną nutkę xD Już sobie to wyobrażam. Dobrze, że nie zabraknie Kojimowskiego humoru
Opublikowano 2 września 201212 l Kojima tweetnął, że Ground Zero będzie bezpośrednim wstępem do MGS5, które pojawi się "kiedyś tam".
Opublikowano 2 września 201212 l na psn jest do ściągnięcia encyklopedia mgsów , na pewno to wiecie, tak tylko przypominam. ja nie dowiem się nic o czwórce, bo nie mam do niej sejwa, ale to dobrze bo i tak w nią mie grałem (jeszcze). zresztą do kojarzenia faktów z trylogii, portable ops i peace walkera czwórka nie jest mi potrzebna. animacja BB dup.y nie urywa, tragedii też nie ma, tylko nie gadajcie, że animacja i archaiczne rozwiązania są jakimś znakiem rozpoznawczym serii. kojima w każdej chwili może sobie włączyć splinter cella i zobaczyć jak to się robi. zastanawiam się , czy użycie mocapu było by w tym fox enginie jakimś wyzwaniem. nie mogę sobie coś wybić z bani joela odpychającego się od ściany w biegu i buźki ellen page. (pipi)a dziękówa milo- uratowałeś nas Edytowane 2 września 201212 l przez Kazub
Opublikowano 2 września 201212 l Po obejrzeniu materialu brak mi po prostu slow. Cos fenomenalnego, wreszcie kolejny MGS i to w TAKIEJ oprawie. Osobiscie dynda mi czy tak to bedzie na konsolach wygladac, pod warunkiem ze gra wyjdzie tez na PC, jesli nie, no to licze ze konami nas w ciula nie robi . PS. Edytowane 2 września 201212 l przez Bansai
Opublikowano 2 września 201212 l popuściłem dawno zadna zapowiedź nie zrobila na mnie takiego wrażenia, grafika kozacka, miejscami wydaje sie nie do zrobienia na konsoli (np zbliżenia na goscia ktory celuje z uzi do dzieciaka- textury i detale na hełmie urywają dupke ale bywaly też slabsze kawalki - np wnętrze helikoptera gdy odlatował voldemort i jeden z żołnierzy dawał znaki innym helikopterom ale naprawde mocnarnie to wygląda animacja snejka o wiele lepsza, mimo ze nadal ma troche sztywności (snake sie nie giba jak czlowiek tylko chodzi jak bardzo sprawny robot), ale widać że przejscia animacji są o wiele lepsze, i masa drobnych detali ktore nadaja płynności - np jak cofał sie czołgając i zaczął wstawać "do tyłu" z leżenia, to zrobił cialem bardzo natrualny ruch no i te wąsy zrobione z pojedynczych włosków, kojima zapowiadal to w mgs4 i w koncu sie doczekal w ogole snejk wyglada bardzo fajnie, chociaz moglby byc odrobine młodszy. za to za(pipi)iscie bym sie cieszyl gdyby snejk z mgs4 wyglądał tak jak ten, a nie jak dziadyga z wąsami jestem pod wielkim wrażeniem
Opublikowano 2 września 201212 l nie nie , broń boże młodszy, facet ma klase, budzi szacunek, widać że podrywa małolaty na charyzme, zarost i błysk w oku. krzysiek ibisz wymięka nakrywa się botoksem i ucieka z piskiem jak mała dziewczynka. młodszy to był dante z dmc3 i wyszedł jak wyszedł, miałem ochotę wycelować ebony & ivory i palnąć mu w łeb (ale devil 3 oczywiście rox). w czwórkę jeszcze nie grałem , ale design old snejka średnio mi pasuje, za bardzo stetryczały, no i podobno dokucza mu reumatyzm, ale nie wiem nie znam się.
Opublikowano 2 września 201212 l Nie sadzilem, ze juz kiedykolwiek odzyskam wiare w Kojime... Niesamowicie to wyglada, animacja znacznie poprawiona, graficznie, jedna z najlepszych gierek, jakie pokazano kiedykolwiek. Jest pare mankamentow, ale jestem pod takim wrazeniem, ze je olewam... napewno zostana poprawione. Hideo, dlaczego tak pozno sie otrzasnales. Edytowane 2 września 201212 l przez komar737
Opublikowano 2 września 201212 l ale wzwód z samego rana....wygląda to fenomenalnie....kurczę ale nie łykam,że to będzie tak wyglądało na ps3/x360.
Opublikowano 2 września 201212 l Jaj mi nie urwało. To ma być MGS? A gdzie pompatyczność, schizowi bossowie (jeden Freddie Krueger to za mało), scena z przymrużeniem oka, epicka muzyka? Jakby tam BB-a nie było, to by to mogła być każda inna gra. To nie po Snake'u poznawało się MGS-a, lecz po pewnym stylu. Jeśli to będzie w pełni poważna w stylu Splinter Cella albo Syphon Filtera gra, to ostatnim prawdziwym i dużym MGS-em może zostać niestety MGS4. Graficznie bardzo wysoko, ale co z tego?
Opublikowano 2 września 201212 l Jaj mi nie urwało. To ma być MGS? A gdzie pompatyczność, schizowi bossowie (jeden Freddie Krueger to za mało), scena z przymrużeniem oka, epicka muzyka? Jakby tam BB-a nie było, to by to mogła być każda inna gra. To nie po Snake'u poznawało się MGS-a, lecz po pewnym stylu. Jeśli to będzie w pełni poważna w stylu Splinter Cella albo Syphon Filtera gra, to ostatnim prawdziwym i dużym MGS-em może zostać niestety MGS4. zamilcz na zawsze...oceniasz grę po jednej prezentacji...wkońcu MGS wygląda i rusza się fenomenalnie...precz z loadingami co 10 sekund, sztywną wypiętą dupą Snake'a przy skradaniu czy rozmytymi teksturami i rozwiązaniami gameplayowymi pamiętającymi psx. Tego ta seria potrzebowała na DAWNA....brawo dla Kojimy,że się obudził i oby jak najszybciej uczyniły to inne japońskie studia.
Opublikowano 2 września 201212 l Gdyby bylo tylko na PS3 to Mendrek by fapowal gdzie tylko sie da. Tak swoja droga to tekstury nie sa jakies wybitne, no ale nie wygladaja jak ta rozmazana packa w MGS4.
Opublikowano 2 września 201212 l Ja mam w pamięci epickie trailery MGS3 (Cobra Unit, ucieczka motorem), MGS4 (muzyka, deszczowe napisy), to było coś co we mnie uderzało niczym młot zrzucony z samolotu. MGS był archaiczny, ale to nie przeszkadzało mu być epickim, bo miał to coś, iskrę geniuszu, a mechanika była jego częścią. Był naiwny i czasami pastiszowy... ale był MGS-em, takim czy innym, ale MGS-em. Chciałbym wierzyć, że następny trailer pokaże znowu coś niezapomnianego, o czym się będzie dyskutować do samej premiery. Póki co tylko animacja i grafika, rzeczy nie najważniejsze IMO dla MGS-a (choć 4 graficznie mi się podobała)...
Opublikowano 2 września 201212 l Ficuś, tu nie ma niczego czego obecne konsole by nie pociągnęły. Jakbyś miał takie tekstury na nextgenach, to byś się zabił własną pięścią
Opublikowano 2 września 201212 l http://www.youtube.com/watch?v=NaeYAW89a3Mhttp://www.youtube.com/watch?v=NaeYAW89a3M To tez nie jest "epicki" trailer, no ale to odnosi sie do (pipi)ny zwanej MGS4. Oby nie zwiastowalo to podobnego poziomu.
Opublikowano 2 września 201212 l Wygląda to i rusza się rewelacyjnie! W końcu prawdziwy MGS, a nie jakieś slashery z Raidenem. Nie mogę się już doczekać oby za rok była premiera chociaż jest tto wątpliwe. Btw. Samochody jeszcze rozumiem, ale helikopter? Przecież, to jest chyba nadal skradanka i co nikt nie widzi, że obcy helikopter przyleciał? Wtf? To jedyne co mnie zdziwiło i czekam na więcej szczegółów. Reszta super.
Opublikowano 2 września 201212 l Ins, wiem że chcesz dos.rywać PS3 z zasady, i jestem przekonany że MGS5 będzie dla ciebie uber fajny bo na X'a, ale nie pisz głupot. MGS4 WYGRAŁ Spike VGA 2008 za grafikę, więc czepiasz się z du.py
Opublikowano 2 września 201212 l MGS4 jest prześliczny to swoją drogą. Don....jeśli serio ten MGS ma być tak nie liniowy i mieć tak otwarty świat to dalej nie wierze,że to pociągnie ta generacja...ogrom terenu, przy tej jakości oświetlenia, animacji i medeli postaci bez loadingów co pomieszczenie...no fucking way... Nie wierze,że nagle na koniec generacji japończycy zrobili engine który zostawia o 3 długości wszystkie dotychczasowe sandboxy...i mamy grę z otwartym światem, multiplatformową i ładniejszą niż Gyrosy3 czy Uncharted3. Pewnie na konsolach będzie to samo co z Frostbite2 i BF3