CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 1 września 2012 Opublikowano 1 września 2012 Przecież ten snake wygląda niemal jak big boss z pierwszego metal geara. W którym roku ma się dziać ta gra? Czyżby to była ostatnia część historii big bossa, po której następują już wydarzenia z metal geara? Może nawet zakończenie tej gry będzie historią z metal geara, ale z perspektywy big bossa? Początek niby wskazuje że 74 (może 75) czyli 2-3 lata po narodzinach sneja. Nie wiem czy gra będzie obejmować ponad 20 lat. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 1 września 2012 Opublikowano 1 września 2012 Filmik z troche dluzszym gameplayem w dobrej jakosci: http://uk.ign.com/videos/2012/09/01/metal-gear-solid-ground-zeroes-extended-14-minute-demo Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 1 września 2012 Opublikowano 1 września 2012 http://www.ign.com/videos/2012/09/01/metal-gear-solid-ground-zeroes-extended-14-minute-demo jakieś 5 minut gameplayu w bardzo dobrej jakości Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) tyle, ze w porównaniu do MGS2 zaliczył 2 poważne downgrade'y. Framerate z 60 na 30fps i rozdziałka sporo poniżej 480/576i (prawdopodobnie coś w granicach 400i). Yup. Pamietam jaki bylem rozczarowany gdy odpalilem gre i przywital mnie dwukrotnie nizszy framerate niz w poprzedniej czesci =/ lol jak jak odpaliłem gre i przywitał mnie wbijający filmik w fotel a potem pierwsze kroki w dżungli to nawet przez myśli mi przyszło, że to ma mniej fpsów. A co do samego MGSGZ graficznie to nie jest jakoś urywająco du'pe. Wszystko się świeci jak psu jajca, oświetlenie razi jak w BF3, BB wygląda jak z plastiku a otoczeniu brakuje detali. No i gra w otwartym świecie robiona przez Konami? Coś słabo to widzę, ale chce się mylić bo kocham MGSy. Zaj'ebisty motyw z Ride of the Valkyries xD (totalnie bezsensowny bo w koncu to gra stealth a tutaj wyj'ebuje helka z muza z głosników chyba, że chcieli straszyć jak skosnokich wietnamców) Edytowane 2 września 2012 przez _Be_ Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 W filmikach może być mniejsza ilość fps'ów jak będą chcieli zachować poziom wykonania postaci, w samej grze będą mogli swapnąć modele na te trochę gorszej jakości tak że nikt nawet tego nie zauważy. Poza tym na bank rozdziałka będzie niższa a tekstury bardziej skompresowane bo to standard. Byle nie ruszali fizyki "płaszcza" bo jest w pytkę ;f Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Beka, że to Ride of the Valkyries mozna zamienić na dowolną nutkę xD Już sobie to wyobrażam. Dobrze, że nie zabraknie Kojimowskiego humoru Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Ogólnie to podjara jak za czasów PS2. Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Kojima tweetnął, że Ground Zero będzie bezpośrednim wstępem do MGS5, które pojawi się "kiedyś tam". Cytuj
Milo 56 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 http://www.youtube.com/watch?v=L5IVOs5Pxh8 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) na psn jest do ściągnięcia encyklopedia mgsów , na pewno to wiecie, tak tylko przypominam. ja nie dowiem się nic o czwórce, bo nie mam do niej sejwa, ale to dobrze bo i tak w nią mie grałem (jeszcze). zresztą do kojarzenia faktów z trylogii, portable ops i peace walkera czwórka nie jest mi potrzebna. animacja BB dup.y nie urywa, tragedii też nie ma, tylko nie gadajcie, że animacja i archaiczne rozwiązania są jakimś znakiem rozpoznawczym serii. kojima w każdej chwili może sobie włączyć splinter cella i zobaczyć jak to się robi. zastanawiam się , czy użycie mocapu było by w tym fox enginie jakimś wyzwaniem. nie mogę sobie coś wybić z bani joela odpychającego się od ściany w biegu i buźki ellen page. (pipi)a dziękówa milo- uratowałeś nas Edytowane 2 września 2012 przez Kazub Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) Po obejrzeniu materialu brak mi po prostu slow. Cos fenomenalnego, wreszcie kolejny MGS i to w TAKIEJ oprawie. Osobiscie dynda mi czy tak to bedzie na konsolach wygladac, pod warunkiem ze gra wyjdzie tez na PC, jesli nie, no to licze ze konami nas w ciula nie robi . PS. Edytowane 2 września 2012 przez Bansai Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 popuściłem dawno zadna zapowiedź nie zrobila na mnie takiego wrażenia, grafika kozacka, miejscami wydaje sie nie do zrobienia na konsoli (np zbliżenia na goscia ktory celuje z uzi do dzieciaka- textury i detale na hełmie urywają dupke ale bywaly też slabsze kawalki - np wnętrze helikoptera gdy odlatował voldemort i jeden z żołnierzy dawał znaki innym helikopterom ale naprawde mocnarnie to wygląda animacja snejka o wiele lepsza, mimo ze nadal ma troche sztywności (snake sie nie giba jak czlowiek tylko chodzi jak bardzo sprawny robot), ale widać że przejscia animacji są o wiele lepsze, i masa drobnych detali ktore nadaja płynności - np jak cofał sie czołgając i zaczął wstawać "do tyłu" z leżenia, to zrobił cialem bardzo natrualny ruch no i te wąsy zrobione z pojedynczych włosków, kojima zapowiadal to w mgs4 i w koncu sie doczekal w ogole snejk wyglada bardzo fajnie, chociaz moglby byc odrobine młodszy. za to za(pipi)iscie bym sie cieszyl gdyby snejk z mgs4 wyglądał tak jak ten, a nie jak dziadyga z wąsami jestem pod wielkim wrażeniem Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 nie nie , broń boże młodszy, facet ma klase, budzi szacunek, widać że podrywa małolaty na charyzme, zarost i błysk w oku. krzysiek ibisz wymięka nakrywa się botoksem i ucieka z piskiem jak mała dziewczynka. młodszy to był dante z dmc3 i wyszedł jak wyszedł, miałem ochotę wycelować ebony & ivory i palnąć mu w łeb (ale devil 3 oczywiście rox). w czwórkę jeszcze nie grałem , ale design old snejka średnio mi pasuje, za bardzo stetryczały, no i podobno dokucza mu reumatyzm, ale nie wiem nie znam się. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) Nie sadzilem, ze juz kiedykolwiek odzyskam wiare w Kojime... Niesamowicie to wyglada, animacja znacznie poprawiona, graficznie, jedna z najlepszych gierek, jakie pokazano kiedykolwiek. Jest pare mankamentow, ale jestem pod takim wrazeniem, ze je olewam... napewno zostana poprawione. Hideo, dlaczego tak pozno sie otrzasnales. Edytowane 2 września 2012 przez komar737 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 ale wzwód z samego rana....wygląda to fenomenalnie....kurczę ale nie łykam,że to będzie tak wyglądało na ps3/x360. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Jaj mi nie urwało. To ma być MGS? A gdzie pompatyczność, schizowi bossowie (jeden Freddie Krueger to za mało), scena z przymrużeniem oka, epicka muzyka? Jakby tam BB-a nie było, to by to mogła być każda inna gra. To nie po Snake'u poznawało się MGS-a, lecz po pewnym stylu. Jeśli to będzie w pełni poważna w stylu Splinter Cella albo Syphon Filtera gra, to ostatnim prawdziwym i dużym MGS-em może zostać niestety MGS4. Graficznie bardzo wysoko, ale co z tego? 13 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Jaj mi nie urwało. To ma być MGS? A gdzie pompatyczność, schizowi bossowie (jeden Freddie Krueger to za mało), scena z przymrużeniem oka, epicka muzyka? Jakby tam BB-a nie było, to by to mogła być każda inna gra. To nie po Snake'u poznawało się MGS-a, lecz po pewnym stylu. Jeśli to będzie w pełni poważna w stylu Splinter Cella albo Syphon Filtera gra, to ostatnim prawdziwym i dużym MGS-em może zostać niestety MGS4. zamilcz na zawsze...oceniasz grę po jednej prezentacji...wkońcu MGS wygląda i rusza się fenomenalnie...precz z loadingami co 10 sekund, sztywną wypiętą dupą Snake'a przy skradaniu czy rozmytymi teksturami i rozwiązaniami gameplayowymi pamiętającymi psx. Tego ta seria potrzebowała na DAWNA....brawo dla Kojimy,że się obudził i oby jak najszybciej uczyniły to inne japońskie studia. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Gdyby bylo tylko na PS3 to Mendrek by fapowal gdzie tylko sie da. Tak swoja droga to tekstury nie sa jakies wybitne, no ale nie wygladaja jak ta rozmazana packa w MGS4. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Ja mam w pamięci epickie trailery MGS3 (Cobra Unit, ucieczka motorem), MGS4 (muzyka, deszczowe napisy), to było coś co we mnie uderzało niczym młot zrzucony z samolotu. MGS był archaiczny, ale to nie przeszkadzało mu być epickim, bo miał to coś, iskrę geniuszu, a mechanika była jego częścią. Był naiwny i czasami pastiszowy... ale był MGS-em, takim czy innym, ale MGS-em. Chciałbym wierzyć, że następny trailer pokaże znowu coś niezapomnianego, o czym się będzie dyskutować do samej premiery. Póki co tylko animacja i grafika, rzeczy nie najważniejsze IMO dla MGS-a (choć 4 graficznie mi się podobała)... 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Ficuś, tu nie ma niczego czego obecne konsole by nie pociągnęły. Jakbyś miał takie tekstury na nextgenach, to byś się zabił własną pięścią Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 http://www.youtube.com/watch?v=NaeYAW89a3Mhttp://www.youtube.com/watch?v=NaeYAW89a3M To tez nie jest "epicki" trailer, no ale to odnosi sie do (pipi)ny zwanej MGS4. Oby nie zwiastowalo to podobnego poziomu. 3 Cytuj
agst 131 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Wygląda to i rusza się rewelacyjnie! W końcu prawdziwy MGS, a nie jakieś slashery z Raidenem. Nie mogę się już doczekać oby za rok była premiera chociaż jest tto wątpliwe. Btw. Samochody jeszcze rozumiem, ale helikopter? Przecież, to jest chyba nadal skradanka i co nikt nie widzi, że obcy helikopter przyleciał? Wtf? To jedyne co mnie zdziwiło i czekam na więcej szczegółów. Reszta super. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Ins, wiem że chcesz dos.rywać PS3 z zasady, i jestem przekonany że MGS5 będzie dla ciebie uber fajny bo na X'a, ale nie pisz głupot. MGS4 WYGRAŁ Spike VGA 2008 za grafikę, więc czepiasz się z du.py Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 MGS4 jest prześliczny to swoją drogą. Don....jeśli serio ten MGS ma być tak nie liniowy i mieć tak otwarty świat to dalej nie wierze,że to pociągnie ta generacja...ogrom terenu, przy tej jakości oświetlenia, animacji i medeli postaci bez loadingów co pomieszczenie...no fucking way... Nie wierze,że nagle na koniec generacji japończycy zrobili engine który zostawia o 3 długości wszystkie dotychczasowe sandboxy...i mamy grę z otwartym światem, multiplatformową i ładniejszą niż Gyrosy3 czy Uncharted3. Pewnie na konsolach będzie to samo co z Frostbite2 i BF3 1 Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 ale nowy mgs chyba nie będzie na pc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi